schizophrana Oluşturma zamanı: Eylül 20, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 20, 2008 Aşkın Paradoksları Aşkın en hoş yanıdır fırtınalı oluşu ; En güzel biçimidir , en derin uçurumu. Onda yolunu kaybetmek , ona yaklaşmaktır ; Özlemden ölmek , onu tatmak ve doymaktır. Ümitsizliği inançtır , En derin yarası şifadır ; Uğrunda acı çekmek , huzur bulmaktır. Saklanması , onu her an aramaktır ; yolunda yorgun düşmekse , sağlıktır. Onun bir sır olduğu , hakkında bilebileceğimiz biricik şeydir ; Eli sıkılığı , cömertliğidir. Konuşmaması , en güzel söylemidir. Onun tarafından hapsedilmek , özgürlüğün ta kendisidir ; En acı darbesi , en tatlı tesellisidir. İnsafsızca soyması kazançtır ; Geri çekilmesi , yanaşmasıdır. En derin sessizliği en güzel şarkısıdır , En şiddetli öfkesi en içten selamıdır , En insafsız tehdidi en saf vefasıdır ; Kederi , bütün acıların dinmesidir. Aşk hakkında , çok şey söyleyebiliriz daha : Varlığı , her şeyden yoksun olmaktır. En gerçek bağlılığı , yüzüstü bırakır ve En yükseğe çıkışı , gömer bizi derinlere. Yoksulluktur , en büyük serveti ; İflasımız demektir, onun iyiliği. Sevecen ilgisi , yaralarımızı kanatır , Sofrası açlık , bilgisi hatadır ; Ayartmadır okulunun geleneği , görgüsüyse aldatmadır. Onunla karşılaşmak , yakalanmaktır acımasız fırtınalara ; Asla erişilmez ondaki huzura. Onun açıklığı , bütünüyle gizlenmesidir aslında ; Armağanları hırsızlıktır. Verdiği tüm sözler yalandır , Doğruluğu aldatmadır ; Yalan gelir güveni birçoklarına. Ben ya da gördüğü mucizelerle , Aşkın kendine sakladığını elde ettiğini sanıp , Aldanmış olan bir başkası ; İçtenlikle tanıklık edebiliriz bunlara her an , Aşkın tuzağına bir kez düştüğümüz zaman. Onun tüm oyunlarını öğrendim Ve ona karşı farklı bir şey denedim ; Ne tehditlerine kulak astım , Ne de inanıp sözlerine kandım ! Ne olursa olsun , kendimi ona vereceğim ; Cana yakın ya da acımasız , hepsi bir benim için. 5. Şarkı Kederli de olsa mevsim ve kuşlar ; Aşk uğruna acı çeken , Soylu kalp kırılmaz. İyi bilir neler yaşanacağını , Aşka düşünce ; Acısıyla tatlısıyla , Neşesiyle kederiyle. Doyumsuz aşkı arar hep cesur olanlar ; Çünkü , bu bitimsiz macerada , Oraya çıkar bütün yollar. Cesur ve korkusuz , Hazırdırlar herşeye ; Aşkın onlara vereceği , Avuntu da olsa yıkım da. Sözler yetmez , aşkın huylarını anlatmaya. Çünkü , büyülenmiş bile olsa bir aşık ; Mutluluğu geri alırsa aşk kalır yarı yolda. Aşk bir kez dokununca , Dayanamaz hiç kimse ; Geçen o tanımsız , Saatlerin tadına. Vefasızdır aşk illa ki ; Bazen ateşli , bazen soğuk , Bir saygısız , bir utangaç. Aşk sizi , Büyüleyen ve tutsak eden Mutlak gücüne ; Borcunuzu ödemeye çağırır. Bazen kincidir , bazen sevecen , Bir uzaklardadır ,bir yanı başınızda ; Aşkın cilveleridir bunlar. Anlayana ne mutlu ! Sıcacık sarılırken , Aşk serer yerlere ; Bazen , tek bir darbeyle. Bazen yükseklerde , bazen yerle bir , Bir gözden uzak , bir sınırda , Aşkın koynuna ancak ; Sonunda gerçek tadına , Varmak amacıyla , Maceraya atılmayı Bilenler girebilir. Bazen ağır , bazen tüyden hafif , Bir karanlıktır , bir duru ve aydınlık ; Özgürlükte huzur ,yasakta korku var. Alırken de verirken de , Yaşayacaklardır bunu ; Aşkın peşinde koşan , Macera seven kalpler Hadewijch 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amy_ Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2008 Özgürlükte huzur ,yasakta korku var. ne güzel söylemiş.. serenadaschizophrana paylaşım için teşekkürler... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
barisbayraktar Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2008 Aşk sizi , Büyüleyen ve tutsak eden Mutlak gücüne ; Borcunuzu ödemeye çağırır. harika bir şeymiş ya. çok anlamlı sözler bunlar . süper teşekkürler bu arada serenadaschizophrana .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ekim 4, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 4, 2008 Çok değişik bir anlatım. Aşkın en hoş yanıdır fırtınalı oluşu ; En güzel biçimidir , en derin uçurumu. Onda yolunu kaybetmek , ona yaklaşmaktır ; Özlemden ölmek , onu tatmak ve doymaktır. Ümitsizliği inançtır , En derin yarası şifadır ; Uğrunda acı çekmek , huzur bulmaktır. Saklanması , onu her an aramaktır ; yolunda yorgun düşmekse , sağlıktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
burzumsu Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2008 çok güzel ya.. Ümitsizliği inançtır , En derin yarası şifadır ; Uğrunda acı çekmek , huzur bulmaktır. Saklanması , onu her an aramaktır ; yolunda yorgun düşmekse , sağlıktır. __________________ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.