amy_ Oluşturma zamanı: Ağustos 26, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 26, 2008 Gothic şiir dinletisini bilen, giden veya gitmeye çalışan varmı bilmiyorum ama kendi yazdığınız şiirleri paylaşmak için........ Ben en sevmediğim şiirden birtanesini yazacağım bazı akla zarar kişiler alsalar bile. Nasıl bir hayat bu kendimi mutlu sanıyorum Oysa hiçbirşeyin farkında değilmişim Herşeyin bir oyun olduğunu yeni öğrendim Karanlığa girdim battıkça battım... Yaptıklarım bir oyundu Gülen ben değildim..küçüklüğümdü size yansıyan........... olası küçüklüğüm Neden böyleyim? Neden kendim gibi olamıyorum? Niye mutlu gibi görünmeye çalışıyorum? İşte... hiçbirinin cevabını bilmiyorum..... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sinem_ Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Burada malesef yok hiçbiri yani dinleti falan ve anlayan da yok pek zaten. Benim bildiğim senin çok daha güzel şiirlerin vardı ama ben bilemem yine de güzel olmuş ellerine sağlık amy. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lacuna Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Ouuvv biz yapmştık çok kalabalık bir ortamda ama düzgün kişiler olunca güzel oluyor sinem_ dediğin gibi pek yok bunu anlayan. Mutsuzluuğun ortasndaym sadece şizofreniğim Herşey üstüme gelsede ben böylym bütün masallarm sonlandı Geriye buruşturulp atılan kağıtlar kldı biliyorm ben bir şizofreniğm Bazen derinliklerde Bazen de seninleyim Bu da benden olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 burda mlsef yok hiçbiri yani dinleti falan ve anlynda yk pek ztn bnim bildiğim senin çok daha güzel şiirlerin vrdı ama bn bilemem yinede güzel olmuş ellerine sağlık amy ouuww biz ypmştk çok kalablk bi ortamda ama düzgn kiişiler olnca güzel oluo sinem_ dediğin gbi pek yok bunu anlynlar mutsuzluuğun ortasndaym sadece şizofreniğim herşey üstüme gelsede ben böylym bütün masallarm sonlandı geriye buruşturulp atılan kağıtlar kldı biliyorm ben bir şizofreniğm bazen derinliklerde bazende seninleyim buda bnden olsn "mlsf" yok değilmi burda öyle kişiler.. zaten bizde bu bölümleri böyle sizin gibi Türkçeyi katledenler birşeyler karalasında okuyalım hiçbirşey anlamayalım diye açtık..Eğer anlaşılmak istiyorsanız kullandığınız dili doğru kullanın..Konuştuğunuz dile olmasa bile yazdığınız emek verdiğiniz yazıya saygınız olsun..Ve lütfen linkteki duyuruya bir göz atalım ve bundan sonra bu şekilde devam edelim paylaşımlara.. ******************http://www.gnoxis.com/forum/edebiyat/23089-edebiyat-bolumu-ile-ilgili-duyuru.html*********************** Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
phobosORbia Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Şiir başlığı altında bu ne tarz bir Türkçe katliamıdır? Bu kadarı hakaretten başka bir şey değil.. Arkadaşlar siz bu forumu hiç mi takip etmiyorsunuz? Dilimizi doğru kullanma hakkındaki hassasiyetimizi göremediniz mi hiç? Hadi siz umursamıyorsunuz diyelim, umursayanlara karşı saygınız da mı yok?? Ayıptır bu arkadaşlar, biraz dikkate davet ediyorum sizi... Yazdıklarınızın edebi konuda değer görmesini koyun bir kenara 'okunmaya değer' diye bile nitelendirilmez, çünkü şifre çözücü falan lazım...Kendinizi bu hale düşürmeyin rica ediyorum... 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 sms tadında şiirler.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amy_ Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2008 Vay şiir istedik neler olmuş..Dinletiye gidilmediği kesin bişey yapalım dedik ama olmamış bukadar sert olmayın ama. Lacuna biraz saçma konuşmuşsun kısaltıyım derken ve ben konuyu açarken kısa bişeyle başlamak istedim. Ama neyse kimse anlamıyor derken bu sitede bunu anlayabilen çok kişi var bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2008 Başlıkta ve mesajlarda gerekli düzenlemeler tarafımca yapıldı. Elbette paylaşmanız ve bir şeyler yapmanız çok güzel. Yukarıda bahsedilen kurallara uyarak yeni paylaşımlara devam edebilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 kusura bakmayın ama, sizin dinletiniz güzel geçmiş, çok kişi ile yapıp çok iyi tatlar almış olabilirsiniz de arkadaşların dediği gibi daha kendi dilinizi doğru düzgün konuşamadan, yazamadan şiir gibi, dilin en önemli olduğu bir edebiyat dalında iddialı olmanıza şaştım doğrusu... anlaşılan hepiniz arkadaşsınız ve birşeyler paylaşmak istiyorsunuz. Eger öyle ise, karşınızdaki insanlara saygılı davranmayı öğrenmelisiniz. Bir de üstüne edebiyat gibi, dilin önemli olduğu bir konuda, şiir gibi temel dayanağı dil olan ve dilin bütün kuralları olan bir dalı seçtiyseniz, tekrar kusura bakmayın ama hangi dil olursa olsun o dile hakim olmadan yapmayın bence.... sms ya da msn dili ile yaptığınız yorum ve arkadaşların eleştirisine vermiş olduğunuz biraz "ukala" tavır sizin eksiniz olur ve ciddiye alınmanızı engeller... Ki, şahsen ben, kendi diline sahip çıkmayanı ciddiye alamam.... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark_venus Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 amy_ Bir yazıya gothic yazı denilebilmesi için gerekenler nelerdir ? Bir yazıyı gothic yapan edebi kurallar var mıdır? Sizin yazdıklarınızın neresi gothictir? Bilmiyorum ben anlamıyorum da pek... Aydınlatabilir misin? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pangea16 Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 Ben Ben, karanlık bir gecede korkunç ayak sesi. Ben, yatağında bir hastanın son nefesi. Ben, azapta bir ruhun kabir sorgusu. Ben, ipte bir mahkûmun son arzusu. Ben, bir paranoyanın takipte gölgesi. Ben, bir çıkmazın tekerrür köşesi. Ben, mağlup bir ordunun son neferi. Ben, dipte bir batığın seyir defteri. Ben, ütopik dünyaların yegane ucubesi. Ben, özgün eserlerin bıkkın klişesi. Ben, firarda bir mahkûmun ölüm koşusu. Ben, yıkılan dünyaların başlangıç borusu. Ben, bir caninin korkunç emeli Ben, bir dâhinin en kötü eseri Ben, yanlış perondaki ümitsiz yolcu. Ben, secdesiz bir alnın namaz borcu. Bana ne diye sorarsın, sen kimsin? Tükür üstüme, benden tiksin. Devam et yoluna, boş ver gitsin. Ben, -ben diyen- günahlar güruhunda bir gafilim. (Umut Köksal) -------------------- Ebedi Buzulun Ortasında Ay ışığının altında Yalnız bir ruh dolaşır Soğuk ormanlarda Hışırdayan ağaçlar arasında Donuk gökyüzünün altında Kayıp bir ruh dolaşır Sessizce ağlar Sinsi karanlıklara Mezarların arasında Bedensiz bir ruh dolaşır Lanetlenmiş Cehennem alevleriyle yanar Yoğun sis arasında Kimsesiz bir ruh dolaşır Her an biraz daha ölen Buz tutmuş güneşin gölgesinde Soğuk rüzgarların arasında Hayal kuran bir ruh dolaşır Karlı dağlarda Sonsuz patikalarda Hapsedilmiş bir ruh dolaşır Ebedi buzulun ortasında... -------------------- GECE ve BEN Güneş battı, karanlık bastı Ben geceyi çektim içime Gece beni kollarına aldı Ben bu gece öldürdüm sabahı Ben serseri, ben avare, ben katil Artık geceleri yaşıyorum ben Geceler benimle, geceler adil Artık gündüzler karanlık gündüzler sefil Ben geceyi koydum kadehe, içtim ağır ağır Kustum gündüzü sabahı, aydınlığı Artık benim için güneş kör, dilsiz, sağır Dolunayla paylaştım her şeyi; yalnızlık, korku, kahır Gecenin çocukları arkadaşlarım artık Boş verdim aydınlık aşığı ahmakları Onlar birer pislik, birer tortu, birer artık Onlar artık geçmiş, biz onları geride bıraktık Bıraktım ruhumu karanlık geceye Gece tüm benliğimi sardı Belki bin yılı sığdırdım bir tek heceye Şiirler okudum sevgili dolunaya sessizce Belki o gün Azrail gelince kapıma Bekler de güneş batıncaya kadar Gece ve ben son kez vedalaşınca İşte ondan sonra kıyar canıma -------------------- Lanetli Diyarlar Yürüyorum yalnız başıma Nereye gittiğini bilmediğim bir patikada Ulaşamıyorum ışığa Güneş hiç doğmayınca Unutulmuş diyarlarda... Üşüyorum soğukta Bambaşka bir kışın ortasında Yolumu bulamıyorum bu ormanda Bembeyaz ağaçlar altında Kaybolmuş diyarlarda... Haykırıyorum sonsuzluğa Eğer beni duyarsa Ölüyorum yavaşça Nerede olduğunu bilmediğim bir mezarda Lanetlenmiş diyarlarda... -------------------- Ölümü Kokluyorum Ölümü kokluyorum Işığı farkedebilen çok az insan var Karanlıkların içinde kalmaktan korkan Gerçeklikler peşinde kaybolmaktan korkan Bildiklerim göstermek istediklerimden çok farklı Ruhumun içinde birikiyor Hissettiklerimi kaybetmek canımı acıtıyor Sadece ufak bir hayalde ve ufak bir zaman diliminde Önemli gelebilecek herşey istemsiz varoluyor Bu her insanın tek başına yaşayabilecegi Kendini mutlulukla kandırabilecegi bir kaç güzel an Uyandıgında içinde sadece acı bırakan Bitimsiz duyguların cenneti ama görebildigim tek şey neden cehennem? Ölümü kokluyorum Işığı farkedebilen çok az insan var -------------------- ÖLÜMÜN YOLUNDA Ölüm kapını çalar bir gece, ansızın Umutsuzca dinlerken sesini rüzgarın Bir fırtına kopar yüreğinde Yollanıyorken bilinmeze insanın Yoktur ardında el sallayan kimse Dönmeyecek bir daha derler herkese Karanlığa dalarken gözlerin Bir damla yaş süzülür, bir gamlı âh la düşer yere En uzun yolculuğundur bu belki Sonunu düşünmezsin, geri dönecek gibi Oysa dönüşü yoktur bu yolun İlk ve son gidişin bu oraya inan ki Yolunda yürürken ölümün bir gece Düğümlenir boğazında her hece Kıymetini bil o son anın Daldığın sonu gelmeyen, dönülmeyen bir gece Her adımda titrersin, bilemezsin olacağı İnsanın dönemeyeceği son durağıdır orası Farkı yoktur bir günün ya da bir anın Zamandan muaftır sonsuzluğun adası Belki yolda senin gibilere rastlarsın Konuşamazsın onlarla, karanlık bir yastasın Kimsenin gücü yetmez bulmaya çare Ölümle yaşam arasında kaybolmuş bir hastasın İki gün ağlarlar ardından, sonra unutulursun Unutulmuş ruhunu cehennemde bulursun Sonsuz bir kabustan uyanmak istercesine Uğraşır... Uğraşır... Sonsuza dek uyursun Kanın donar kalır buz gibi, damarlarında Her an acı çekersin ölümün sonsuz yolunda Çaresizce izlersin ancak bedenini Yem olurken çakala, kuşa, kurda Bir ahenksiz şiirdir Azrail’in soluğu Almaya gelir seni, cehennemin konuğu Sımsıkı kaparsın gözlerini Tutarsın gideceğin sonsuz ölüm yolunu Sonu yoktur bu şiirin uzar gider ecele Bitirmeye ömür yetmez ama yine de edersin acele Bir daha konuşamayacaksın unutma İyi düşün ve son sözünü hecele… -------------------- Son Şafak Dolunay parlak görünmüyor bu gece Benim toprak dolu kör gözlerime Son şafağın sökmesini beklerken Karanlıklar geceden taşıyorlar yine Ruhumu yalnızlıkla dolduruyorlar Bedenim titriyor soğuk gecede Kayalıkların üzerinde oturup Kendimi dalgaların sesine verirken Uzaklardan rüzgarın şarkısı geliyor Belki de şu yalnız ufuklardan Mezarımın yanında durup Kendimi geceye teslim ederken… Yazılarda kaynak belirtelim; alıntıysa alıntı, çalıntıysa çalıntı gibisinden. Kinyas Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amy_ Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2008 *sagansara'nın bir şarkısı vardı yazılar da güzel olmuş ama yine de *aaarrghh Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.