astralruh Oluşturma zamanı: Eylül 11, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 11, 2008 Televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en çok hayran kitlesine sahip dizilerinden ‘The Simpsons’ yeni bölümleriyle bu akşam başlıyor. Julia Louis-Dreyfus’lu komedi ‘The New Adventures of Old Christine’ de yeni sezonuyla CNBC-e’de. http://img151.imageshack.us/img151/4165/291519kg6.jpg ‘The Simpsons’ yeni bölümleriyle saat 20.00’de, ‘The New Adventures of Old Christine’ ise üçüncü sezonuyla saat 20.30’da CNBC-e’de ekranına geliyor. THE SIMPSONS Televizyon tarihinin efsane çizgidizisi ‘The Simpsons’ yeni sezonuyla devam ediyor. İşte The Simpsons’ın kahramanları ve onlara seslerini veren ünlü oyunculara ilişkin birkaç bilgi. 1- Şef Wiggum ve Apu onlara sesini de veren Hank Azaria tarafından yaratılmış karakterler. Azaria, Apu’yu yaratırken Peter Sellers’ın The Party adlı filminden esinlenmiş. 2- Springfield’deki berber dükkanı dizide Mr. Burns, Smithers, Ned Flanders gibi önemli karakterleri seslendiren Harry Shearer’a bir gönderme yapılarak “Hairy Sheerers” (Kıllı Kavisler) olarak adlandırılmış. 3- Figüran Bob’a sesini veren yıldız Frasier’dan tanıdığımız Kelsey Gramer. Bir bölümde de Figüran Bob’un kardeşi Cecil’i, Frasier’ın dizideki kardeşi David Hyde Pearce seslendirdi. 4- Homer’ın alamet-i farikası olan “D’oh!” sesi Oxford sözlüğüne girdi. Homer’ı seslendiren Dan Castellaneta’ya göre bu sesin anlamı, senaryoda da yazdığı gibi “sıkıntılı homurtu”. Oyuncu bu sesi Laurel-Hardy’den esinlenerek yaratmış. 5- Elizabeth Taylor, Susan Sarandon, Alec Baldwin, Mark Hamill, Steve Buscemi ve Joe Mantegna dizide hem kendilerini hem de kurgu karakterleri seslendiren isimler. 6- Ünlü oyuncu Phil Hartman karısı tarafından öldürüldükten sonra onun seslendirdiği avukat Lionel Hutz ve oyuncu Troy McClure gibi karakterler diziden çıkarıldı. Ama seslerini duymasak da ara sıra onları görebiliyoruz. 7- Bir bölümde Şişman Tony, The Godfather (Baba) 3’ü para verip de izlediğinden beri hiç bu kadar ağlamadığını söylüyordu. Tony’yi seslendiren Joe Mantegna bu filmde rol almıştı. 8- Moe’nun en sevdiği film The Godfather’dı. Zaten Hank Azaria da onu seslendirirken Al Pacino’nun bu filmdeki rolünden esinlenmişti. http://img362.imageshack.us/img362/719/291521yl4.jpg THE NEW ADVENTURES OF OLD CHRISTINE Yeni sezonuyla geri dönen, Seinfeld’in efsanevi dörtlüsünden Elaine’i canlandıran Julia Louis-Dreyfus’un meşhur, ‘Seinfeld laneti’ni kırmayı başardığı diziden akılda kalan diyaloglar; Christine: Biliyorsun aslında kadınlar da seksten hoşlanır. Ama bir hafta biriyle beraber olmadık diye önümüze çıkan ilk şeyin üzerine atlamıyoruz. Biz bu enerjiyi üreterek harcıyoruz. Matthew: Nasıl yani? Christine: Bir şeyler içeriz, alışveriş yaparız ya da yemek yeriz. Tanrım, çok açım! Barb: Richard’a seninle ikinci kez çıkması için 20 dolar verdim. Üçüncü içinse 40. Christine: Üçüncü randevumuzda onunla yatmıştım. Barb: O yüzden dördüncü seferde yarı fiyatına razı oldu. Christine: Sen aşık mı olmuştun? Ben neredeydim peki? Matthew: Olayın büyük kısmı saat 21:00’den sonra oldu, yani sen uyuyordun. Matthew: (Christine’e) Tebrikler! Kuzeninle, yeni Christine’in babasıyla ve eski kocanın kardeşiyle birlikte oldun. Artık aileden olmayan birileriyle çıkmaya hazır sayılırsın! Christine: Artık çekiciliğimi kaybettim. Bugün marketten dönerken göğüslerimden biri tişörtümden dışarı fırlamış, ama kimse dönüp bakmadı bile. Üstelik de fırlayan güzel olanıydı... Christine: Eskiden American Idol’dan daha önemli şeylerle illgilenirdim. Matthew: Yani The Amazing Race gibi mi? Christine: Ondan önce. Matthew: Yani Survivor’dan bahsediyorsun! Tom (Richard’ın Christine’e ilgi duyan arkadaşı): Sen Richard’la evliyken, içten içe boşanmanızı isterdim. Christine: Ben de. Mr. Harris: (Christine’e) İlk randevumuz için bir İtalyan restoranına gidelim diye düşündüm. Pizza sevdiğini biliyorum, çünkü demin yerde bir parça gördüm. (NTV-MSNBC) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.