Şaman Oluşturma zamanı: Aralık 25, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 25, 2006 20 li yaşlara kadar iyilikle kötülüğün ülkesi, kalın sınır çizgileriyle ayrılıyor birbirinden.. Sıkı dostları ve düşmanları oluyor insanin. Onları ölesiye seviyor ya da ölesiye nefret ediyor onlardan. 30 larında yalanı hakikatten ayırt etmeye başlıyor. Iyi sandıklarının hiyanetiyle tanışıyor, sırtında dost işi hançer darbeleriyle;ve en kötü zannettiği, sefkatle imdadına yetisiveriyor.. Zaman kanatlanıp da 40 ına yaklaştığında insan, iyiyi kötüden ayıran hudut çizgilerini birbirine karıştırıyor. Iyilere nakşolmus kötüyü ve kötülerin içindeki iyiliği de keşfediyor ademoğlu.. Anlıyor ki, iyi insan/kötü insan yok; insanin içinde iyilik ve kötülük var.... Kötüyle iyi panzehiri değil birbirinin; kankardeşi. Iyilerle kötüler çekistirmiyor ipi.. Iyilik ve kötülükten örülmüş ibrişimin kendisi. Bunu anlayınca şaşmıyorsun nefretin birden şehvete dönüşmesine; acı girdaplarının içinde hazzın raksetmesine.. Tevazuyla gurur, haysiyetsizlikle onur el ele yürüyor. İnsan, şuuraltındaki isyankarla sahtekarı, günahkarla tövbekarı birarada farkediyor: Benim, hükmeden ve boyun eğen; zulmeden ve acı çeken. Bunca şiddet kadar onca merhamet de benim eserim.. Minneti nefrete, korkuyu cesarete, zaferi hezimete bulayan benim. Kundak bezime tıpatıp benziyor kefenim.. Hayatım muhteşem ve sefil, mağrur ve rezil, hayasız ve asil.. Ben, hem örs hem çekicim. İşte bu keşif kolaylaştırıyor yaşamı.. Anlıyorsun ki toplumlar gibi insanlar da kanlı iç savaşlarına borçlu, ilerlemesini... O zaman , iyileri kötülerden ayırmak gibi nafile bir uğrası bırakıp-başta kendin olmak üzere- insanların içindeki iyiliğin peşine düşüyorsun; kıymet bilmeyi ve -yine basta kendin olmak üzere- herkesi hoş görmeyi öğreniyorsun.. Tükendikçe pahalanıyor zaman; günler azaldıkça uzuyor. Saçların gibi, seyreldikçe değerleniyor dostların.. Günahları ve zaaflarıyla da övünüyor insanlar; sevapları ve zaferleri kadar... Önemli değil kaç kez yenildiğin, önemli olan; kaç yenilgide sonra yeniden doğrulabildiğin... Bu paramparça ruhlardan, çelişik duygulardan, çatısmanın açtığı yaralardan mucizevi bir ahenk çıkıyor ortaya.... Ki olgunluk diyorlar adına..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 eeeeeeee hani yorumlar.benim en sevdiğim yazı bu ya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 Anlıyorsun ki toplumlar gibi insanlar da kanlı iç savaşlarına borçlu, ilerlemesini... İnsan, şuuraltındaki isyankarla sahtekarı, günahkarla tövbekarı birarada farkediyor: Benim, hükmeden ve boyun eğen; zulmeden ve acı çeken. Bunca şiddet kadar onca merhamet de benim eserim pis kokulu melek mi ya da temiz bir günahkar gibi...) yazı hosuma gitti kime ait acaba ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
simulatorone Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 15 yaşında bunlara fazla takılma... gez gör eğlen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
buskas Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 Çok feci üşütmüşüm hepsini okumaya üşendim ama sanırım bu söz bu konuya gider. "Hayat cahilken güzel." İnsan yaşadıkca öğrendikce saflık bozuluyor gibi.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
delycochuk Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 arkadaş 15 yaşında değil birde güzel yazı çokda anlamlı hepmiz insanız:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 12, 2007 aslında masallara konu olmuş en inanılmaz yaratık insandır...kendi küllerinden doğan da dağ başında oturup tanrıcılık oynayan da... hatta okunası engüzel kitap insandır... öyleyse vur kadehe iç şarabı...bu insanlığın yaşamı insanlığın gazabı...akıllı olmak değil ,akılsız olduğunun farkına varmaktır bence girdap...cehaletin böylesi mutluluktur...şarabın kırmızısıdır sevap... aklın en uç noktasıdır delilik...ve delirmeden ölmemektir aslı ruhumun amacının... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2007 arkadaş 15 yaşında değil birde güzel yazı çokda anlamlı hepmiz insanız:D hayır delycochuk 15 yaşındayım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2007 Sorguladığımız kadar insan değil miyiz arkadaşlar?Eğer 15 yaşındayken sırgulamazsak hayatı daha sonra bu yazıyı okuduğumuzda elimize sadece nafile pişmanlıklar kalır.Önemli olan yolun başındayken önlemleri almak;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.