Jump to content

Babalarına benzeyen eş seçiyorlar

Typhon

Önerilen Mesajlar

Kadınların babalarına benzeyen erkeklerle yuva kurdukları ortaya çıktı.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTSZUlAL7oQDqrrWPvzNr4Cz-hoFLNOQ4-x-tBA5e_Vu2AosT0HMg

Macaristan'daki Pecs Üniversitesi'nde yapılan araştırmada cinsel içgüdülere ait yeni bulgulara ulaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre, kadınlar eş seçiminde üvey de olsa babalarını şablon olarak kullanıyor.

Yapılan bir araştırma, kadınların babalarına benzeyen erkekleri eş olarak seçtiğini ortaya koydu. Süreç iki taraflı işliyor. Buna göre, kadınlar da eşlerinin annesine benziyor. Macaristan’daki Pecs Üniversitesi’nin araştırmasında cinsel içgüdülere ilişkin yeni bulgulara ulaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre, kadınlar eş seçiminde üvey de olsa babalarını birer şablon olarak kullanıyor.

Bu da cinsel içgüdülerin sadece genlerle değil deneyimle de bağlantılı olduğunu gösteriyor Babalarıyla iyi ilişkileri olmayan kadınlarda içgüdüsel bağlantının kaybolduğunu gösteren diğer araştırmadaki bulgular da bu olguyu destekliyor. Macar araştırmacılar, çalışmada 52 aileden üyelere ait yüz hatlarındaki oranları ölçtü.

DİKKAT ÇEKİCİ BENZERLİKLER

Araştırmacılar, genç erkekler ve kayınpederlerinin özellikle yüzün orta bölümü, burun ve gözlere ait oranlar arasında dikkat çekici korelasyonlar saptadı. Kadınların da yüzün özellikle alt bölümü, yani dudak ve çene özellikleri açısından, kayınvalidelerine benzediği saptandı. Araştırmayı yöneten Tamas Bereczkei, “Elde ettiğimiz sonuçlar, çocukların karşı cinsten eşlerine dair zihinsel bir şablon oluşturduğu ve bu algısal tabloya uygun bir eş aradıkları yönündeki cinsel içgüdü hipotezini destekliyor” dedi.

DOĞURGAN VE UYUMLU

Araştırmacılar, benzerliğin eş seçimi için tek başına yeterli bir faktör olmadığını, çünkü katılımcıların aynı cinsten eşler seçerken şablonlar kullanmadığını söyledi. Bilim adamları, erkekler ve kadınların, kendi genel cinsel tercihleri doğrultusunda, ebeveynlerinin farklı yüz bölgelerini model olarak seçtiklerini söylüyor. Uzmanlar, insanların kendilerine genetik yakınlıktaki eş seçiminin avantajları da olabileceğini belirtiyor.

İngiltere’deki Durham Üniversitesi’nden, benzer bir araştırmayı yürütmüş olan Dr. Linda Boothroyd, “Belli benzerliğe sahip eşler seçmenin insanları daha doğurgan ve uyumlu kıldığına dair argümanlar da mevcut”dedi. Ancak genetik olarak yakın kişi ile evlenmenin yararları ile akraba evliliğinin getirdiği riskler arasında da denge bulunuyor.

ArpiA tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence çokta doğru değil..bu babayla olan ilişkiye bağlı..benim çok kuvvetli bir ilişkim yoktu ve beni çok iyi anlayıp çok iyi bi şekilde uyuştuğuma inandığım bir insanla sırf babama benziyor diee yolumu ayırdım..belki ben tersim bu konu daa:ermm:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence yetiştirme tarzı sebebiyle insanlar karşı cinsi ailesine banzeyen ozellikleriyle değerlendiriyor.. babasının ona verdiği lüksü veya yaşam şartlarını tekrar yakalamak için... yoksa babam gibi bıyığı , göbeği olsun filan diye değill..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu araştırma doğru olabilir... araştırma genel bir bakış açısıda sunmuyor orjinalinde ....diyor ki ;

Babalarıyla iyi ilişkileri olmayan kadınlarda içgüdüsel bağlantının kaybolduğunu gösteren diğer araştırmadaki bulgular da bu olguyu destekliyor.

yani tam terside mümkün olabilir...aynı şekilde babasıyla diyalogları iyi olmayan bir bayanın da babasına benzemeyen bir profili tercih etmesi mümkündür... ve bilhassa benzerlerinden kaçması...

ben kendi açımdan bu genellemenin içinde olabilirim.... babamla diyaloğum iyi olmasından kaynaklıdır elbetteki.... ve idol de almamın etkisi var bu noktada şanslı sayılırım...babam gibi bir eşim olmasını isterim... hatta kafamdaki erkek profilinide çizmemde büyük rol oynadığını her zaman söyleyebilirim... şu açıdan da bakmak gerekir ki... eğer babanızın gerek tip olarak gerekde hayat görüşürü , size yaklaşımları aile içindeki tutumları sizi mutlu edecek bir tarz sergiliyorsa.... babanızdan bir gömlek aşağıda birisi bile sizi kesinlikle etkilemeyebilir....bir gömlek üstüde aynı şekilde illaki benzer özellikler gösterecektir...çünkü kriterinizin baş kahramanı bir kere babanız olmuştur kafanızda...

diyaloglarınız kötüyse....hoşlanmadığınız tutumlar söz konusu ise...aynı şekilde.... kafanızdaki eş profili de babanızın belirgin özellikleriyle tezat oluşturabilecek bir tür olur.

anlamadım neden bu yazı hakkında bu kadar hayır yanlıştır gibi yorumlar yapıldığını...yazı salt olarak bayanlar babaları gibi insanlarla evlenir demiyor ...gayet açık bir yazı... babalarıyla birlikte olan yaşam formatlarından mutsuzluk duymayan bayanlar ..babaları gibi eşler seçiyorlar diyor....bunda anormal birşey yok ..... aman aman olamaz birşeyde yok...ve illaki bunun zıttı da mümkündür...

--------------------

aynı zamanda babam kadar karizmatik olsun, yakışıklı olsun diye eklemek de istiyorum (öylede zaten:cool:)

sen onca seneyi o kadar karizmatik bi adamın yanında geçir sonra git çemçük tiplinin tekiyle evlen....buda mümkün değil.... tipdede aranır baba aranır....başkadır çünkü baba sevgisi ya....aranır yani ...baba sahiplenir çocuğunu.... koruyucudur*....sevgilidede aranır bu özellik.....aramıyorum diyen bayanlar önce kendilerine yalan söylemeyi bıraksınlar:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

felidae senin babanda karizmatik adam yani : )

domedlover arkadaşımın hesabı açık kaldığından ve ben fark etmediğimden dolayı, bu şekilde geldi felidae, barış hesabını açık bırakmış..

yani benim gönderimdi bu, ama ciddende karizmatik baban var kızım kolla babanı... eheh

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

katılmıyorum...eğer bir baba modeli yoksa neyi örnek alcak zihin...

baba modeli mutlaka vardır aslında zihninde...

belkide babanı hiç görmemişsindir, yada baban halenda hayatındadır ama sana babalık görevi az kalır... ama çevrende gördüğün babalarda senin seçimlerinde yardımcı olur... kızların babalarına karşı olan düşkünlüğü bilinir. bu karşı cinse olan hayranlıktan da kaynaklanır...

--------------------

bu arada bende sambalaya katılıyorum... yaz amcam çok karizma...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence çokta doğru değil..bu babayla olan ilişkiye bağlı..benim çok kuvvetli bir ilişkim yoktu ve beni çok iyi anlayıp çok iyi bi şekilde uyuştuğuma inandığım bir insanla sırf babama benziyor diee yolumu ayırdım..belki ben tersim bu konu daa:ermm:

Katılıyorum. Babama benzeyen biriyle bir saniye bile geçiremem

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...