west Oluşturma zamanı: Ağustos 22, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 22, 2008 Gnoxis'e Gurme bölümünün açılmasını istemekle beraber damak tadına hasta olan bir insan olarak,tadına bakmak istediğim(Halis olanını,Çokcana:D) peyniri sizlerle paylaşmak istiyorum :D Parmesan Peyniri İtalya'nın kuzeyindeki Parma adlı küçük bir şehirde üretilmeye başlanıp lezzeti ve kalitesi ile ünü tüm dünyaya yayılmış çok sert ve açık sarımsı rengi olan bir peynir türüdür.genelde sezar salatada kullanılır... Parmigiano-reggiano (Parmesan): 16 litre inek sütünden bir kg Parmesan üretilir. İtalya'nın en ünlü peyniri Parmesan'ın en az bekletme süresi 12 aydır. Eskitilmede süre uzadıkça, peynirin kalitesi de artar. Dolayısıyla en iyi Parmesan peyniri 24-36 ay arasında dinlendirilmiş olanıdır. Peynirin erbabı "ilkbahar parmigiano"'sunu tercih eder. İlkbaharda peynirin yağ oranı daha düşüktür. Bu da peyniri daha kuru kılar, örneğin nisan ayında üretilen Parmesan'ın rengi açık, adeta beyazdır. Yaz peyniri ise en sert aromalı olanıdır. Yaz peynirlerinin rengi daha koyu, adeta koyu altın sarısıdır. Yaz peynirleri makarna soslarına, özellikle fesleğen sosuna çok uygundur. İtalyanlar bu peynirin çok sağlıklı olduğuna inandıkları için bebeklerin mamasına katarlar. Parmesan, pastörize sütten yapılmadığı için vitaminler ve elementler açısından da çok zengindir. Özellikle protein, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri açısından esaslı bir kaynaktır http://www.confcooperative.it/C11/C8/Notizie%20dalla%20Confederazione/Image%20Library/Parmigiano-Reggiano.jpghttp://webadmin.comune.modena.it/turgallery/news/img_news/1128004030_019_magazzino_25_22.jpg http://www.pezzetta.it/catalog/images/Parmigiano%20Reggiano.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.