Jump to content

Kötülerin Size İhtiyacı Var !


schizophrana

Önerilen Mesajlar

Biliyorum, çoğunuz iyi insanlarsınız. Bu yüzden hep kötüler kazanıyor zaten.

Birçok kötü, hatta alçak tanıdım. Çoğu neşeli insanlardı. Hiçbirinde çekingen bir ruh haline rastlamadım.

 

Kötüler atak, iyiler pısırıktır.

 

Etrafınıza bakın, en heyecan verici, en eğlenceli insanlar hep sahtekarlardır. Hepsi paldır küldür konuşan, ağız dolusu gülen insanlardır. Çünkü sahtekar, sempatik olmak zorundadır. İyinin böyle bir mecburiyeti yoktur. İyi, sıkıcıdır.

Kadınlar “iyiler”e değil, güvenilmez erkeklere aşık olur bu yüzden. Zaten aşk denen altüst oluşla ancak bir üçkağıtçı başa çıkabilir. Aşkın tadını çıkaramaz iyiler. Onlar sarılıp sessiz bir uzanmayı aşk zanneder. Tekdüzedirler. Yavaştırlar. Kadınlar da dertlerini onlarla paylaşır ama gidip bir güvenilmezle sevişirler.

 

Tutku kötülerin işidir.

 

“Sessiz ve efendi bir insan” cümlesiyle tanımlanan bir iyilik kolaydır. Sahtekarlık daha zordur, maharet ister. Zeki, hızlı ve atak olmalıdır. Enerjiktir. (Tabii “kötü’ kötüler konumuz dışındadır. Yani hem salak hem kötü olmaya çalışanlar için düşünmeye, yazmaya değmez.) Üçkağıtçı... Sahtekarın en sempatik, en başarılı şekli. İyi bir hatiptir o. İnandırıcıdır. Konuştuğu zaman etrafındaki tüm “iyi ve dürüst” insanlar ağzının içinde kaybolur. Hem çok iyi fıkra anlatır hem hüznün tüm renklerinden haberdardır. Kahkahasında pirzola tadı, hüznünde bazen ölümün sesi vardır. Adam başarılıdır. Yeteneklidir.

 

İyilik kolaydır Kötülük maharet ister.

 

İyi olmak için kimseye kötülük yapmamak yeterlidir. Ama kötü olmak için daha çok çalışmalısınız!

İyi, kötü karşısında güvensiz, enerjisiz, çaresizdir. Filmlerde bile iyi, kötüleşmeden kötünün hakkından gelemez. “Yeminini bozar ve kavgaya girer. Oysa kavga kötünün mesleğidir asıl. Biz “iyi” seyirciler perdedeki iyi adamımız kan döktükçe rahatlarız. Ve iyi kötüyü yendi diye seviniriz. Oysa artık hepimiz kötüyüzdür filmin sonunda. Hatta biz ”kötü”den daha çok insan öldürmüşüzdür. Bir iyi için en zor olan, kötüye “sen kötüsün” demektir. Çünkü iyi, utangaçtır. Hırsıza “hırsız” diyemez. Kötünün yerine utanır, sahtekarın yerine yüzü kızarır, hırsızın yerine yerin dibine geçer... Bu sırada kötüler, sahtekarlar, hırsızlar deli gibi eğlenmektedir. Çünkü onların yerine utanan, sıkılan, yerin dibine geçen birçok “iyi” insan vardır.

 

Kötünün en büyük avantajı iyideki kahrolası utanma duygusudur.

 

Bu duygu iyiyi öylesine zayıf düşürür ki ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Halbuki öylesine kararlı çıkmıştır ki kötünün karşısına. Her şeyi açık açık söyleyecektir. Başına gelecekleri göze almıştır! Ama olmaz. Yapamaz.

 

Çünkü iyiler korkaktır.

Çünkü iyiler herkese acır, en çok da kendilerine.

Susmak, anmak, utanmak, korkmak... Farkında mısınız, ey iyi insanlar, ne kadar sıkıcı şeylerle uğraşıyorsunuz! Kötüler kazanınca da şaşırıyorsunuz!

Babalarımız iyi insanlardı ve bize de iyi olmamızı öğütlediler.

 

Biz de iyi insanlarız.

Ve çocuklarımıza aynı şeyi öğütlüyoruz.

Hepimiz kötülerin yanında çalışıyoruz.

Haydi iyi insanlar!

Haydi sessiz, efendi, sıkıcı, korkak, utangaç ve iyi insanlar! Çalışın!

Kötülerin size ihtiyacı var!

Yılmaz ERDOĞAN

Alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hatta bu baya uzun bir yazıydı. Yanımdaki kadın otobüste okurken ben de okumuştum itiraf ediyorum:D . Hatta orada kötüleri alt etmenin tek yolunun yine kötülük olduğunu söylüyordu. Mesela kahramlar kötü adamı öldürür ve insanları kurtarır ama kahramanda kötü biridir artık, çünkü öldürmüştür. Bizim onu yüceltmemizin tek nedeni bizim çıkarmıza uyuyor olmasıdır. Savaşlar da aynı değilmi. Düşman daima kötüdür ve öldürülmeyi hakeder. Aslında iki tarafında yaptığı şey aynıdır. Yazık...

Bu arada bu son cümleler bana ait Yılmaz Erdoğan sahiplenmesin:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence kötü insanın net tanımı yoktur.görecelidir.yılmaz erdogan da kendi görecesine göre yazmış..o korkak diye tabir ettiği iyiler an geldiğinde kötü dediği kişilere taş çıkartır.kötünün kralı olur.yeterki içindeki şeytanı ortaya cıkarmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"iyiler sıkıcıdır" anlayışı çok revaçta. eğlenceli bir iyi düşünemiyor insanlar nedense. yaratıcının da şaka, eğlence ve neşe konusunda çok katı olduğu düşünülüyor içten içe. neden böyle bir anlayış yerleşmiş bilinçaltımıza bilemiyorum aslında,; ama neşe, eğlence ve şakalar da tanrıdandır. tanrısaldır. ağlarken de, kahkaha atarken de ona yakınızdır.

 

kötülerin bir çoğunun savunduğu diğer şey de: "sevgi zayıflıktır." lafıdır. duygulara, sevgiye ve aşka çok yaklaşmazlar. oysa sevgi zayıflık değildir, aksine en büyük güç, en büyük silahtır.

 

"kötüler atak, iyiler pısırıktır." cümlesine de katılmıyorum.

 

kötüler kör, iyiler gören gözlerdir. kötüler bilmez, ışığı tanımaz. ışıkla bir kere tanışmış bir iyi ise, kötülük yapmak istemez. zarar vereceği şeyin kaşısındaki değil, kendisi olduğu bilir. o ışıktan bir adım bile uzaklaşmak istemez. iyiliği korkusundan değil, sevgisinden kaynaklanır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...