Jump to content

Yüreğim Bir Yağmur Birikintisi Artık....

raskolnikov

Önerilen Mesajlar

hayatta kaç kez ölüyor insan?

ya da şöyle sorayım; ölüm sadece bedenen yok olmak mıdır?..

dışarıdayım, havada hafif bir lodos var, üzerimdeki tişörtten vücuduma sızıyor rüzgar. yürüyorum, kulağımda ismini hatırlamadığım birinin eseri.. "tanrım, sana çektirdiğim ızdıraplar için beni affet..." diyor. herkes ne acayip bakıyor bana ya da ben herkese ne acayip bakıyorum..

nereye yürüdüğümü bilmiyorum, nedenlerini düşünmek istemiyorum.. rüzgar usuldan tenimi yalıyor, gözlerimde yaş var, ağzımdaki sigaraya damlıyor gözyaşlarım... yürüyorum, gözlerimi silmek aklıma dahi gelmiyor, zaten silmiyorum. sigaradan derin bir nefes çekiyorum, kulağımda şimdi bach'an bir konçerto...

kendini martılarla bir tutma derdim / senin kanatların yok / düşersin yorulursun1

aklıma nerden geldi bu dize şimdi. ama uyuyor işte, sitem ediyor sanki şair bana...

sahildeyim, önümde deniz bütün dinginliğiyle duruyor, şimdi ona ait olsam, deniz olsam diye düşünüyorum. nasıl olur acaba, kabul edermi deniz beni kendine?!...

bir hikaye...

bundan zamanlar önce, istanbul, istanbul olmazdan, deniz onu iki ayrı yere koymazdan önce tek bir şehirmiş burası ve herkes severmiş birbirlerini... ama birgün - ki hep böyle olur ya, hep mutlu başlar ama hep kötü adamlar vardır - ir gölge düşmüş mutluluğa!... iki genç sevmişler birbirlerini ama ne olmuş, nasıl olmuş bilinmez, rivayet edilmez bir düşmanlık girmiş aileler arasına ve kavuşamamış aşıklar..

neyse, lafı uzatmaya, bu yazıyı okuyanları - ki okuyan olursa eger - sıkmaya gerek yok. bu gençler hergün bu şehrin iki yakasında ağlamışlar. zaman ilerlemiş, takvimde yıllar birbir sökülmüş. ne bu husumet bitmiş ne de aşıklar kavuşabilmiş. şehir dayanamamış artık buna, bakmış ki ailelerdeki inat bitmeyecek, dile gelmiş birgün ;

" siz sevenleri ayırdınız, bende ceza olarak, bu şehiri iki ayrı kıtaya böleceğim " demiş...

derler ki; deniz o iki sevgilinin gözyaşlarından oluşur ve sadece sevenlere gösterir gerçek yüzünü...

sigaram bitti.... cebimden paketi çıkartıp bir tane daha yakıyorum, vapur geçiyor önümden, düdüğü kulağımdaki müziği bastırıyor. deniz hala dingin, martıalr geçiyor gökyüzünden....

kulağımda vivaldinin eseri... ismini hatırlamıyorum.. önümden martılar geçiyor, bir kadın yanındaki çocuğa kızıyor, annesi herhalde. ne söylediklerini duymuyorum, merakta etmiyorum. arkalarından bir simitçi bana doğru geliyor, bir kız, bir erkek ilerideki bankta oturuyor.. her hallerinden belli sevgili oldukları...

gözyaşlarım bitti... gözlerim kan çanağı.. kulağımda eskilerden kalma bir ayrılık şarkısı.. "bang bang.."

sigaram yine bitti... ayağa kalkıyorum. rüzgar usuldan esmeye devam ediyor, tenime işliyor artık soğuk.. yürüyorum, kulağımda aynı şarkı ama kafamda başka bir şarkının kesik cümleleri...

diyorlar yar senden vazgeçmiş uğramıyor

....

sen gidersin can gider gerisi burda kalır

....

sen bana ben sana hasret mi öleceğiz2

yağmur çişelemeye başladı, gözyaşlarımın yerini alıyor sanki taneleri... sahil kenarinda, nereye gittiğimi bilmeden yürüyorum, ayaklarım götürüyor beni, ben birşey demiyorum.... hızlanmaya başladı yağmur, insanlar kaçışıyor yağmurdan... usul usul tenhalaşıyor sokaklar, arabalar seyrekleşiyor, insanlar kuru yerlere doluyor, gökyüzü karanlığa bürünüyor.. kulağımda bir sevgilinin yalvarışları...

bu havada gidilmez / güneşli günde gidilmez / aslında hiç gidilmez..3

gidiliyormuş demek, herşeyi bir kenara bırakıp gidilebiliyormuş. ardına bile bakmadan gidebiliyormuş insan.. üstüm başım yağmur oldu, tenimden kalbime doğru sızıyor yapmur taneleri.. yüreğim bir yağmur birikintisi artık...

dön geri / affet beni / nasılda zor söyledim / bak bu cümleyi / sen iyi bilirsin / ben en çok seni sevdim...4

yol bitti.. gözlerimde yağmur taneleri, öylece duruyorum burada, bu paslı kapının önünde.. bir adım ötesi senin anıların, arka tarafım sensizlik... kulağımda vedanı çağrıştıran son bir şarkı...

sen yine olduğun gibi kal / benim için sakın değişme / giderim bugün ha yarın / hareket vakti gelince...5

hoşçakal....

.....................

1 : yılmaz odabaşı

2 : nazan öncel

3 : nazan öncel

4 : kesmeşker

5 : umay umay

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...