Hektor Oluşturma zamanı: Ağustos 24, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 24, 2008 Gerekenler : · Lavanta · Lavanta yağı · Biberiye · Cam kase · Kaynak/yağmur suyu · Gül kuvars kristali · Beyaz mum · Papatyadan yapılmış yatak veya yastık · Keten tohumu · Sedir Yapılışı : - Ayinden önceki gece bir çember duasıyla bebeğin çevresine uyurken koruma ve kutsamaya başlamak için keten tohumu serp - Büyük bir ağaca yakın bir yerde bebek için sıcak bir banyo hazırla - 1 parça sedir, 1 parça lavanta ve ½ parça biberiyeden tütsü yap ve yak - Küçük bir sunak kur ve kristalle kaynak/yağmur suyu da içinde olsun. Yalnız su cam kasenin içinde olsun. - Bebeğin isminin üzerinde yazılı olduğu beyaz mumu lavanta yağıyla yağla. - Bebeği kollarında tut ve söyle; “ ( isim ) sen Tanrıça ve Tanrı’nın kucağında taşınıyorsun Sanatın kutsal bir iş olsun hayatında Ve üzerine verilsin evrenin tüm kutsamaları.” - Sudan biraz kafasına serpiştir ve söyle; “ Kutsan ( isim ) kutsal su ve toprakla.” - Tütsünün dumanından geçir ve söyle; “Kutsan ( isim ) kutsal ateş ve havayla.” - Cadıların kutsal gücüyle kutsamayı mühürle; “so mote it be!” - Şimdi çocuğun kutsanması onuruna bir parti ver. Çocuğun kutsama töreni olduğu gün bir süsen ek. Çiçeklerin büyümesi senin kutsadığın çocuğu iyi ve mutlu yapar. - Çocuğuna; hayallerinle, umutlarınla ve rüyalarınla ilgili bir mektup yaz ve onu mühürle. Kapına yakın bir yere içi bitkilerle ( gerekli olanlarla ) dolu bir kutuya koy ve göm. - Çocuğun olgunlaştığında ( 16. yaşına girdiğinde ) olgunlaşma ayininde ona ver. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Bu ne işe yarıyor?Vaftiz ayini gibi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ninque Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Çok tatlı ya Eskiden bilseydim keşke bunları, oğlumu kutsardım ben de. DenizFeneri kulağa isim okumak var bir de. Eminim hepsinin kökeni eski geleneklere dayanıyordur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Anafiel girl Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Kutsamanın amacı ne? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Çok tatlı ya Eskiden bilseydim keşke bunları, oğlumu kutsardım ben de. DenizFeneri kulağa isim okumak var bir de. Eminim hepsinin kökeni eski geleneklere dayanıyordur. Bu isim töreninden farklı bir şey...Zira müslümanlar,ahiret sorgulaması dahil,bir isimle çağrılacağı için anlamlı bir isim seçilir,ezan ve kamet eşliğinde kulağa fısıldanır. Bu daha çok...Bebeğin hayat boyu talihinin yaver gitmesi için yapılan bir şey gibi duruyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 14, 2016 Bu ne işe yarıyor?Vaftiz ayini gibi... Kutsamanın amacı ne? Vaftiz ayini veya isim verme gelenekleri hep bu kadim pagan geleneğinden gelmiştir. Yani isim töreninden farklı değildir, tam tersine isim törenini de içeren daha "geniş" bir ritüeldir. Amaç yeni doğmuş bebeği tüm evrene, tüm elementlere ve bu Dünya'nın tüm varlıklarına tanıtmak, bu fiziksel realite ve bu fiziksel realiteyle paralel olan ruhsal gerçeklikle uyumlu olmasını sağlamaktır. Ayrıca bakınız: http://www.gnoxis.com/cadilikta-kutsama-ve-koruma-47285.html 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2017 Hektor,bunu kendi çocuğuna uyguladın mı?Ninque haklı,gerçekten çok şeker Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hektor Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2017 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2017 Hektor,bunu kendi çocuğuna uyguladın mı?Ninque haklı,gerçekten çok şeker Bunu değil ama daha geleneksel haliyle kutladık gelişini 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Meastro Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2017 Kutsamaya ne gerek var o zaten kutsal,onun kirli doğduğu hristiyan inancı yanlıştır.Sizde kutsalsınız ama kafadaki yazılım kirli olduğunuz yönündeki bir matrix yazılımı.Kutsama arzusunun arkasında günahkar olduğu yanlış düşüncesi olduğu kesindir ,yanlış yolda yürüyorsunuz bir şey vermez bu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 2017 Bunu değil ama daha geleneksel haliyle kutladık gelişini Ne kadar hoş...Çok şanslı bir çocuk.Herkese nasib olacak türden bir şey değil (Türkiye şartlarında) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
akuma Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2017 Ne kadar hoş...Çok şanslı bir çocuk.Herkese nasib olacak türden bir şey değil (Türkiye şartlarında) Bence fazla ulaşılamaz şekilde bakma , senin annen ve baban da aynı niyetle farklı bir şey yapmış sadece daha çok dinsel . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hektor Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2017 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2017 Kutsamaya ne gerek var o zaten kutsal,onun kirli doğduğu hristiyan inancı yanlıştır.Sizde kutsalsınız ama kafadaki yazılım kirli olduğunuz yönündeki bir matrix yazılımı.Kutsama arzusunun arkasında günahkar olduğu yanlış düşüncesi olduğu kesindir ,yanlış yolda yürüyorsunuz bir şey vermez bu. Kirli olduğunu düşündüğümüzü küm söyledi tam olarak? Kutsamanın ibrahimi dinlerin geleneği olduğunun analizine neyle vardın? Ayrıca "yanlış yoldasınız" gibi hadsiz bir yaklaşım da hoş değil. Sirius'un cevabı yetmemiş sana anlıyorum ama anlamaya çalışmak yerine kadim bir geleneği doğrudan reddediş "yazılımda bir yanlışlık" olduğunu gösteriyor. Her birey istediğini deneyimlemekte özgürdür, deneyiminin sonucunu da "farkedebilecek" akıl yeterliliğine sahiptir ve kişi kendi yolunu böyle belirler. Sen bunu deneyip denememekte özgürsün, deneyip faydasını görmezsen de o zaman bu bilgeliğini bizimle paylaşırsın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Meastro Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2017 Yeni doğmuş bir bebeğin kutsanmaya ihtiyacı olamaz o bizden daha saf ve temiz belki o bizi kutsayabilir,kutsama arzuna neden olan gerideki düşünce kutsal olmadığımız günahkar olduğumuz inancıdır bunun farkında olmasak bile böyledir, elinizin kirlendiğini düşünürseniz yıkamaya kalkarsınız,bu o bebeğe hakaret gibi duruyor.niyetinizin iyi olduğundan şüphe yok ama eylem saçma,tabiki herkez özgürdür ve buda benim görüşümdür. Kutsama İnsanları kontrol altında tutmak için suçluluk duygusu yaratmaya yönelik kadim bir dinsel gelenektir hepsi aynı kapıya çıkar.Korkut,suçla aşağıla ve itaat etsinler.Her insan doğduğu an değerli ve kutsaldır kimse ona değer katamaz bu çok saçma.Yanlış yoldasınız sözüm ağır duruyor ama bu eylemin gereksiz olduğunu anlatmaya çalıştım ,başka bir anlamı yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 2017 Yeni doğmuş bir bebeğin kutsanmaya ihtiyacı olamaz o bizden daha saf ve temiz belki o bizi kutsayabilir,kutsama arzuna neden olan gerideki düşünce kutsal olamdığın günahkar olduğu inancıdır siz bunun farkında olamsanız bile,bu o bebeğe hakaret gibi duruyor. Siz şu an tamamen Hristiyan kafası ile okuyorsunuz... Paganizmde ve bu ayinde GÜNAH gibi bir inanç zaten yok. Yanlış bakış açısı. Hektor'un da söylediği gibi kadim öğretiyi bilmeden dogmatik olarak, bilgisizce yorum yapıyorsunuz. Hem de üst üste Sen hristiyanların "vaftiz" inancı üzerinden yorum yapıyorsun. Kutsama kadim öğretiden Hristiyanlığa geçmiş ama ideolojisi çarpıtılmış ve tamamen yanlış anlaşılmış bir kavramdır. Önce kadim gelenekteki tam karşılığını bilmek gerekir. Kutsama, "günahların affedilmesi" değildir, kutsama içsel olan kutsallığın "onurlandırılması"dır. Ve zaten uzun uzun açıklama yazdım, keza Hektor'da zaten bahsetmiş. lütfen okumaya üşenmeyin. Siz üşenseniz de ben paylaşmaya üşenmeyim; Vaftiz ayini veya isim verme gelenekleri hep bu kadim pagan geleneğinden gelmiştir. Yani isim töreninden farklı değildir, tam tersine isim törenini de içeren daha "geniş" bir ritüeldir. Amaç yeni doğmuş bebeği tüm evrene, tüm elementlere ve bu Dünya'nın tüm varlıklarına tanıtmak, bu fiziksel realite ve bu fiziksel realiteyle paralel olan ruhsal gerçeklikle uyumlu olmasını sağlamaktır. Ayrıca bakınız: http://www.gnoxis.com/cadilikta-kutsama-ve-koruma-47285.html Kaldı ki bu bir PAGAN ve CADILIK geleneğinin bir parçasıdır, bu yolda olmayanların üzerinde pek fazla düşünmesini de gerektirmez. Sadece alakadar olmadığınız inançlar hakkında -hele ki bilmiyorken- yorum yapmamanız yeterli olacaktır. Zira merak eden kalbini açıp öğrenir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2017 Bence fazla ulaşılamaz şekilde bakma , senin annen ve baban da aynı niyetle farklı bir şey yapmış sadece daha çok dinsel . Benim annemle babam kulağıma ezan okumamış ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.