Jump to content

Şimdi Ben Kiminle Kavga Edicem? (Canım Kardeşim)

raskolnikov

Önerilen Mesajlar

Gitti!...

hayatımın son ondokuz yılına tanık olan, ondokuz yıllık hayatının hepsinde yer aldığım kardeşim gitti. Dışarıda sıcak bir yaz sokakları yalarken, ben, yüreğimin yarısının bir süre boş kalmasına nasıl dayanacağımı düşünüyorum.

Gitti!...

ömrümün en güzel yıllarına kendiliğinden dahil olan, sevgilimi tanıyan, sevgilisini tanıdığım, beraber gezip, beraber sinemaya gidip en sonunda kendi kazandığı parasıyla bana yemek ısmarlayan kardeşim bir süreliğine de olsa gitti...

Bir insanın hayatına tanıklık etmek ne güzel bir duygu!...

tamam okumaya gitti, okuması gerekiyor ama siz hiç kardeşten ayrılmanın nasıl bir şey olduğunu bilir misiniz?..

birilerinin çarpık eğitim sisteminden dolayı, üzülenleri düşünebilir misiniz?...

hiç düşündünüz mü; bir kardeşin ne kadar iz bırakabileceğini abisinin hayatında?..

peki şimdi ben, kiminle kavga edicem?..

kime küsüp, kime kızıcam?..

kiminle şakalaşıp, oyunlar oynuycam?..

peki şimdi ben, aklıma gelenleri kiminle paylaşıp, akşamları eve geldiğimde kime sarılıcam?...

siz hiç, bir kardeşin büyümesine tanıklık ettiniz mi?..

sizden küçük birinin, bütün dönemlerinde yanında olmak nedir, bilir misiniz?...

ilk yürüyüşünü görmenin, ilk adımını atmanın, ilk kez konuşup, ilk kez birisini sevdiğinde yanında olmanın nasıl bir şey olduğunu?...

siz hiç, bir insanın kardeşinin olmasının nasıl bir duygu olduğunu düşündünüz mü?...

abi değil, abla değil, kardeşinin olmasının, onun büyüdüğünü görmenin ne güzel bir duygu olduğunu!...

abin olabilir, ablan olabilir, bunlar değil söylediğim, söylemek istediğim. çünkü sen kardeşsindir o zaman ve sen kardeşsen, onların hayatına dahil olmuşsundur. senden önce vardır onlar, senden önce bir yaşamları vardır. ama işte, sen abi olursan, abla olursan yani senin bir kardeşin olursa, o zaman işte o kardeşinin senden öncesi yoktur. herşey seninle başlar ve her dönemine tanıklık edersin. her döneminde varsındır.

canım yanıyor!..

gözlerimden gözyaşları kendiliğinden akıp gidiyor, tutmuyorum...içimden bağıra çağıra ağlamak geliyor, bağıramasam da ağlıyorum...

aklıma gelen bütün cümleler kifayetsiz, bütün kelimeler anlamsız oluyor...

bir sevgiliden ayrılabilir insan ama kardeşten olmuyor işte!...

neyse!...

söylediğim bütün kelimeler boş, anlamsız geliyor artık... şimdi anlıyorum baba olmanın, anne olmanın dayanılmazlığını...onların evlatlarından her ayrıldıklarında çektikleri acıyı bütün yüreğimde hissediyorum şimdi... daha çok hak veriyorum artık, çocukları için onurlarını dahi hiçe sayan anne ve babalara...

gözleri dünya kardeşim!...

sonunda biteceğini bilsemde bu ayrılığın, canım yanıyor, ne yapabilirim... sensiz geçen zamanın hep bir eksik olacağına katlanmak zor olacak, bilirim...

insanın kardeşinin olması güzel duygu!...

insanın kız kardeşinin olması güzel duygu!...

onun büyüdüğünü görmek, sevgilisi olduğunu görmek, sevgili olduğunu görmek, herşeyine tanıklık etmek...

erkek büyür, bir yerden sonra değişir, farklılaşır, konuşamazsın, asileşir am kız kardeş farklıdır, sana bağlıdır. onunla büyürsün, onu büyütürken kendini de büyütürsün. nazlıdır, anlayışlıdır..

"insanın kız babası olması büyük mutluluk" demişti şair...insanın bir kız kardeşinin olması da büyük mutluluk bence..

canım kardeşim!...

yolun açık olsun!...

seni seven bir abin var bilesin....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok güzel çok duygusal bi yazı olmuş eline sağlık... kardeşinin ne kadar şanslı olduğunu düşündüm... bense hiç yaşamadım o dediklerini ne bir kardeşin büyümesine tanıklık ettim ne de bi abim ya da ablam var... tek çocuk olmak bazı kişilere güzel gelir nedense... ama ben bir kardeşin eksikliğini hissederim hep... keşke bir abim ya da benden küçük kardeşim olsaydı benim de imrendim şimdi sana :confused:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim hiç kardeşim olmadı :) Benim tüm yaşamıma tanık olabilecek bir kardeşim vardı ama, kendi yaşamına bile fazla tanık olamadı...Yazının ilk başını okuyunca bir an kardeşinin vefat ettiğini sandım, korktum.Beterin beteri var.Halina şükretmelisin...En azından şuan biryerlerde nefes alıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

raskom abim ...benim de bir kız kardeşim var... ama daha bebek 2 yaşında :) büyük olmasa bile seni anlayabiliyorum... bir an düşündüm de gittiğini , gitmesi gerektiğini ... heralde o zaman " ben iki kez ölecem galiba " derdim... ilk ölümüm onun gidişi olurdu... öbürü de malum :) emeğine sağlık... gözlerim doldu valla :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kardes öyle tatli birseydir ki... Hele bir de sizden kucukse, kimse size o sorumlulugu yuklemese bile siz onun ustune titreyip, onu koruma görevini buyuk bir memnuniyetle yuklersiniz kendinize. Ne guzel anlatmissin. Ama bir dusunsene simdi paylasacaginiz ne kadar cok yeni sey olacak. Her kavusmaniz, özleminize ilac gibi gelecek ve ne kadar cok mutlu olacaksiniz. Dogrusu cok kiskandim seni. Cunku ben o mutlulugu asla yasayamayacagim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gözlerimden gözyaşları kendiliğinden akıp gidiyor, tutmuyorum...içimden bağıra çağıra ağlamak geliyor, bağıramasam da ağlıyorum...

Umarım bir ömrün onunla güzel bi şekilde geçer .. Umarım herkes için bu böyle olur ..

Yüreğine sağlık ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gelişin ve gidişin bir oldu sanki.... seninle geçen her anın bu kadar çabuk biteceği hiç aklıma gelmiyordu...

Gelmeden önce on gün demiştim kendi kendime....

ama bitti işte...

şimdi yoldasın.. bir daha ki zamana kadar yollarda olacak gözüm...

oooffffff.....

gözlerimden dökülen yaşlar karışıyor içtiğim suya....canım yanıyor seni her gönderdiğimde....

aklıma gelen bütün cümleler, gözlerimden dökülüyor şu an....seni anlatacak kelime bulamamak en kötü be....

kelimelere sığmıyor sana olan sevgim, kelimelerde kalmıyor sana olan tutkum....

canımın her yanı....

yolun açık olsun.. gözlerim hep yollarda olacak, kulağım senin sesini arıyacak...yine sessizliğe büründü bütün ev...

seni seviyorum.....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yaa rasko abi ağlattın işte sonunda... bende "bir zaman gelecek kesin ağlatacak beni rasko abim" diyip bekliyordum... Sonunda ağlattın Zırlaya Zırlaya kardeşimle oynuyorum şu anda :D yüreğine sağlık umarım yakında kavuşursun kardeşine :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende iki gün önce uğurladım kardeşimi:(İlk yıl daha bir zor gelmişti ve ilk kez bu kadar uzun süre ayrı kalıyorduk birbirimizden...Ayrı kalmak her ne kadar zor olsa da hayallerinin peşinden gitmesi su serpiyor insanın yüreğine...Zamanla alışıyorsun,kabulleniyorsun belkide bir süre sonra büyüdüklerini.....Güzel olan şeyler uğruna ve hayaller uğruna birazcık cefa çekmek gerekiyor ne yazıkki...Emin ol ileride bunlar güzel bir anı olarak hatırlanıcak...Özleminde tadına varmak gerekiyor her ne kadar üzüntü verici olsa da...Hepimizin dileği,umarım emeklerinin karşılığını alır ve çok iyi yerlerde olurlar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

biliyorum gelecek yine... yine görüşeceğiz de.....büyümelerini istemiyor insan bir yandan da...

ne bileyim; hep çocuk gürüyor insan kardeşini.. hep küçük, yaramaz, en küçük bir zorlukla gözleri dolan bir çocuk...

büyüyorlar gerçekten... kabul etmesemde, benim için küçük desem de....

zamanı kim durdurabilir demişti bir filmde, bir oyuncu....şimdi, şu anda.. o kdar çok istiyorum ki o zamanın durmasını...

neyse; acı, yalnızca çekene aittir....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok güzel,çok içten ve çok duygusal bir yazı olmuş tebrik ederim ve yüreğine sağlık raskolnikov kız kardeşin senin gibi bir abisi olduğu için çok şanslı biri ama merak etme kesinlikle senin onu sevdiğin kadar oda seni seviyor ve merak etmm geri dönecek hemde çok iyi bir meslek sahibi olarak dönecek sen çok anlayışlı bir abisin.Benimde 2 tane abim var biri iniverstede bende onu çok özlüyorum ama kerdşim olsaydı belki daha çok severdim 2erkek abim var ama onlar beni gerçektende seviyorlarmı bilmiyorum en büyük olanı seviyorda diğeri sanırım beni kıskanıyor ama beni kıskansın üzülsün istemiyorum ama kıskandığı için kalbi pek fazzla bana doğrulmuyor ve ne bababm ne de abilerim hiiç ama hiç anlayışlı değiller en sinir aldığım şeyde buu...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bütün yolculuklar seni anlatıyor artık bana...

her gidişin, gelişin için bekleyişle başlıyor...

ayrıldığın saatten itibaren başlıyor geri sayım,

ve her giden dakika sana ulaşmanın kısalması oluyor...

şimdi yoldasın,

ayrılalı daha saatler oldu

ama

bu ayrılıklar beni alıştırmıyor hiçbir vakit...

ayrılıklar beni zorluyor kardeş...

senin ağladığını görmek canımı yakıyor...

içime sakladıım bütün gözyaşları serbest kalıyor...

haps etmek artık imkansız bu yalnızlığı...

senin sesin sinmiş duvarlara...

kokunu özlüyorum kardeş....

yüreğim düğümleniyor....

oooofffff....

kullanacak kelime bulamamak kötü...

söyleyecek sözlerin eksikliği kötü...

yalnızlığın kötü...

eksikliğin kötü...

canım yanıyor....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...