Typhon Oluşturma zamanı: Eylül 9, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 9, 2008 http://cdnimages.yonja.com/pics/news/ttap_music_15.jpg İskoçya'da yapılan araştırmaya göre, insanların müzik beğenileriyle kişilikleri arasında sıkı bağlar var. Örneğin klasik müzik ve caz severler yaratıcı, pop dinleyicileri ise sıkı çalışan insanlar ve ön yargıların aksine heavy metal dinleyicileri kibar, yaratıcı ve kendileriyle barışık kimseler. İnsanların kişilikleriyle müzik tercihleri arasında bağları araştıran İskoçya'nın Heriot-Watt Üniversitesi'nden Profesör Dr. Adrian North, "İnsanlar genellikle kendi kimliklerini müzik zevkleri yoluyla tanımlarlar. Örneğin özel elbiseler giyerler, belirli kafelere giderler ve konuşurken belirli türden argo sözcükler kullanırlar. Kişiliğin aynı zamanda müziksel tercihle bağlantılı olması şaşırtıcı değil" dedi. Müzik tercihi ile kişilik arasındaki ilişkileri merak eden araştırmacılar, dünya çapında 36,518 kişiye kişilik testi yapmadan önce 104 farklı müzik türü hakkında ne düşündüklerini sordular. Araştırmacıların onlarca yıldır rock ve rap severlerin isyancı, opera sevenlerin ise zengin ve iyi eğitimli kimseler olduğunu söylediğine dikkat çeken North, "Ama şimdi ilk kez bu araştırma, kişiliğin müzik beğenisiyle ilişkili olduğunu gösterdi" dedi. Araştırmaya göre, klasik müzik ve caz severler öz saygıya sahip yaratıcı kişiler, ama klasik severler daha dışa dönükken, caz severler daha utangaç. Country ve batı müziği sevenlerin sıkı çalışan ve utangaç, rap severlerin girişken ve sempatikken, indie müzik sevenlerin kendilerine saygısı olmadığı ve çok kibar olmadıkları belirtildi. Soul müziğini sevenler ise neredeyse bütün iyi özellikleri kendilerinde toplamışlar. Bunlar yaratıcı, girişken, kibar, kendileriyle barışık ve yüksek öz saygısı olan kimseler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Claudia Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2008 Heavy ve Hardcore dinlerim. kibarmıyım bence kabayım:p Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
demonium Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 gençlerin çevre baskısı arttıkça daha sert müzikler dinlediklerini duymuştum.ders notlarının düşmesi gibi etkenler de etkilimiş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tengri Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Rap isyancı... e bunu rapin ne olduguna bakarakta anlayabiliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 her tür dinlerim diyenler çok karakterli demek Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dogon Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Evet ben çok türlü dinlerim ama aslında bir çok kişiye görede çok eleştiren biriyim kolay beyenmeyen biriymişim. Bak! Ama kardeşim Emre Aluğ ödül kazandı ya.. Ben de onu gördüm televizyonda ve dedim ki:"- çok güzel olmuş kazandığı ama yani türkiyede bu kadar kaliteli müzik yapan varken neden onlar çıkmıyo.?" Aslına bakılırsa türkiye de gerçekten bu kadar kaliteli müzik yapan insan yok ya. Gerçekten de çok az belki de yok. Neden ben hep yabancı müzik dinliyorum peki? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 iyi de yerli yabancı dememişler tür demişler dinle ama hepsini dinlemiş gibi de yorum yapma bence çünkü bütün yerli müzisyenlerin eserlerini dinlemediğini biliyorum... eleştirmektense aradığını bulmaya çalış bence bulursun ülkemizde de dışarda da;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dogon Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Zaten hepsini dinlemem mümkün değil. Bir de her aradığımda hep hayal kırıklığı yaşıyorum. O yüzden bende kendi dinleyeceğim müziği kendim yapmaya karar verdim ve şimdi öyle yapıyorum:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 6, 2008 işte bu en güzeli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 bı kısılıgım yok:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 dinlemiyor musun müzik? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 ben bu araştırmanın pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.tamam belki 35 bin küsür üzerinde araştırma yapmışlar.bilimsel olarak yeterli veriler mevcut.ama günümüz yaşam tarzında müzik alakasız bir amacın aracı olmakta.biraz bukalemun havası var.bach,beethoven chopen,vivaldi den birer parca bilmek klasikçi olunmuyor.yada slayer,slipknot vb üç beş metal grup parçası dinleyerek asi isyankar bir kişiliğe sahip olmuyorsunuz.zaten kimin ne olduğunu 5 dakika konustuktan sonra anlayabiliyorsunuz.müzik tercihiyle kişiliğinin bir alakası olmadığını..neden o müziği seçtiğinide..bir de işin ilgi boyutu var.ensturmanla ilgilenen biraz daha farklı bakar.parca içinde gezen ezgi melodi notalara aşık olur vs. aslında bunun pek de bir önemi yok.bu da bir genelleme içine sokmaya çalışmaktır bana göre.neden böyle araştırmalara kalkarlar anlayamıyorum.neyse ipun ucu kaçtı yine Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 bence de illa tanımlamak ve bir kalıba sokmaya çalışmak bu test ... her müzikten farklı tat yemek gibi birşey içecek gibi ruhun da gıdası zaten müzik niye farklı gıdalardan ihtiyacımızı karşılamayalım ki hehehe:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 tabii canım mesela az önce pek sevmediğim halde 80s lambada ve placebo dan daddy cool dinledim gayet iyi geldi.özellikle daddy cool.şarkıda bişey yok ama acaip gaz verdi bi anda:D şimdi de shine of your crazy açıp yerlerde sürüncem:blink: kapak olsun iskoçlara:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2008 ahaha intikamım acı olacak diyorsun kolay gelsin hehe 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
enony Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2008 Toplumla aynı gidiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2008 güzel paylaşım saolasın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nymphadora Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2008 inanmam buna çünkü insan ruh haline göre müzik dinler dönem dönemdir bi dönem rock keyif verir bi dönem metal bi dönem pop ne bileyim ruh haline göre değişir kısacası onun için kişiliğini yansıtmaz değişkendir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2008 Ruh halime göre dinlerim, Bazen Sezen Aksu,bir bakmışsın ertesi gün Slayer... Ama pop müzik asla dinlemem iğrenç...sadece seks ve Aşk üzerine teması olan boş müzikler bunlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ashley Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2008 mantıklı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
persephone Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2008 kişiliklere göre mi müzik seçilir..kişiliğin bir bölümü sunulan arasından seçilene göre mi biçimlenir..bu ayrı bir konu ve hatta bilimsel..ama nedense..insanları olabildiğince çok kategoriye ayırmak..ya da kategorileri var edip insanları bunlara dahil etmek ya da dahil olmalarını beklemek sanırım sosyolojik bir gerçekle ilintili..bu daha da ayrı bir konu..ama şu aşikar ki müzik paralelinde oluşan kateroriler var hale hazırda..bu kategoriler oluşurken..doğa gereği mi kriter belirleniyor yoksa..doğa belirlenmiş kriteremi uyduruluyor? baktığınız açıya göre aynı doğruluk değerine sahip yanıtlar verebiliyorsunuz sanırım..müziğin felsefe haline dönüşmüş şeklinin ki bu yaşam biçimi içinde şekillenen seçimleri de belirler,düşündüğümüz zaman büyük bir kitle yönlendirme aracı olduğunu görmezden gelmek de imkansız sanırım.belki de bu yüzden "sanat" çerçevesinde biçimlenmesi gereken bir yaratı ürünü kendi doğasında rahat bırakılmıyordur..kimbilir ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 5, 2011 Kibar,yaratıcı ve kendimle barışıkmışım. Aferin bana. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.