Jump to content

Dünyalı / The Man From Earth

Depressive

Önerilen Mesajlar

http://www.burcinyazici.com/wp-content/uploads/2007/12/manfromearth.jpg

2007 amerikan yapımı olup da “aksiyon” içermeyen bir filmden bahsetmek istiyorum. Oyuncuları genellikle amerikan dizilerinde gördüğümüz karakterler. Baş rol oyuncusu John Oldman - David Lee Smith‘ı da CSI Miami‘ den tanıyoruz. Oldukça tesadüf eseri gecenin bir vaktinde izledim filmi ve yazmaya değer buldum. Şu anki IMDB notu 8.5/10. Yani oldukça başarılı.

Son yıllarda amerikan filmlerine çok sıcak bakmadığımı dünya alem biliyor. Çünkü yedikleri yemek porsiyonları gibi filmleri de şişiriyorlar. Özüne indiğinizde 3-5 şatafattan başka birşey kalmıyor geriye. Fakat bu film (the man from earth) biraz değişik. Filmi önereceğimden dolayı izleme keyfini kaçıracak detaylara yer vermeyeceğim.

Öncelikle film aksiyondan uzak ve neredeyse bir oturma odasının içindeki dialoglardan oluşuyor. Hoş silahlı bir sahne olsa da ona aksiyon diyemeyiz. 10 yılını ayırdığı akademiden istifa eden bir öğretim üyesi olan John’u uğurlamaya gelen arkadaşlarının arasında bir dizi tartışma başlar. Arkadaşları John’un neden böyle aniden istifa ettiğini ve nereye gideceği konusundaki sessizliğine anlam verememektedir. John da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek(!) anlatmaya başlar. İlk başta oyun ve hikayevari giden hayat hikayesi acaba gerçek mi yoksa bir uydurma mıydı? İşte film boyunca buna cevap arıyorsunuz. Ayrıca ortamdaki kişiler profesör ve uzmanlardan oluşan bir ekip olduğundan tartışma ilginç bir hal alıyor. Zaman zaman sert atışmalar da oluyor.

Film böyle bir havada gidiyor… Eğer bana bunun nesi ilginç ve izlemeye değer diyorsanız ilk paragraftaki ünleme dikkat edin. Çünkü John 10.000 yaşına gelirken neleri yaşadığını anlatıyor… Gerisini izleyin ve son dakikaya kadar cevabı merakta kalın…

iyi seyirler…

NOT: Filmde çok sağlam oyuncular var ama ben sadece John’dan bahsettim yanılmayın!…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İzleyeli 1 sene falan oluyor,ara ara tekrar izleyesim gelir.Gerçekten harika bir film.Gerçekten yaratıcı ve çok iyi kurgulanmış.Yalnız film insanın aklına getiriyor gerçekten çok uzun süre yaşayan insanlar var mı diye.Çünkü çeşitli kaynaklarda çok uzun yaşayan kişilerden bahsediliyor;budist ermişleri,nefilimler,bazı peygamberler vs... İnsan vücudunun biyolojik limitinin 120 ile 180 yıl arasında olduğu kabul ediliyor bilim dünyasında.Yani ruhani açıdan gelişmiş,stres,oburluk,sağlıksız beslenme vs... gibi etmenlerle vücudunu gereksiz yormayan bir keşişin bizden uzun yaşması normal,zaten Japonya'nın Okinawa adasında insanlar sağlıklı ve daha huzurlu yaşam koşulları nedeniyle 80-90 görmekte sıkıntı yaşamıyorlar....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tartışma sahneleri ki filmin geneli bu gerçekten kaliteliydi film nerdeyse sadece bir mekanda geçmesine ragmen hiç sıkılmadan izlettiriyor kendini. başkahramanın hayatının kurgusundan çok tartışmaların gerçeklere dayandırılarak yapılması daha da etkiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...