Jump to content

Ölümsüzlük mümkün mü?

Lucky

Önerilen Mesajlar

Bilim adamları dünyada bir ilki gerçekleştirdi, ölü bir kalbi canlandırdılar..

http://www.haberturk.com/kuturesim/kkk56546.jpg

Minnesota Üniversitesi'nde çalışan bilim adamları "ölü" bir kalbi yeniden çalıştırdılar. Bilim dünyasını ayağa kaldıran deneyde ölü farenin kalbine yeni doğmuş bir farenin kök hücreleri şırınga edildi. 4 gün sonra kalp kendi kendini yenilemeye başladı. 8'inci gün ölü kalp yeniden atmaya başladı. Araştırmaların başlangıç aşamasında olduklarını belirten bilim adamları, kök hücreler yardımıyla ve vücudun kendi kendini yenileme özelliği üzerine çalışılarak ilerleyen yıllarda iflas etmiş organların yerine her hasta insana özel organ üretilmesinin mümkün olacağını belirttiler. Araştırma ekibinin başkanı Dr. Doris Taylor da, bu deneyin başarısının, bedene uyum sağlayacak organların üretilmesi çalışmaları için umut verici olduğunu kaydetti.

http://www.haberturk.com/kuturesim/k1k1k1k.jpg

HABERTÜRK

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ölümün yenilebileceğini düşünmek havanda su dövmek... Her canlı bunu tadacaktır...

Ölüm dünyanın devamlılığı için gerektir,bencil olmaya hakkımız yok.Biz nasıl yiyip,içip eğlenmeyi bildik,yaşlanıp ölmeyide bileceğiz! Ardımızdan gelen çocuklara da aynı tadlar sunulacaktır.

Eğer ölümsüzlük olsaydı Dünya kaynakları en fazla 5 yıl dayanırdı. Ölümden kaçış yok,kimse boşuna umutlanmasın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle Typon emeğine sağlık...Arkadaşlar klasik cevap olarak ayet gösterip "her canlı ölümü tadacaktır" şeklinde cevap yazma stilinizi anlamış değilim.Sonuçta o ayet i siz öyle görüyosunuz ama biz zaten hergün ölüp dirilmiyormuyuz yani hergün uyuyup tekrar uyanıyoruz hergün hücrelerimiz yenileniyor illaki bir ayeti tek şekilde yorumlamak mı gerekir..Lütfen biraz daha kalıpların dışına çıkarak bakalım olaylara,kısaca bir insan gibi düşünmeyelim çünkü özümüzde tanrıyız ve bunu unutmadan tekrar hatırlayarak değerlendirme yapıp aslında sonsuz olduğumuzu tekrar hatırlayalım...

Sevgi ve ışıkla kalın...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle Typon emeğine sağlık...Arkadaşlar klasik cevap olarak ayet gösterip "her canlı ölümü tadacaktır" şeklinde cevap yazma stilinizi anlamış değilim.Sonuçta o ayet i siz öyle görüyosunuz ama biz zaten hergün ölüp dirilmiyormuyuz yani hergün uyuyup tekrar uyanıyoruz hergün hücrelerimiz yenileniyor illaki bir ayeti tek şekilde yorumlamak mı gerekir..Lütfen biraz daha kalıpların dışına çıkarak bakalım olaylara,kısaca bir insan gibi düşünmeyelim çünkü özümüzde tanrıyız ve bunu unutmadan tekrar hatırlayarak değerlendirme yapıp aslında sonsuz olduğumuzu tekrar hatırlayalım...

Sevgi ve ışıkla kalın...

aslında konu, ölen bir kalbi tam olarak hücreleri çürümemişken tekrardan atar duruma getirmekten ibaret. bu ölümsüzlük değildir bi kere.

termodinamiğin 2.prensibi entropi derki, herşey, her madde ve her sistem sürekli olarak düzensizliğe, bozulmaya doğru gider. bu tersinemez bir olaydır.

bir canlının ve sistemin ölümsüz olması demek, o sistemin sürekli olarak sonsuza kadar beslenmesi demektir ki, o zaman o beslenilecek besin (enerji)lerinde sonsuz kadar olması gerekir.

bizler kapalı birer sistemin parçalarıyız. bu sistemdeki enerjiler maalesef sonsuz değilki, beslenenleri de sonsuz olabilsin.

her canlı ölümü tadacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bizler kapalı birer sistemin parçalarıyız. bu sistemdeki enerjiler maalesef sonsuz değilki, beslenenleri de sonsuz olabilsin.

her canlı ölümü tadacaktır.

evet bu sistemde enerjiler sonsuzdur çünkü sonsuz bir kaynaktan geliyor sadece biz kalıpları aşıp olabileceğine gönülden inanalım gerisi gelir...

Herşey mümkün...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ya size inanamıyorum yaa tabiki de ölüm olmasın... ölüm olsun diyeceğiniz yere doğum azalsın deyin bence.. keşke böle bişi olsa sevdiğimiz ınsanlardan ayrlmak zorunda kalmasak.

burusmak ıstemeyen arkadasa seslenıyorm buruşmayız söz veriyorum sana :D ölüme çare buluncak da yaşlılığa mı bulunmayacak :) ayrıcaa

kalabalık falan olmayız dogum yapanları öldururuz olur bıter denge sağlanır:D:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ölümü tadacağız kısmına takıldım.Tadılacak bişey mi?:nea:Ölecegimiz bi gerçek ama tadmak?:swoon2:

Yok ben ağzımın tadını bozmak istemiyorum:)ölmek istemiyorum

Bilim adamları biran önce bişeyler yapsın:clapping: benim için geç olmadan

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar tam çürümemiş kalp i yaşatabiliriz belki ama yinede yüzlerde virüs bakteri çeşidi var yani 500 yıl yaşarsan heralde bir coğunu gecirirsin ve bunlar seni yıpratır en sonunda sıkılırsın ve ya kendini öldürürsün yada bizi sonsuz yaşam diye birşey olacağını sanmıyorum ama uzun yaşam olabilir Hz.Nuh gibi cinler gibi 600-700 yıl yaşayabiliriz bu güzel olur tabiki bilgi birisi olabiliriz 600-700 yıl gördüklerimizden sonra zaten elbet sıkılıp ölmeyi isteriz ölümden sonra ne olacağını görmek isteriz haksızmıyım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bilgisayarınızın bozulan parçasını saptayıp o parçayı onarırsanız bilgisayarınız yeniden çalışır.Ama ne yazıkki ölümsüzlük mümkün değil.Termodinamiğin 3. yasası idi yanlış hatırlamıyorsam,evrende olan herşey tek düzeliğe mahkumdur,güneşin enerjisi bir gün bitecek yada dünyadaki hayat.Ve öyle bir vakit gelecekki evrende enerji namına bir şey kalmamış birde big crunch vardı,nasıl bigbang ile oluşmuşsa zıttı ile (bigcrunch) yok olacak ...ama yaşlılığı,veya bir mermiden ölümü vs vs yok etmemiz mümkün..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ya size inanamıyorum yaa tabiki de ölüm olmasın... ölüm olsun diyeceğiniz yere doğum azalsın deyin bence.. keşke böle bişi olsa sevdiğimiz ınsanlardan ayrlmak zorunda kalmasak.

burusmak ıstemeyen arkadasa seslenıyorm buruşmayız söz veriyorum sana :D ölüme çare buluncak da yaşlılığa mı bulunmayacak :) ayrıcaa

kalabalık falan olmayız dogum yapanları öldururuz olur bıter denge sağlanır:D:D

Arkadaşım burda toplumsal sorunları tartışmıyoruz doğum azalsın yada artsın gibi olaylar değil konuştuğumuz..

ben buruşmak istemiyorum gibi bir tabir kullandığımı yada ölmek istemediğimi veya kaçmaya çalıştığımı da söylediğimi hatırlamıyorum..Lütfen yazılan cevaplara tekrar bak..:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşım burda toplumsal sorunları tartışmıyoruz doğum azalsın yada artsın gibi olaylar değil konuştuğumuz..

ben buruşmak istemiyorum gibi bir tabir kullandığımı yada ölmek istemediğimi veya kaçmaya çalıştığımı da söylediğimi hatırlamıyorum..Lütfen yazılan cevaplara tekrar bak..:)

arkadaşım ben sana demedim üstüne neden alındın anlamadım. algıların kapalıydı sanırım o sırada :)

ben bu yorumu yapan arkadası muhattap almıştım....

'''''amaölüm olsun ya...çok kalabalık oluruz aksi takdirde ayrıca çirkinleşip buruşmak yerine ölmek daha iyi''''

anlaşıldı umarım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...