Jump to content

Satan ve Ordusu

ases

Önerilen Mesajlar

Satan ve Ordusu (Cehennem Ordusu)

Cennette Beraber Savaştığı Dostları

Beelzebub:Satan ilk olarak Tanrı'ya savaş açtığı zaman başında Beelzebub olan bir kaç meleği ilk ordusu yaptı. Cehennemde yeni makamına geldikten sonra Insanlığa kibiri öğretti.

Leviathan: Deniz Ordusunun sekreteridir. Lucifer'in destekçisi olarak savaşta yer alan Leviathan, bir deniz canavarı olarak tanımlanıyor.

Asmodeus: Cehennemdeki kumarhanelerin gözetmeni, insanlara israfı ogreten bu ruh aynı zamanda şehvet ve cinselliğin iblisidir.

Astaroth :Cehennemin Batı kısmının Dük'ü ve bütün kısımların veznedarı. Insanlara aylaklık ve tembelliği öğretti. Ayrıca diğer Düşen Melekler'e rehberlik etmiştir.

Behemoth:Cehennemin gözcüsü.

Belial:Satan'in en saygın iblislerinden bir tanesi. Bazı kaynaklara göre Satan lider seçilmeden önce Karanlığın Efendisi Belial'di. Ayrıca yalan soylemenin gayri-resmi iblisi olarak ta bilinir.

Genel Ofis

Lucifuge Rofocale:Cehennemin Baş Vekili. Lucifuge ışıktan nefret eder, yanlızca geceleri görünür. Depremleri yaratır, hastalıkları yayar ve ilahi korumaları -dualar gibi- yoketmekten hoşlanırdı.

Forcas: Cehennemin büyük Başkanlarından bir tanesi. Yaşlı bir adam kılığında insanlara etkileyici konuşmayı ve mantıklı olmayı öğretmenin yanı sıra 290 Cehennem birliğini kumanda ediyordu.

Leonard :Kara Büyü'nün Baş Müfettişi.

Abaddon :Yokedici.

Adramelech :Satan'in danışmanı ve Baş Dük.

Baalberith :Cehennemin Baş Sekreteri. Insanlara cinayeti ve küfürü öğretti.

Alastor :Alınan fermanların yayılmasından sorumludur.

Melcholm :Prens'in veznedarı.

Uphir :Cehennemin doktoru. Bütün iblislerin sağlıklarından sorumludur.

Verdelet :Cehennemdeki törenlerin, seramonilerin ustasıdır.

Nysrock :Cehennemdeki sarayın ahçısı.

Dagon: Prens'in fırıncısı.

Paymon: Insanların üzerinde efendilik kurmuştur, aynı zamanda tören ve seramonilerin bir başka iblisidir.

Nybras :Alt seviyelerde olan bir iblis, buna rağmen Cehennemdeki eğlencelerden sorumludur.

Xaphan :Cehennemdeki ateşleri canlı ve alevli tutan iblistir. Ayrıca Savaş sırasında Cenneti ateşe verme fikri de ona aitti.

Gecenin Ordusu

Put Satanachia :Annelerin üstünde ayrı bir güce sahip olan bu iblisin gezegenlere ve cadılara da ayrı ilgisi vardı.

Agaliarept :Geleceği ve geçmişi kontrol etme yeteneğine sahipti. Düşmanlık ve güvensizliği insanlarda yaydı.

Fleuety :Beelzebub'in sağ kolu olan bu iblis zehirli bitkilerin kullanımını çok iyi biliyordu.

Amon :Cehennemin Marki'si, 40 Cehennem ordusunu kumanda ediyordu. Ateş kusan bir iblis olan Amon kurt kafasına ve yılan kuyruğuna sahipti. Ayrıca kahinlik yeteneğini vardı ve geleceği görebiliyordu.

Aguares :Cehennemin Doğu kısmının Dük'ü. 30 Cehennem ordusunun kumandanı, insanları dansetmeye teşvik eder.

Amduscias :29 Cehennem ordusuna kumandalık yapan bu Dük, öldürücü müzik yapmasıyla da biliniyor.

Sargatanas :Astaroth'un yardımcısı olan bu iblis insanların beyinlerine girerek düşüncelerini kontrol edebiliyordu.

Nebiros:Astaroth komutasında calışan başka bir iblis olan Nebiros ise hayvanlara istediğini yaptırabiliyordu.

Raum :Büyük bir Kont ve 30 Ordunun komutanı, bir el sallamasıyla şehirleri yok edebiliyordu.

Baal:Büyük bir Dük ve 66 Ordunun komutanı.

Abigor :Kahinlik ve savaşa kabiliyetli olan Abigor 60 Cehennem Ordusunu komuta ediyordu. Abigor hakkında bir ilginç bilgi ise diger iblislerin aksine yakışıklı ve çekici bir erkek olarak resmedilmesidir.

Azazel :Cehennem ordularının Baş Komutanı.

Alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yanlışlarla dolu bir metin maalesef...

En başta şunu söyleyeyim Lucifer amcamız Tanrıya savaş açmamıştır,o isyankar kardeşleriyle birlikte Tanrıya "hiçbirşey çaktırmadığını" sanarak gününü gün etmekte iken Michael ve "cennet orduları" bu yavruceğizlerin üzerine saldırıvermiştir. ;)

Daha detayına girersek cehennemde kumarhane olması,cehennemin veznedarı olması filan ilginç şeyler tabii.Büyük ihtimalle yanlış çeviriye kurban gitmiş bir yazı,yada bir oyunun hikayesinden vs. alıntı olabilir ;)

Yanlış anlama emeğine sağlık ama kimsenin aklında çarpıtılmış bilglerin kalmasını istemem kendi adıma,o yüzden bu mesajı yazma gereği duydum.

+ Satanist karşıtı kaynaklardan alındığını nasıl anladınız gerçekten çok merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilginç yazılar.. bunları okuyunca insan bir an kendini üzerlerinde savaşan çocukların oyuncakları gibi görüyor.. bu kadar hikaye tarzı yazılara bile insanları katletmeye varacak kadar bağlanan koyunlar olduğu sürece :) daha çok dünya savaşları yolsuzluklar ve dine bağlılık olarak geçen baskı sürecektir..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En başta şunu söyleyeyim Lucifer amcamız Tanrıya savaş açmamıştır,o isyankar kardeşleriyle birlikte Tanrıya "hiçbirşey çaktırmadığını" sanarak gününü gün etmekte iken Michael ve "cennet orduları" bu yavruceğizlerin üzerine saldırıvermiştir. ;)

Daha detayına girersek cehennemde kumarhane olması,cehennemin veznedarı olması filan ilginç şeyler tabii.Büyük ihtimalle yanlış çeviriye kurban gitmiş bir yazı,yada bir oyunun hikayesinden vs. alıntı olabilir ;)

Yanlış anlama emeğine sağlık ama kimsenin aklında çarpıtılmış bilglerin kalmasını istemem kendi adıma,o yüzden bu mesajı yazma gereği duydum.

+ Satanist karşıtı kaynaklardan alındığını nasıl anladınız gerçekten çok merak ettim.

yazının sonundada belirttiğim gibi bu yazı alıntıdır. yazı bana pek inandırıcı gelmediği için tartışma konusu olacağı düşünerek ekledim doğru yada yalnışları düzeltmek okuyanlara kalmış

--------------------

Öncelikle arkadaslar Enki Yahveye karsı cıkmamıstır.Cünkü dünyanın kontrolu zaten Enki ve kadim tanrılardaydı.Yahve(allah) daha sonradan ortaya cıkmıstır.Yani bir isyan söz konusu bile olamaz bu mümkün değildir...

yahova desek daha doğru olur sanırım. evet ruhanilerin inancına göre enki ve yahova ebedi düşmandır yahova(allah) insanları nuh tufanında yok etmek isterken enki nuha bir gemi inşa etmesini söyleyerek insan neslini kurtarır fakat burda yazanların ruhanilikle alakası yok anlaşıldığı gibii

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Senin söylediğin tarzda birşey yazmaz tevratta, Yazdığını iddia ediyorsan, Tevratın hangi kitabı olduğunu bölüm, bab, ve ayet olarak belirtmelisin. Ayrıca yalnızca Şeytan adı geçmez başka adlarlada anılır. Bunlardan biri ise 'Beelzebub'dur ki Şeytanların başı olarak geçer. (Yani evet yanılıyorsun)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yazının sonundada belirttiğim gibi bu yazı alıntıdır. yazı bana pek inandırıcı gelmediği için tartışma konusu olacağı düşünerek ekledim doğru yada yalnışları düzeltmek okuyanlara kalmış

--------------------

yahova desek daha doğru olur sanırım. evet ruhanilerin inancına göre enki ve yahova ebedi düşmandır yahova(allah) insanları nuh tufanında yok etmek isterken enki nuha bir gemi inşa etmesini söyleyerek insan neslini kurtarır fakat burda yazanların ruhanilikle alakası yok anlaşıldığı gibii

Nuh tufanı ile Spiritual Satanizmin alakası yok.Spiritual Satanizmde kadim tanrılar ve Enki dünyaya hakimdi Yahve sonrada geldi denir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Satan'ın Ordusuna er ve erbaş alımları başlamış arkadaşlar duyuruyim.Ya nasıl bir mantıktır ki yok bu cehennemdeki kumarhanelerin sekreteri yok bu onun bekçisi yok bu cehennem çöpçülerinin kralı tadında sıralamışsınız demonların görevlerini hani Lesser Key of Solomon'da bile daha mantıklı görevler sıralanmış 72 demon için herneyse bunun dışında yukarıda arkadaşın biri Nuh Tufanı ile Ruhani Satanizm'in bir alakası yok demiş şöyle bir alakası var üç dindeki tüm anlatılar neredeyse Sümer mitlerinden aşırılmıştır ve Jos'a bağlı Ruhani Satanistler'de daha doğrusu Enkian kesim bu mitlerin üzerine kurmuştur tüm inanç sistemlerini.Bu durumda bu mitler hem Satanizmle hem de 3 Din'le alakalıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

satanizim kendine güveni olmayan insanların sex ve arkadaş çevresi edinmek için girdikleri bir oda çaldıkları bir kapı bunlarda insanların taşlardan yemek diledigi zamanlarda yazılmış şeyler.:confused:

bil diye söylüyorum aksine satanizmde insanların kendine güveni daha fazladır. dua edip bi yerden yada bişeyden medet ummaktansa kendi işlerini kendileri hallederler;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bildiğim kadarıyla lusifer cehennemin üç bekçisindne biri.sistemin cezalandırma bölümünde görev alıyor kendisi :)

yanlışsam düzeltin.

Amon :Cehennemin Marki'si, 40 Cehennem ordusunu kumanda ediyordu. Ateş kusan bir iblis olan Amon kurt kafasına ve yılan kuyruğuna sahipti. Ayrıca kahinlik yeteneğini vardı ve geleceği görebiliyordu.

Amonun çok insan yanlısı bir demon olduğu söyleniyor.ama bilemiyorum

Yanılmıyosam Tevratta şöyle der; Cinler dünyada kan döktü Ve Allah(cc) şeytana ordusunu kurmasını emretti şeytan onları dünyada dere kenarlarına,dağ yamaçlarına attı.Orda şeytan harici hiçbir isim vermiyor.

tevratta allah c.c ilginç.. kim çevirmiş türkçeye acaba :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hehe bende bişeyler yazayım :D

Ummu'l kitabı belki duymuşsunuzdur.Kitapta şöyleder :

Yüce Tanrı, Azazil’e biraz (yaratma) nuru ödünç(arriyat) vermişti ve bu nurun yardımıyla Azazil kendisine benzer ruhlar yaratmayı sürdürüyordu; tıpkı Tanrı’nın yaratılış çağrısı-haykırışı (awazi afarinshi) yaptığı gibi, o da buna öykünerek, bir yaratma çığlığı attı. Bel(ir)li bir zamanın ucunda Azazil’in bu avazından doğan ruhlar ve ruhsal varlıklar o kadar çoğaldı ki, Tanrı’dan başka hiçbir kimse onların sayısını bilmiyordu”.

O zaman Yüce Tanrı Azazil’e, ‘söyle bana sen kimsin ben kimim? Ve bütün bu ruhlar ve cevherler nedir?’diye sordu. Azazil şu yanıdı verdi: ‘Sen bir Tanrısın ve ben de bir Tanrıyım. Bütün bu ruhlar senin ve benim yaratıklarımdır’. Tanrı buna karşılık, ‘burada iki Tanrı varolamaz’ dedi; sen de, bütün bu ruhlar da benim tarafımdan yaratıldı”. ‘Gerçekte ben ölümlüleri topraktan yarattım”(Kur’an XXXVIII, 71) “Azazil hemen, ‘ benim yaratıkların Seninkilerinden kat kat fazla, diye yanıtladı; çünkü ben ruhları çifter yarattım ve sen Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun!’.Bunun üzerine Tanrı şöyle konuşuyor: ‘Senin ürettiğin bu yaratıklar da tarafımdan yaratıldı. Şimdi senden o ödüncü (arriyat) geri alacağım, şimdi ne yapacaksın?’ Ve Tanrı, onun yardımıyla yaratıcı olduğu bu nuru Azazil’den geri aldı, ondan bu mavi kubbeden bin kez daha büyük olan Beyazlık denizi kubbesini yarattı.

Demekki şeytanın ilk ordusu bi kaç melekten daha fazlası :)

--------------------

...

Orada çağrıldığı gibi Salmanu’l kudret, bir sonraki topluluğun (guruh) başkanı Mikdadu’l kebir aynısını yapar arkasından ebuZerr’ın sırası gelir, ondan sonra da nakipler, necipler adını alan diğer topluluklar ve ayaklananlar savaşçılardan (mu’taridan) sonuncular Oradakilerin hepsi, Tanrının ve onun dawar’ı yani veziri ya da sırdaşı Salman’ın güç ve yetkisini tanımaya kesin söz (iqrari qati, katı ikrar) verirler.

“Ondan sonra Tanrı, Azazil’e Salman’ın önünde secde etmesini buyurdu, fakat o ve yandaşları bunu reddettiler . Böylece altı inançsızlar birliği (manazili kafiran) Salman’a saldırdılar ve büyük bir savaş oldu; sonunda onlar Salman’ı yendiler(fakhri miyawurdand bar way) .”

Ancak o zaman Tanrı’nın kendisi araya girer ve Salman’a, yaratılışından beri sahiboldukları yedi nurdan biri ve ondan sonra alev renkli olan isyancı ruhları yakut renklerinden soymasını buyurur. Salman onu yapar ve bildirilen reklerden iki hicab(örtü, perde) yaratır; onların altına isyancıları hapseder , böylece sonsuzluğun son sınırındaki nurdan kubbeyi onlardan gizlemiş olur.

Bin yıl sonra Tanrı Salman’ın biçimiyle (az hijabi Salman zuhur kard) onların karşısında gözükür. Bütün seçkinler, inanmışlar, yani nakibler, nacipler ve isyancılarla (mu’taridan) birliktedir. Tanr Salman’ın görünümünde tanrısal iradenin tanınmasını yeniden ister, fakat öbürleri yeniden başkaldırırlar ve birlikleriyle Salman’a saldırırlar .

“Salman tarafından onların kırmızı akik renkli nuru kaldırılınca teslim oldular. Çünkü ondan uygun bir perde yaratmıştı. Onu ayaklarının altına sererek, onları kendilerinin altında bulunan göksel sarayın/kürenin içine fırlattı. Aynı olaylar peşpeşe binlerce yinelendi, fakat Şeytan Tanrı’yı, tanrı olarak tanımamakta direndi ve gerçek herşeyden üstün Tanrının, Ulu Tanrı’dan farklı olduğunu teyit etti” .

Şimdi burada artık Kuran’ın 112.Suresi “De ki; Tanrı tektir, eşsizdir, daimdir/sameddir. O doğmamış doğurulmamış ve hiç bir dengi yoktur”un anlamını açıklar. Bu ayetler içinde gönderme yapılan gerçek kişilikler (mawud), daha yukarıda zikredilen ulular, yani Muhammed, Ali, Fatima , Hasan ve Hüseyin’dir. Onlar inananların yüzleri(ni çevirdiği) üzerine kapandığı, yani secde ettikleri kıblegahlarıdır (qıbla-gahi muminan and , ya’ni bar dini muminan mi grand).

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Beelzebub incilde geçer tam olarak ayetleri hatırlamıyorum ama şuna değiniyorlardı mesih mucizeler yaparak kendi yanına büyük kitlelerde insan toplayınca yahudi din adamları bu durumun kendileri için tehlikeli olacağını düşünerek o bölgenin din liderine giderek olayları bildirir din lideride mesihi yahuda eyaletinden sorumlu valiye götürür ve suç gerekçesi olarakta tanrıya küfür ettiğini ileri sürerler vali sorar bunlar doğrumu diye mesihte söylediklerinin değişmeyeceğini belirtir yahudi din lideri mesih için idam talep eder vali buna karşı çıksada halkın isyan çıkarmasından korkarak mesihin idam kararını halka sunar ve halk onaylar neyse öyle gider bu Beelzebub olayı din lideri ile mesih arasında geçer din adamları mesihi yakalatıp din liderine getirdiğinde bu adam Beelzebub yardımıyla mucizeler yapıyor ve tanrıya küfür ediyor yasalarımızı tanımıyor gibi şikayetlerde bulunur Beelzebub burada cinlerin lideri olarak tanıtılır bir din adamı tarafından mesihin bu iddia karşısında cevabı şudur incilden aldım burayı 'Kendi içinde bölünmüş olan her ülke yıkıma uğrar. Kendi içinde bölünmüş hiçbir kent ya da ev ayakta kalamaz. 26Eğer Şeytan Şeytan'ı kovarsa, kendi içinde bölünmüş demektir. Bu durumda onun egemenliği nasıl ayakta kalabilir? 27Eğer ben cinleri Beelzebub'un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız cinleri kimin gücüyle kovuyorlar? Sizi bu durumda kendi adamlarınız yargılayacak. 28Ama ben cinleri Tanrı'nın Ruhuyla kovuyorsam, Tanrı'nın Egemenliği üzerinize gelmiş demektir.'

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Beelzebub incilde geçer tam olarak ayetleri hatırlamıyorum ama şuna değiniyorlardı mesih mucizeler yaparak kendi yanına büyük kitlelerde insan toplayınca yahudi din adamları bu durumun kendileri için tehlikeli olacağını düşünerek o bölgenin din liderine giderek olayları bildirir din lideride mesihi yahuda eyaletinden sorumlu valiye götürür ve suç gerekçesi olarakta tanrıya küfür ettiğini ileri sürerler vali sorar bunlar doğrumu diye mesihte söylediklerinin değişmeyeceğini belirtir yahudi din lideri mesih için idam talep eder vali buna karşı çıksada halkın isyan çıkarmasından korkarak mesihin idam kararını halka sunar ve halk onaylar neyse öyle gider bu Beelzebub olayı din lideri ile mesih arasında geçer din adamları mesihi yakalatıp din liderine getirdiğinde bu adam Beelzebub yardımıyla mucizeler yapıyor ve tanrıya küfür ediyor yasalarımızı tanımıyor gibi şikayetlerde bulunur Beelzebub burada cinlerin lideri olarak tanıtılır bir din adamı tarafından mesihin bu iddia karşısında cevabı şudur incilden aldım burayı 'Kendi içinde bölünmüş olan her ülke yıkıma uğrar. Kendi içinde bölünmüş hiçbir kent ya da ev ayakta kalamaz. 26Eğer Şeytan Şeytan'ı kovarsa, kendi içinde bölünmüş demektir. Bu durumda onun egemenliği nasıl ayakta kalabilir? 27Eğer ben cinleri Beelzebub'un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız cinleri kimin gücüyle kovuyorlar? Sizi bu durumda kendi adamlarınız yargılayacak. 28Ama ben cinleri Tanrı'nın Ruhuyla kovuyorsam, Tanrı'nın Egemenliği üzerinize gelmiş demektir.'

İsa ve Beelzebub

(Mat.12:22-30; Mar.3:20-27)

14İsa adamın birinden dilsiz bir cini kovuyordu. Cin çıkınca adamın dili çözüldü. Halk hayret içinde kaldı. 15Ama içlerinden bazıları, «Cinleri, cinlerin reisi Beelzebub'un gücüyle kovuyor» dediler. 16Bazıları ise O'nu sınamak amacıyla gökten bir belirti göstermesini istediler.

17Onların ne düşündüğünü bilen İsa şöyle dedi: «Kendi içinde bölünmüş her ülke yıkıma uğrar, kendi içinde bölünmüş her ev yıkılır. 18Şeytan da kendi içinde bölünmüşse, onun egemenliği nasıl ayakta kalabilir? Siz, benim Beelzebub'un gücüyle cinleri kovduğumu söylüyorsunuz. 19Eğer ben cinleri Beelzebub'un gücüyle kovuyorsam, sizin adamlarınız kimin gücüyle kovuyorlar? Sizi bu durumda kendi adamlarınız yargılayacak. 20Ama ben cinleri Tanrı'nın eliyle kovuyorsam, Tanrı'nın Egemenliği üzerinize gelmiş demektir.

21«Tepeden tırnağa silahlanmış güçlü bir adam kendi evini koruduğu sürece, malları güvenlik içinde olur. 22Ne var ki, ondan daha güçlü biri saldırıp onu alt ettiğinde güvendiği bütün silahları elinden alır ve mallarını yağmalayarak bölüştürür. 23Benden yana olmayan bana karşıdır, benimle birlikte toplamayan dağıtıyor demektir.

24«Kötü ruh kişinin içinden çıkınca kurak yerlerde dolanıp huzur arar. Bulamayınca da, `Çıktığım eve, kendi evime döneyim' der. 25Eve gelince orayı süpürülmüş ve düzeltilmiş bulur. 26Bunun üzerine gider, kendisinden kötü yedi ruh daha alır ve eve girip yerleşirler. Böylece o kişinin son durumu ilkinden beter olur.»

27İsa bu sözleri söylerken kalabalığın içinden bir kadın O'na, «Ne mutlu seni taşımış olan rahme, seni emzirmiş olan memelere!» diye seslendi.

28İsa, «Daha doğrusu, ne mutlu Tanrı'nın sözünü dinleyip uygulayanlara!» dedi.

alıntı tabiki :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...