Jump to content

Tüm zamanların en iyi filmi: Godfather

astralruh

Önerilen Mesajlar

Empire’ın tüm zamanların en iyi 500 filmi için düzenlendiği anket sonuçlandı. En iyi film Coppola’nın “Godfather”ı...

http://img402.imageshack.us/img402/7052/292362ig2.jpg

Dünyanın en prestijli sinema dergilerinden Empire’ın, tüm zamanların en iyi 500 filmini belirlemek üzere düzenlediği ankete göre, 1972 yılı Fransis Ford Coppola imzalı 3 Oscarlı “Godfather” (Baba) tüm zamanların en iyi filmi seçildi.

Empire’in internet sitesine göre, 10 bin Empire okurunun sinema dünyasının ünlüleri ve eleştirmenleriyle birlikte katıldığı anketin sonuçları, Fransis Ford Coppola ve Steven Spielberg’in ikişer filmini ilk ona yerleştirdi.

Derginin anketinde ilk 20’ye giren filmler şöyle:

1. “Godfather” (Baba)

2. “Raiders of the Lost Ark” (Kayıp Hazine Avcıları)

3. “Star Wars-The Empire Strikes Back” (Yıldız Savaşları-İmparator)

4. “Shawshank Redemption” (Esaretin Bedeli)

5. “Jaws”

6. “Goodfellas” (Sıkı Dostlar)

7. “Apocalypse Now” (Kıyamet)

8. “Singin’ in the Rain” (Yağmur Altında)

9. “Pulp Fiction” (Ucuz Roman)

10.”Fight Club” (Dövüş Kulübü)

11.”Raging Bull” (Kızgın Boğa)

12.”The Apartment” (Garsoniyer)

13.”Chinatown” (Çin Mahallesi)

14.”Once Upon A Time In The West” (Bir Zamanlar Batıda)

15.”Dark Knight” (Kara Şövalye)

16.”2001: A Space Odyssey” (2001: Bir Uzay Macerası)

17.”Taxi Driver” (Taksi Şoförü)

18.”Casablanca”

19.”The Godfather II” (Baba 2)

20.”Blade Runner” (Bıçak Sırtı)

Listenin sonunda yer alan tüm zamanların en iyi 500. filmi ise “Ocean’s Eleven”.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"The Godfather" olması beni şaşırtmadı o zamanlara göre çekilmiş en müthiş filmlerden biriymiş,gerek senaryosuyla gerek teknik ekibiyle gerekse oyuncularıyla olsun dört dörtlük çekmişler :) yalnız bazı yeni filmlerin burda olması şaşırttı beni yada beklediğim filmlerin olmaması :ermm:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Godfather her zaman 1 dir benim için..Üçlemeyi saymıyorum.2.ve 3.bölümleri o kadar gereksiz ki bana göre,eğer aranızda hala izlememiş olanınız varsa 1i izlesin yeter..Aralarında en sağlam olanı o çünkü..

Katılmıyorum.

2. filmde Robert De Niro'nun filme eklenişi ve kanında bulunan "baba" iç güdüsünü harekete geçirmesi,3. filmde de Andy Garcia'nın hırsı,zekası ve yeni baba oluşu filmleri izlenir kılmıştır.Zaten "The Godfather" film serilerinin oluşacağı daha ilk filmin sonundan belli olmuştur.Kısaca 2. ve 3. filmler gereksiz değil aksine yapbozun en önemli parçalarıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...