raskolnikov Oluşturma zamanı: Ağustos 13, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 13, 2008 uzun zamandır aklımdaydı aslında bunları yazmak ama hep erteledim, hep sonraya bıraktım bu cümleleri kurmayı... işim mi vardı, yazmak mı istemedim, yazdıklarımdan korkuyormuydum, bilmiyorum ama işte hep ertelene ertelene geldi bugüne kadar... bugün, yazın son ayının ortalarında, bu şehrin kıyılarında bir yerlerde birileri ölüyor her daim!.. hepimizde derin bir suskunluk, derin bir bakamama durumu.. bazen, o da televizyonlarda çıktığı zaman, ah edip duruyoruz oturduğumuz yerlerden... - yazık olmuş ya!... - ah, ah...keşke olmasaymış.. - onlarda biraz dikketli oluversinler canım... olur!..... ölenlere söyleriz dikkatli olmaları gerektiğini... kum torbaları yerine kullanılanlara, "bir parça ekmek için, gün doğumundan, gün batımına" kadar çalışanlara...hayatlarında hiçbir şekilde deniz görmedikleri halde, topraklarından işsizlikten, açlıktan dolayı göç edip, üç dört kişinin kalması gereken yerlerde on onbeş kişi kalıp, yemeklerinden arttırarak para biriktirmeyi düşünüp, aldıkları paradan dolayı onu da beceremeyenlere.... bugün yazın ortası, hava sıcak mı sıcak, ağaçlarda yaprak kımıldamıyor derler ya, aynen o durumda sokaklar...eve doğru gidiyorum, ismini bilmediğim bir futbol takımın bir maçı oynuyor televizyonda, insanlar evlerinde, kahvehanelerde, meyhanelerde toplanmış maçı izliyorlar... birden bir bağırtı kopuyor toplandıkları yerden, kavgamı oluyor diye durup o tarafa bakıyorum, ama takımın gol attığını öğreniyorum.. bu bağırtı, bu gürültü onun için...yaklaşıyorum, bağıran, kendinden geçen adamların birinin yanına... - hayırdır ne oldu.... - takım gol attı, üçüncü gol oldu... - tuzla da üç kişi öldü biliyomusun!... - ha ne dedin.. çekip gidiyorum oradan, adam arkamdan bakıyor bi kaç saniye, sonra dönüp izlemeye devam ediyor maçı.. geçenlerde, bir kuran kursu binası yıkılıyor, ülkemin herhangi bir yerinde ama bu ülke de değil de, amerika da olan ve her konuşmasında salya sümük ağlayan biri "takdir-i ilahi" diyor olay için, "allah onları, kötülüklerden korumak için yanına aldı" diyor.... sonra, yaşamlarını yitiren çocukların aileleri de katılıyor bu söyleme ve onlarda dava etmiyor sorumluluları, takdir-i ilahi diyorlar katliam için.. sonra, o binayı yapan mütehaitin adamları, çocukların bazıların alnında "la ilahe ill allah" yazıyordu diye bir söylenti çıkarıyorlar ilçede, allah onları yanlarına aldı diyorlar..... peki; sizin alnınızda ne yazıyor, hiç okudunuz mu, olaylara allahın işi diyen ailelerin alnında ne yazıyor?....ya da, binaya, doğalgaz sistemi yapıpta, uyarı cihazları koymayanların alnında, sırf kuran kursu olacağı için kaçak olduğu halde o binaya izin verenlerin alnında ne yazıyor.... sonra, bu ülkenin yanında duran iki ülke de savaş çıkıyor, yeni bir ülke, "ben sizin müttefikinizim" diyen büyük bir ülkenin gazına gelerek başka bir ülkeyi işgal ediyor, artık sayıları binleri çoktan geçmiş büyükler, çocuklar ölüyor ama burada olmadığını söyleyip sadece ah ediyoruz.... ah ediyoruz da, unutuyoruz hemen, bu ülkenin doğusundan her gün gelen gençlerin tabutlarda taşınışını, kahramanlık türküleriyle gönderip, ağıtlarla geri gelen gençleri... sonra yan komşunuzun da aynı dağlarda ama diğer tarafta olan evladının ağıtlarla geri gelmesini..... sonra, bu ülkenin bütün toprakları satılıyor tek tek, televizyonda maç devam ediyor, birileri çıkıp sevinçten silahlarını çıkartıyor ve bir yerlerde ufak bir çocuk sevinçten ölüyor.... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
astralruh Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2008 - hayırdır ne oldu.... - takım gol attı, üçüncü gol oldu... - tuzla da üç kişi öldü biliyomusun!... - ha ne dedin.. ********************* sonra, yaşamlarını yitiren çocukların aileleri de katılıyor bu söyleme ve onlarda dava etmiyor sorumluluları, takdir-i ilahi diyorlar katliam için.. sonra, o binayı yapan mütehaitin adamları, çocukların bazıların alnında "la ilahe ill allah" yazıyordu diye bir söylenti çıkarıyorlar ilçede, allah onları yanlarına aldı diyorlar..... çok güzel olmuş rasko abi ellerine sağlık Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2008 harika rasko abi... tek kelimeyle harika büyük problemlerimizi çok güzel bir şekide dile getirmişsin...eline sağlık... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2008 ben teşekkür ederim....umarım anlatabilmişimdir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.