Jump to content

İkinci El Kitap....

raskolnikov

Önerilen Mesajlar

ucuza maledilebilen kitap türü. tabi ki bu tip kitapların arasından bir takım hatıralar çıkabilmekte. ilk sahibinin sayfaların arasında unuttuğu kurutulmuş güller; kaybedilmemek üzre yazılmış ve kitap sayfalarının arasına unutulmuş mektuplar... ilk sayfasına iliştirilmiş notlar;

''canısına;

bu kitabı sana alabilmek için, tam bir saat beyazıt meydanında istanbul üniversitesini aradıktan sonra, seyyar satıcı engellerini aşarak hedefime ve amacıma ulaştım. iki saat orada oyalandıktan sonra, eli işe gözü oynaşa verdikten sonra kitabı aldım.

kitabı alırken üniversite kırtasiyecisine; ''içinde biraz o konudan, biraz da bu konudan olsun'' deyince, kendimi ele verdim. cahil olduğum anlaşıldı. evet cahildim ama bu konunun cahiliydim. hemen bu cahilliğimi kapatmak için adama ''solex karbüratör sistemlerini biliyor musunuz'' diye sordum böbürlenerek. bu sefer de, bütün bakışlar değişti ve arttı. artık bütün kırtasiye bana deli gözüyle bakıyor, hatta şizofren olduğumdan kuşkulanıyordu. hemen parayı verip, oradan kaçmaktan başka birşey düşünemez olmuştum ki; para yerine kasadaki bayana otobüs bileti verince, kızılca kıyamet koptu. kadın bana, ''paranın gerisini yemek fişi olarak mı, yoksa vapur jetonu olarak mı'' istediğimi sorunca ben kendime geldim ama biraz geç olmuştu. kadın ayağa kalkıp şöyle bağırdı ''bu manyak!''...

o anki panikle, cebimde ne kadar kağıt varsa kasanın üzerine atıp olay yerinden uzaklaştım. otobüs biletini ve bütün paramı olay yerinde bırakmış olduğumdan, yürüyerek geldim onca yolu...''

yazının sonunu bulamadım, aradık, heryeri darmadağınık bıraktık ama olmadı, ancak bu kadarını bulabildim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...