Rimmon Oluşturma zamanı: Temmuz 24, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 24, 2008 Lionel Richie, Amerikalı soul ve R&B şarkıcısı. Richie, 20 Haziran 1949 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Alabama eyaletindeki Tuskegee bölgesinde dünyaya geldi. 60’lı yılların ortalarında Commodores topluluğuna vokalist ve saksofoncu olarak girdi. Grup, 1968’de Atlantic Records ile gerçekleştirdiği tek albümlük anlaşmanın ardından Motown Kayıt Şirketi’yle sözleşme yaptı ve Lionel Richie, grubun en öndeki ismi olması nedeniyle 70'li yılların başından itibaren ün kazanmaya başladı. Richie, 70’li yılların sonlarına doğru diğer sanatçılar için şarkı yazmaya başladı. Kenny Rogers için 1980 yılında zirveye yerleşen "Lady" adlı şarkıyı besteledi. "Share Your Love"ı yazdıktan kısa süre sonra "Endless Love" (Sonsuz Aşk) isimli filmin tema şarkısında Diana Ross ile düet yaptı. Richie, 1982’de kendi adını taşıyan ilk albüm çalışmasını bitirdi. Motown Kayıt Şirketi etiketiyle yayınlanan ve dağıtımını Universal Music’in üstlendiği "Lionel Richie", sanatçının Commodores kapsamındaki çalışmalarıyla aynı çizgide yer alan 9 şarkısını içeriyordu. Bunlardan en çok ilgi göreni, "Truly" adlı şarkı oldu. Sanatçı 1983 yılında "Can’t Slow Down" adlı ikinci albüm çalışmasını beğeniye sundu. 20 milyon adet satılan ve 2 adet Grammy ödülüne layık görülen albümün[1] öne çıkan parçaları "All Night Long" ve "Hello" oldu. Richie daha sonra "White Nights" (Beyaz Geceler) filmi için "Say You, Say Me" adlı tema şarkısını besteledi. Ardından tüm dünyada ses getiren "We Are The World" parçası için Michael Jackson ile birlikte çalıştı. 1986’da sanatçı "Dancing On The Ceiling" adlı albümünü çıkardı. Albümler * 1982 - Lionel Richie * 1983 - Can't Slow Down * 1986 - Dancing on the Ceiling * 1996 - Louder Than Words * 1998 - Time * 2000 - Renaissance * 2004 - Just for You * 2006 - Coming Home ABD 1 numara şarkıları * 1981 "Endless Love" (Diana Ross ile) (9 hafta 1 numara) * 1982 "Truly" (2 hafta 1 numara) * 1983 "All Night Long" (4 hafta 1 numara) * 1984 "Hello" (2 hafta 1 numara) * 1985 "Say You, Say Me" (4 hafta 1 numara) 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Temmuz 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 24, 2008 hello isinli parçasını çok severim eline sağlık konu için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Temmuz 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 24, 2008 Hello isn't me your looking for ? Çocukluğuma gittim bugün bu başlıkla, çok teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Temmuz 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 24, 2008 aynen benim mp3 de hello diye yazıyo ondan öle dedim çok güzel bir parça...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2010 I've been alone with you Inside my mind düşüncemde yalnız sen varsın And in my dreams I've kissed your lips A thousand times ve düşlerimde dudaklarını binlerce kez öptüm I sometimes see you passing outside my door bazen seni kapımın önünden gecerken görüyorum Hello! merhaba Is it me you're looking for? aradığın ben miyim? I can see it in your eyes bunu gözlerinde görebiliyorum I can see it in your smile bunu gülüşünde görebiliyorum You're all I've ever wanted sen benim ömrümce tek istediğimsin And my arms are open wide ve kollarımı sana açıyorum Because you know just what to say çünkü sen ne demen gerektiğini biliyorsun And you know just what to do ve sen ne demen gerektiğini biliyorsun And I want to tell you so much I love you ve sana defalarca seni seviyorum demek istiyorum I long to see the sunlight in your hair saçlarında gün ışığını görmeyi çok istiyorum And tell you time and time again How mcuh I care ve seni ne kadar önemsediğimi defalarca söylemek istiyorum Sometimes I feel my heart will overflow bazen kalbim yerinden fırlayacakmış gibi hissediyorum Hello! merhaba I've just got to let you know sana söylemem gerek Because I wonder where you are nerede olduğunu merak ediyorum And I wonder what you do ve yaptığını Are you somewhere feeling lonely? bir yerlerde kendini yalnız mı hissediyorsun Or is someone loving you? ya da birileri seni seviyor mu? Tell me how to win your heart bana kalbini nasıl kazanacağımı anlat For I haven't got a clue çünkü hiçbir fikrim yok But let start by saying I love you fakat seni sevdiğimi söyleyerek başlamama izin ver Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2010 Dejavu . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2010 Geçen sefer yazacaktım ama şimdi dayanamayacağım boynuzsuz bizim şarkımız olsun bu :rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2010 Geçen sefer yazacaktım ama şimdi dayanamayacağım boynuzsuz bizim şarkımız olsun bu :rofl: Olsun be seni mi kırıcam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.