Jump to content

Efsane dizi ‘The Simpsons’ başlıyor

Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

Televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en çok hayran kitlesine sahip dizilerinden ‘The Simpsons’ yeni bölümleriyle bu akşam başlıyor. Julia Louis-Dreyfus’lu komedi ‘The New Adventures of Old Christine’ de yeni sezonuyla CNBC-e’de.

http://img151.imageshack.us/img151/4165/291519kg6.jpg

‘The Simpsons’ yeni bölümleriyle saat 20.00’de, ‘The New Adventures of Old Christine’ ise üçüncü sezonuyla saat 20.30’da CNBC-e’de ekranına geliyor.

THE SIMPSONS

Televizyon tarihinin efsane çizgidizisi ‘The Simpsons’ yeni sezonuyla devam ediyor. İşte The Simpsons’ın kahramanları ve onlara seslerini veren ünlü oyunculara ilişkin birkaç bilgi.

1- Şef Wiggum ve Apu onlara sesini de veren Hank Azaria tarafından yaratılmış karakterler. Azaria, Apu’yu yaratırken Peter Sellers’ın The Party adlı filminden esinlenmiş.

2- Springfield’deki berber dükkanı dizide Mr. Burns, Smithers, Ned Flanders gibi önemli karakterleri seslendiren Harry Shearer’a bir gönderme yapılarak “Hairy Sheerers” (Kıllı Kavisler) olarak adlandırılmış.

3- Figüran Bob’a sesini veren yıldız Frasier’dan tanıdığımız Kelsey Gramer. Bir bölümde de Figüran Bob’un kardeşi Cecil’i, Frasier’ın dizideki kardeşi David Hyde Pearce seslendirdi.

4- Homer’ın alamet-i farikası olan “D’oh!” sesi Oxford sözlüğüne girdi. Homer’ı seslendiren Dan Castellaneta’ya göre bu sesin anlamı, senaryoda da yazdığı gibi “sıkıntılı homurtu”. Oyuncu bu sesi Laurel-Hardy’den esinlenerek yaratmış.

5- Elizabeth Taylor, Susan Sarandon, Alec Baldwin, Mark Hamill, Steve Buscemi ve Joe Mantegna dizide hem kendilerini hem de kurgu karakterleri seslendiren isimler.

6- Ünlü oyuncu Phil Hartman karısı tarafından öldürüldükten sonra onun seslendirdiği avukat Lionel Hutz ve oyuncu Troy McClure gibi karakterler diziden çıkarıldı. Ama seslerini duymasak da ara sıra onları görebiliyoruz.

7- Bir bölümde Şişman Tony, The Godfather (Baba) 3’ü para verip de izlediğinden beri hiç bu kadar ağlamadığını söylüyordu. Tony’yi seslendiren Joe Mantegna bu filmde rol almıştı.

8- Moe’nun en sevdiği film The Godfather’dı. Zaten Hank Azaria da onu seslendirirken Al Pacino’nun bu filmdeki rolünden esinlenmişti.

http://img362.imageshack.us/img362/719/291521yl4.jpg

THE NEW ADVENTURES OF OLD CHRISTINE

Yeni sezonuyla geri dönen, Seinfeld’in efsanevi dörtlüsünden Elaine’i canlandıran Julia Louis-Dreyfus’un meşhur, ‘Seinfeld laneti’ni kırmayı başardığı diziden akılda kalan diyaloglar;

Christine: Biliyorsun aslında kadınlar da seksten hoşlanır. Ama bir hafta biriyle beraber olmadık diye önümüze çıkan ilk şeyin üzerine atlamıyoruz. Biz bu enerjiyi üreterek harcıyoruz.

Matthew: Nasıl yani?

Christine: Bir şeyler içeriz, alışveriş yaparız ya da yemek yeriz. Tanrım, çok açım!

Barb: Richard’a seninle ikinci kez çıkması için 20 dolar verdim. Üçüncü içinse 40.

Christine: Üçüncü randevumuzda onunla yatmıştım.

Barb: O yüzden dördüncü seferde yarı fiyatına razı oldu.

Christine: Sen aşık mı olmuştun? Ben neredeydim peki?

Matthew: Olayın büyük kısmı saat 21:00’den sonra oldu, yani sen uyuyordun.

Matthew: (Christine’e) Tebrikler! Kuzeninle, yeni Christine’in babasıyla ve eski kocanın kardeşiyle birlikte oldun. Artık aileden olmayan birileriyle çıkmaya hazır sayılırsın!

Christine: Artık çekiciliğimi kaybettim. Bugün marketten dönerken göğüslerimden biri tişörtümden dışarı fırlamış, ama kimse dönüp bakmadı bile. Üstelik de fırlayan güzel olanıydı...

Christine: Eskiden American Idol’dan daha önemli şeylerle illgilenirdim.

Matthew: Yani The Amazing Race gibi mi?

Christine: Ondan önce.

Matthew: Yani Survivor’dan bahsediyorsun!

Tom (Richard’ın Christine’e ilgi duyan arkadaşı): Sen Richard’la evliyken, içten içe boşanmanızı isterdim.

Christine: Ben de.

Mr. Harris: (Christine’e) İlk randevumuz için bir İtalyan restoranına gidelim diye düşündüm. Pizza sevdiğini biliyorum, çünkü demin yerde bir parça gördüm.

(NTV-MSNBC)

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...