Jump to content

Usui Reikiye Uzaktan uyumlayabilecek Olan Var Mı ?

psiozzy

Önerilen Mesajlar

Reiki masterı bulman zor olabilir biraz para biriktirip bir merkezden 1. aşamayı almanı öneririm. Gideceğin seansta sadece reikiye uyumlanmıycaksın çoğu merkez uyumlamadan önce çakralarının ve auranın durumuna bakıyor. Bence en sağlıklısı bu, sertifikanı da almış olursun. Usui 1den sonra tekrar para biriktirip usui 2 alabilirsin. Hem aradaki zaman reikiyi anlamana yardımcı olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

demekki, sana verilen bu armağanın değerini anlayamadın, çok yazık. sana uygun başka bir enerji sistemi bulursun belki. sonuçta enerjiler uygulama alanları farklı olsada amacı ve özünde birlerdir, aynı yere çıkarlar. sana her zaman destek olurum, istediğin zaman gelip soru sorabilirsin. sevgiyle kal. umarım hakkında hayırlısı ne ise onu bulursun.

yanlız en kolay uygulama alanı olan ve anlaşılır bir sistemi, elindeki kaynaklara rağmen istememen garip.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1- 14 yaşında Reiki uyumlamasının sorun çıkaracağını kim söylemişse sıkı uydurmuş.

2- Bilmeden konuşmamak gerek. Reiki ile bioenerjinin ne kanalı, ne de kaynağı aynıdır.

3- Bioenerji kullanımı için de en azından basit bir eğitim almalısın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili roanfin; benim fikrime göre bu konuyu felsefi boyutu ile ele almaya gerek yok :) Seni başka bir forumdan yakinen tanıyorum ve bilgini biliyorum. Fakat olayı teknik açıdan yanlış anlayan arkadaş henüz 14 yaşında ve ona felsefi bir yaklaşım yerine, alması gereken en doğru cevap olan "bio enerji ile reiki tamamen farklıdır" gibi teknik bir yaklaşımda bulunmak daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bahsettiğin felsefi durumu anlayacak ruhsal olgunluğa gelen birisi için ise yine yazmana gerek, yok. Zaten kendisi bilir. Sevgilerimle ;):thumbsup:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

o fm baz istasyonlarının ana verici sistemi acaba tek bi yerdenmi dağılıyor, yoksa bir kaynaktanmı paylaştırılıyor :) , her şebeke birbirine bağlıdır, sadece frekansları farklıdır.

Zaten bu mantıkla bakınca sen bensin, ben de Roberto Carlos, Carlos Çomar, Çomar ise Uludağ . O sağlamsa biz de hasta değiliz vb vb...

İşin "kağıt üstü"sünü karıştırmıyor ve pragmatik yanıtlar yazıyorum.

Önemli olan senin kullandığın frekanstır. Yalnızca şifada bile olsa her enerjiyi kullanmak her yiğidin harcı değildir, çünkü bazıları yumuşak, bazıları sert, bazıları eril, bazıları dişildir. Örneğin karma temizliğini bir Usui Reiki ile, bir de Ra-Sheeba ile yapmayı dene, bakalım arada ne kadar fark göreceksin.

Bioenerji ile Reiki'nin kaynağı tabii aynıdır, nitekim "uzaylı" Mustafa Topaloğlu da sonunda "dünya da uzayda" demişti. Ama çeşitli disiplinlerde kişisel ve evrensel olanın farkı açık açık belirtilmiştir. İnsanın ne kullandığını iyi bilmesi çok önemlidir: bazıları Reiki sanarak bioenerji, bazıları da bioenerji sanarak evrensel şifa enerjisi kullanıyor olabilir. Bu hiç de ender görülmeyen bir karmaşadır.

Hepsi denize dökülüyor diye her nehrin suyu içilmez. 14 yaşındaki deneyimsiz insanlara da bioenerji kullanmaları önerilmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzaktan inisiyasyon olur mu?

"Uzaktan inisiyasyon olur mu?" diye sorduğunuzda, size hiç tereddüt etmeden "Hayır, olmaz" diyen kişi, inisiyasyonun gerçek anlamını kavramış biridir.

Nitekim, sadece enerjiyi uzağa gönderebilmek, ve karşı tarafın bunu hissedebilmesi inisiyasyonun vuku bulduğu yani gerçekleştiği anlamında gelmez.

İnisiyasyonun doğasında, bire bir rehberlik sözü, manevi aktarım, fiziki temas (el vermek) ve inisiyatörün aurası ile inisiye'nin aurasının bizzat karşılaşması vardır. İnisiyatör, inisiye ile görünmez bağları bire bir kuracak, gerekli aktarımı bizzat yapacak ve inisiyenin spiritüel kimlik kartını alıp, kendi spiritüel kimlik kartını ona takdim edecektir.

Bu anlamda, toplu inisiyasyon da başkalarını ve kendimizi kandırmacadan öteye gidemez.

İnisiyasyon hakkında oldukça başarılı bulduğum kitaplardan biri Rene Guenon'un "İnisiyasyona Toplu Bakışlar" adlı iki ciltlik eseridir. İnisiyasyonun ezoterik örgütlerdeki anlamı, ifadesi ve uygulanması hakkında bilgiler verirken, inisiyasyon kavramına hatırı sayılır bir açıklık getirir. Bireyin yol boyunca destek almaya başlamasının nasıl ve hangi koşullarda mümkün olduğunu anlatır.

İnisiyasyon hakkında okuduğum en güzel yazı ise Sevgili öğretmenim Gülüm Omay'ın "İnisiyayon" başlıklı yazısıdır. (http://reikievi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=32)

Kendini bilme adına, kendini tanıma yolunda ilerlerken, Reiki gibi enerjitik araçlara inisiye olacaksak, iyi araştırmalı ve özellikle inisiyasyon hakkında bu sözkonusu eseri ve yazıları okumalıyız.

Reikievin den alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim ... fakat kafama takılan birşey var , pek çok kişi bu inisiyasyonu almak için bir reiki master'a gidiyor ve oraya para veriyor... Açıkçası ben bunu yanlış buluyorum . Çünkü bence içine para karışan hiçbirşey saf olamaz ticaret amaçlıdır ... Yani bence bedava yapılmalı ... Böylesine bir enerji için para ödemek bana garip geliyor ... Sizce ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim ... fakat kafama takılan birşey var , pek çok kişi bu inisiyasyonu almak için bir reiki master'a gidiyor ve oraya para veriyor... Açıkçası ben bunu yanlış buluyorum . Çünkü bence içine para karışan hiçbirşey saf olamaz ticaret amaçlıdır ... Yani bence bedava yapılmalı ... Böylesine bir enerji için para ödemek bana garip geliyor ... Sizce ?

Bana da biraz yalnış geliyor fakat masterlar inisiyasyon için değil sizinle ilgilendikleri zaman için para alıyorlar(en azından her biri böyle diyo) ama para almalarını harcadıkları zaman için bi nebze haklı görsemde çok yüksek fiyatlar almaları rahatsız edici.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Para, bir değiştokuşun inisiye tarafından karşılanan bölümü olarak görülüyor. Ortada "para dönmesi" tabii ki en temiz hislerimizi biraz bulandırıyor, insanlığın en yüksek hayrına çalışma isteğimize gölge düşürüyor di mi? Kusura bakmayın, ben böyle düşünmüyorum.

Yüzyüze ve uzaktan çeşitli uyumlamalar almış ve her birinin ayrı faydasını görmüş biri olarak parayı denge sağlamanın en basit ve dolaysız yolu olarak görüyorum. Ha, buradaki denge ne? 1- Vaktiyle para ile uyumlama almış, aktardığı enerjiye zaman ve güç de harcamış birinin uyumlama verdiğinde yaptıklarının karşılığını görmesi. 2- Uyumlananın uyumlayana "buyurun, bu da benden" demesi.

Kusura bakılmasın, evrenden, Allah'tan, St. Germain kontundan veya ne derseniz deyin gelen bedava enerjinin uyumlaması parayla olur, para olmazsa örülen kazak, yapılan resim veya herhangi bir şükran ifadesi karşılığında olur. Yok öyle bedavadan uyumlanmak ve sonra nasılsa bedava, çabalamadan alınmış bir uyumlama olduğu için önemsememek, ancak arkadaş geyiklerinde "biliyo musunus ben de reikiçiyim aslında" demek. Karşılıksız değiştokuş, alışveriş, dolayısıyla denge olmaz.

Uzaktan uyumlama yapılabilip yapılamaması konusunda tabii ki değişik inançlar vardır. Ben Usui Reiki 1 uyumlamamı uzaktan aldım, ve bu uyumlamayı yinelemek üzere girdiğim seanstan çıktığımda uyumlamamı yapan Reiki ustası bana "sende UR1 zaten vardı, ben de sana UR2 verdim" dedi. Kısacası ben uzaktan uyumlama yapılabildiğine canlı bir kanıtım. Kaldı ki, eğer zamanı ve mekanı aşabiliyorsak o zaman "uzaktan"ı da aslında uzak olarak kabul etmememiz gerekir, değil mi?

Ha, ama özellikle Usui Reiki uyumlamasının bu sınırları kaldırmamış insanlar tarafından yapılabileceğine inancım yok. Bu yüzden de başa dönersek bence en iyisi insanın çevresindeki bir ustadan (ücret, hizmet vb karşılığında) uyumlama almasıdır. Kundalini Reiki, GMA gibi enerji disiplinleri uzaktan uyumlamaya daha açıktır - özelliklerini ve kullanımları karşılaştırılırsa bunun nedeni zaten belli olur. Ama Usui Reiki... ı ıh. Olmaz değil, ama çok zor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...