Jasgues Oluşturma zamanı: Ağustos 26, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 26, 2008 Büyülerimizde kullandığımız gül suları artık eskisi kadar saf değil.Kozmetik markaları yarış içinde olduğu için boyaydı,şuydu buydu doğallığı kalmıyor.Bu yüzden kendi gül suyumuzu kendimiz yapalım dedim ve konuyu açtım *1 ölçü gül yaprağı( taze olucak) *yarım ölçü su( suyuda saf elde ederseniz iyi olur. damıtmak en iyisi. malesef saflığı simgeleyen suda çeşmelerimizden saf akmamaktadır. yada en iyisi kaynak suyu kullanın) öncelikle suyu kaynatın. daha sonra gül yapraklarını içine atın. 15 dk kaynamalarına izin verin. daha sonra gül yapraklarını çıkartın. ve gül suyunuzu *karanlıkta* saklayın... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2009 küfleniyor ben denedim.buz dolabında olsa bile. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Draconian Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2009 Denemek gerek. Bilgiler için teşekkürler. Küflenmeye karşı duyarlı olucağım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nazirella Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Kullanılacak malzemeler: * Tamamen açılmış, kimyevi maddelere ve tarım ilacına maruz kalmamış taze gül yaprakları. (Yeşil yapraklarını ve sapını kullanmayın. Olgun gül kullanmak önemlidir, nasıl ki olgunlaşmamış bir kavunun aroması ve kokusu yoğun olmazsa tamamen olgunlaşmamış bir gülün de esansı az olacaktır. * Geniş bir tencere (içerisine tuğla konulacak büyüklükte ve bombeli kapağı olan). Eğer geniş bir tencereniz yoksa aşağıdaki resimdeki gibi tencerenin ortasına ısıya dayanıklı, derin ve ağır cam bir kase koyabilirsiniz fakat yine kase tencereye tam oturmamalıdır. Araya 1-2 santimlik yükseklikte taş bir tuğla konmalıdır. Bu şekilde 3 su bardağı dolusu güle 1 bardak saf su kullanın ve işlem süresini kısa tutun. * Isıya dayanıklı cam veya paslanmaz çelik bir kap (damıtılan gül suyunu toplayacağımız). * Gerektiği kadar saf su. * Buz parçaları ya da buz torbası. Yapılışı: Tuğlayı tencerenizin tam orta kısmına yerleştirin ve üzerine kabı koyun. Tuğlanın hizasını geçmeyecek kadar çiçeği tencerenin içerisine düzgün bir şekilde yerleştirin. Güllerin üzerini örtecek fakat tuğlanın boyunu geçmeyecek kadar su ilave edin. Bu işlem tuğla olmadan da derin bir kase kullanılarak yapılabilir. evde gül suyu yapılışı Kapağını ters çevirerek tencereyi kapatın (kapağın bombesi aşağı gelmeli). Suyu kaynayıncaya kadar kaynatın. Su kaynamaya başladığı anda tencerenin kapağının üzerine bir kalıbın yarısı kadar (5-6 tane) buz parçası ya da buz torbanızı koyun. Daha sonra kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Böylece su kaynadıkça buharlaşarak üzeri buz dolu kapağa doğru yükselecektir. Buz dolu kapağa çarptığında yoğunlaşacak ve yoğunlaştıkça da kapağın orta kısmına doğru süzülerek kabın içerisine damlayacaktır. Bu sebeple buz kapağın tam ortasında yani kabın üzerine denk gelecek şekilde konulmalıdır. Buz koymanın amacı yoğunlaşmanın kabın üzerinde gerçekleşmesi ve damlayan gül suyu damlacıklarının kabın içerisine düşmesini sağlamaktır. 20 dakika aralıklarla tencerenin kapağını kaldırarak bir miktar gül suyunu başka bir kabın içerisine koyarak kapalı şekilde muhafaza edin. Bu şekilde ev usulü damıtma yöntemiyle yaklaşık yarım litre gül suyu elde edince ocağı söndürüp işlemi tamamlayın. İşlemi devam ettirirseniz damıtma işlemi devam eder fakat bundan sonra elde edeceğiniz gül suyu yoğun kokulu ve kaliteli olmaz. Evde hazırlıcaksam bu yöntemle yapıyorum hem bozulmuyor da (kopyala yapıştır oldu ama işte ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Isparta gülü olması gerekmez mi yoğun koku için? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nazirella Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Isparta gülü olması gerekmez mi yoğun koku için? Üç farklı gül yetiştiriyom ısparta gülü değiller ama işimi görüyorlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sphynxinator Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Üç farklı gül yetiştiriyom ısparta gülü değiller ama işimi görüyorlar hasdhgasgd nası yani bahçeden koparmıyor musun? Ben gül ihtiyaç olunca bahçeden koparıveriyorum. Ama hiç ihtiyaç olmuyor. Isparta gülü de dik, onun kokusu daha yoğundur. Gül suyu özellikle ondan yapılıyor zaten. Böyle rengi pespembe olur, yaprakları da normal güller kadar parlak olmaz. Kokusu da çok yoğundur ayrıcana. Sanki bilmiyosun da anlatıyorum bi de. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2013 Yalnız bu elde edilen su bozulacaktır ya maya oluşumu ya da küf oluşumu gerçekleşecek veya zamanla yosunlaşacaktır. Haliyle saklama konusunda sıkıntı olabilir. Buzdolabında 4 derece belki uzun bir süre saklama konusunda yardımcı olabilir. Bu süreyi arttırmak için biraz tuz, limon suyu veya alkol eklenebilir. Nazirella sen saklama konusunda nasıl bir prosedür izledin? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nazirella Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 12, 2013 Yalnız bu elde edilen su bozulacaktır ya maya oluşumu ya da küf oluşumu gerçekleşecek veya zamanla yosunlaşacaktır. Haliyle saklama konusunda sıkıntı olabilir. Buzdolabında 4 derece belki uzun bir süre saklama konusunda yardımcı olabilir. Bu süreyi arttırmak için biraz tuz, limon suyu veya alkol eklenebilir. Nazirella sen saklama konusunda nasıl bir prosedür izledin? İhtiyacımdan fazlasını donduruyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.