Typhon Oluşturma zamanı: Eylül 29, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 29, 2008 Aynı odada bulunan insanlardan bazıları odayı daha soğuk bulur... İşte ilginç nedeni; http://www.hurriyet.com.tr/_np/7387/6537387.jpg Toronto Üniversitesinde görevli psikologların yaptığı iki araştırma, kendilerini dışlanmış hisseden kişilerin, bir odayı, herhangi bir dışlanma hissi olmayanlara kıyasla daha soğuk bulduğunu gösterdi. Söz konusu araştırmalar çerçevesinde 65 öğrenci iki gruba ayrıldı. İlk gruba sosyal açıdan dışlanmaları veya kendilerini yalnız hissetmeleri, diğer gruba ise sosyal ortamda kabul görmeleriyle ilgili deneyimleri anımsatıldı. Daha sonra her iki gruptaki öğrencilere, deneyimlerini yaşadıkları odanın sıcaklığı soruldu. Odanın sıcaklığına 12 ila 40 derece arasında yanıtlar veren deneklerden düşük ısı rakamını verenlerin kendilerini dışlanmış hissedenler olduğu görüldü. İkinci araştırma çerçevesinde 52 öğrenciden, bilgisayarda bir top oyunu oynamaları istendi. Oyunda öğrencilerden bazılarına birçok kez top atılırken, bazıları devre dışı bırakıldı. Daha sonra katılımcılardan, sıcak kahve, kraker, soğuk içecek, bir elma ya da sıcak çorbadan hangisini en çok istedikleri soruldu. Oyunda devre dışı bırakılan katılımcıların sıcak çorba ya da kahveyi diğerlerine oranla daha fazla tercih ettikleri gözlendi. Araştırmacılar, bu kişilerin sıcak içecek ve yiyeceklere yönelmesini, dışlanma nedeniyle doğan üşüme hissinin sonucu olarak yorumladı. Psychological Science dergisinde yayımlanan araştırmanın yazarı Doktor Chen-Bo Zhong, "Sosyal dışlanmışlık deneyiminin tam anlamıyla üşüttüğünü keşfettik" dedi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GuiltyDemon Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 2008 İlginçmiş bende sık sık ve çabuk üşüyen bir insanım ama benim kan eksikliğim olduğu için üşüyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lilamorr Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Bende kansizliktan usuyorum diyodum meger dislanma hissinden dolayiymis :/ cocukluguma inmek lazimda benim inersek bi daha cikamamaktan korkuyorum:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AbraKadabra Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Bende kansizliktan usuyorum diyodum meger dislanma hissinden dolayiymis :/ cocukluguma inmek lazimda benim inersek bi daha cikamamaktan korkuyorum:D Belki alakasız bu baslıgın altında ama bende kendimi cok dıslayan bir insanım.Hatta o derece ki o kadar soyutlarım ki kendimi bazen,gecelerce ağlarım.bu daha cok kendini dinlemekle ilgili bide cocukluktan yasanan travmatik semptomlardan da kaylaklanır kendini dıslamak. Ama üşümekle dışlamanın ne ilgisi var çözemedim.Bence daha çok kendinizi yalnız hissediyorsunuz sayın lilamorr...Yani,bana öyle geldi olmayabilirde.. Bu konu psikoloji baslıgı altında olsa daha cok konusurduk Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Gerçek payı var. Dışlanmak, yalnızlık hissinin de baş sebebidir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
lilamorr Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Sanirim bilincli bi tercih yalnizligi seviyorum. Kalabalik ortamlardan cabuk sıkılırım bi sekilde yalniz olmanin yollarini ararim yakinimdakilerde ck guvendigim insanlardir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Witch Of Rain Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Mutsuzdur. Temmuz ortasında yorganla örtünür. Bilemezsin... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 kansızdır,kan dolaşımı yavaş ve zayıftır.vücudu üşüdüğü gibi kendini çevresine vermekte güçlük çeker,etrafında olan biten herşeyi takip etmeye enerjisi olmadığından bir süre sonra kendini dışlamaya başlar ve kopar. bu kafede otururken ilk yarım saatten sonra sıkılıp hadi gidelim diyen insandır.aynı insan barda otururken saatlerini nasıl geçtiğini anlamayabilir.çünkü alkol kan dolaşımını hızlandırır,enerjini yüksek tutar.ilginç bir araştırmaymış,benim görüşüm bedendeki her ruhsal hastalığın altında fizyolojik bir sebep vardır şeklinde. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
PaTeNoS Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2015 MrColt arkadaşımızın yaptığı açıklamada ki gibi bende çok üşürüm yani en sevdiğim ay ilkbahardır kış=''aman aman '' Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.