huuzur Oluşturma zamanı: Ağustos 29, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 29, 2008 Toplumumuzda diş gıcırdatmanın sadece strese bağlı olduğu yönünde bir yanılgı var, oysa pek- çok bedensel rahatsızlık sonucunda da kişi gece uyurken dişlerini gıcırtabiliyor. Diş gıcırdatmanın vücudun, metabolizmasının geceleyin ortaya çıkardığı alarm olduğunu belirten diş hekimi Nurdan Çipiloğlu, farenjit, bağırsak enfeksiyonu, saman nezlesi, sinüzüt, burun kemiği eğriligi, burun polipleri olanlarda diş gıcırdatmanın daha fazla olduğunu anlatıyor. Çipiloğlu, aynı zamanda büyük pişmanlık duyan kişilerde gece diş gıcırdatma vakası görüldüğünü söylüyor. Sindirim kanalında sorunu olanların diş gıcırdatacağını söyleyen Çipiloğlu, "Diğer dişlerle uyumsuz bir kaplama veya dolgu, iltihapli bir yirmilik diş gibi etkenler de diş gıcırdatması başlatabilir. Yine bağırsak parazitleri ve bağırsakta uzun süre kalan ve tahriş edici kimyasal yapısı olan gıdalar bağırsakta bulunduğu süre boyunca diş gıcırdatmaya sebep olur" diyor. Ayrıca duygusal stres, kuvvetli pişmanlık, obsesyon, uykusuzluk, her türlü gerginlik hali, kıskançlık gibi düşünce bazındaki hastalıkların da diş gıcırdatmada etkili olduğunu anlatan Çipiloğlu, "Alerjik bunyelerde diş gıcırdatma daha fazla görülür" diye konuşuyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Demian Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 Ben de diş gıcırdatmasından muzdaribim. İşin kötüsü yalnızca geceleri değil, her zaman özelliklede gerginken farkında bile olmadan gıcırdatıyorum. Ben hep çözülmemiş iç çatışmalarımın dışa vurumu olarak düşünmüştüm. Nedeni her ne ise gerçekten kötü bir alışkanlık. Sizi tanımayan insanların, sinirli olduğunuz izlenimine kapılmalarına yol açıyor, ve bu da hiç hoş bir durum değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 29, 2008 ben de bir aydır diş gıcırdatmaktayım... önceden yapıyorsam da farkında değildim... açılım olaraksa fiziksel sağlık sorunları mı neden bilemem - dikkat etmediğim için-... psikolojik nedenli olduğunu düşünüyordum ben de... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.