Jump to content

Bu, Kör'ün Ağlamasıdır...

raskolnikov

Önerilen Mesajlar

Bu, Kör’ün Ağlamasıdır!...

Soğuk bir yaz gecesi, sokaklar giderek tenhalaşmakta, zaman bütün yorgunluğunu yok etmenin derdinde… Şehir sıcakların ortasında gelen soğuğa alışmaya çalışıyor, sokağın köşesinde, kimsenin fark etmediği biri duruyor. Üzerindeki elbiseyi uzun zamandır çıkartmadığı belli, elindeki sopasını kendisi gibi duvara dayamış bekliyor… Dilenmiyor da….

Öylesine oturup bekliyor, öylesine zamansız oturup duruyor. İlginçtir, gelen geçenle ilgilenmiyor, kimseye bakmıyor, kimse de onu görmüyor…

Soğuk kendini iyice hissettirmeye başladı, sokakta herkes usul usul çekilirken köşelerine, adam hiçbir şekilde istifini bozmadan duruyordu yerinde.. Uzamış sakallarını yalayan rüzgara aldırış etmeden bekliyordu..

İçeri giriyorum, bütün camlar kapalı ama ben üşüyorum. Mutfaktan bir bardak çay doldurup, cam kenarına geliyorum. Adam, hala aynı yerinde bekliyor. Kulağıma müzik setinden gelen ses doluyor. “işte böyle her şey bitti…” günün son demleri, ay çoktan oturmuş tahtına… dışarıda sadece soluk bir sokak lambasının ışığı, onun altında bekleyen adamın sessizliği var…

Çayım bitti. Canım sigara içmek istiyor, umarım atmamışımdır paketi daha!..

Buldum sigarayı, çayımı doldurdum yeniden.. Yine cam önündeyim, adam bekliyor hala yerinde…

Kimbilir nedir onu bu kadar çaresiz, bu kadar bitik hale getiren?... Gözlerine yorgunluğu dolduran nedir, kimbilir?!... Gözlerim ağırlaşıyor usulca, zamanı geldi artık anlaşılan gözlerimi kapamanın… Uzun bir nefes alıp cam kenarına bıraktım sigarayı… İçeri gidip, dolaptan aldım alacaklarımı, gelip oturdum yerime… Adam hala dışarıda bekliyordu ama daha bir büyümüş gibiydi sanki, daha net görüyordum onu ama hala seçemiyordum yüzünü!... Masaya yaklaşıp üzerinde duran kağıda baktım, dün koyduğum yerdeydi…

“dört kitabın manası / budur eğer var ise / …../ dirilikte öldür beni / varıp orda ölmeyim/”

Anlamsız oldu şimdiki halimle ama o çalmaya başladı ve ben bu ezgiyi çok seviyorum. Bir sigara daha mı içsem acaba?... Yok… Olmaz… Zamanı kandırmak olmaz…

İlaç kutusunu açtım, içinde olan bütün ilaçları yuttum. Cam kenarına oturup, ölmeyi beklemeye başladım. Adam kalktı, gözlerim yavaşça kapanmaya başlıyor adam ayağa kalkıyordu. Bana doğru geliyordu, gözlerinin altında yaş vardı ama gözlerini göremiyordum. Gözlerim kapanmıştı. Yanıma geldiğini hissettim, hiçbir şey yapamıyordum, elimden hiçbir şey gelmiyordu. Bana doğru eğildiğini hissettim. Dudaklarımdan sözler kendiliğinden döküldü…

- ağlıyorsun!...

- bu kör’ün ağlamasıdır!...

mektup hala masada duruyordu…

http://www.gnoxis.com/forum/not-defteri/20880-bu-bir-veda-mektubudur.html

................................

derler ki; bir insan, kendi hayatına son vermek isterse, onu almaya Azrail gelmezmiş. Kendi hayatına son vermek istediğinden lanetlenen kişiyi almaya Azrail’in yardımcılarından olan ve intihar edenlerin ruhunu almakla görevli olan, ‘kör’ gidermiş. Aslında, zamanın birinde ‘kör’ bir insanmış, sevgilisinin intihar edişini görmek zorunda kalmış. O günde tanrıya kendisini lanetlemesini söyleyerek, yalvararak gözlerini yerinden çıkartmış. Tanrı ise, ‘kör’ü Azrail’in yanına verip, intihar edenlerin ruhlarını alma görevini ona vermiş. Ve ‘kör’, her ruh almaya gittiğinde gözlerinin olmadığı oyuktan gözyaşlarını dökülürmüş çünkü, onun bu gözyaşları ruhun dünyadan gidişini sağlarmış..

(Bir Kürt Efsanesi…)

efsane bir kürt efsanesi ama hikaye bana ait...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...