Koneseyn Oluşturma zamanı: Ekim 11, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 11, 2008 Periler cennete gidecek kdr iyi cehenneme gidecek kdr kötü değiller.(Benim bildiğim) Bazı dinlerde cennet v cehhennem kavramı vardır.İnsanlar ölüm anına kdr iyilik yada kötülük yaparlar ( inançlarına göre ) müslümn bir insanı düşünürsek ölüm annına kdr yaptıkları cennet yada cehenem içindir. Böyle düşünürsek ölüm anına kdr insanda peri olmazmı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
NighT_marE Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 2008 Bir tek Cennet, Cehennem yönünden kıyaslamak ne kadar mantıklı olabilir sence (: Bu sadece bir benzerlik diyelim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Safira Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 2008 tabi buda bir bakış açısı ama biraz daha arştır bence... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Koneseyn Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 2008 evt sadece cennet v cehennem olarak kıyasladım -------------------- Aslında üstünüz ama insanın kendini keşfetmesi lazım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vahiybekleyenkedi Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2008 bu nası bi soru ya .. yok aslında sen pikacusun bende azkaban tutsagı . bide kırmızı baslıklı kız lazım . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alev Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2008 yok be canım ne perisi insanlar peri değillerdir cennet ve cehennem vardır ve insanın bu dünyadaki amellerine göre yerleştirilir ama insanlar peri olamaz bu düşünceyi sil bence ama tabi seninkide farklı bir görüş açısı sen çok tozpembesin herhalde :)ama yinede düşüncene saygı duyarım ben:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sir_Lancelot Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Kendi capımda ufak tefek bi yorum yapmak istiyorum.. Hayatta sadece yasayan varlık olarak insanlar yok bunu cogumuz biliyoruz...Ben diger gezegenlerde belkide hic bilmedigimiz varlıklar, yasayan canlılar oldugunu dusunuyorum.. Eger biz Cennet veya cehennem icin yasıyorsak Diger canlıların amacı ne.. Yoksa butun bu evren sadece İnsanoglu üzerinemi kurulu.. Kıyamet kopunca sadece İnsanoglumu ölüp Ahirete gidecek ? Peki uzaylılar vb.. yaratıklardamı boyle biseyle sorumlularmı? Eger öyle degilse İnsan olmak harbiden zor mesele Keske uzaylı olsaydık be abi..ben Cennet veya cehenneme inanmıyorum.. İnsanlarında bu dünyaya İbadet icin Cennet veya cehennemdeki yerini belirlemek icin geldiklerine inanmıyorum.. Ben İsmini koyamıyorum ama siz perimi dersiniz melekmi dersiniz ne derseniz deyin ama bence insanoglu su an bilindiginden cok daha Karısık bir varlıktır.. Tabi bu sadece benim yorumum.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turin Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Belki de onlarda böyle düşünüyor. Kim bilebilir ki? [sir_Lancelot'a] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zebun Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 umarım bu düz mantığın sonucu sorunuzu çok düşünerek sormamışsınızdır... ama cevabı ben vereyim ; insanlar peri değillerdir sadece kendilerini üstün sanan kalburüstü canlılardır =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karizmatik Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 insanlar peri değiller ama şunu söyleyeyim periler uçuyorlar insanlardan uçan varmı yok insanlar amellerine göre mamele görür cennet ve cehennem insanoğluna iki yoldur ya yanacaksın yada yaşayacaksın size verilen iki secenek var birini seçeçeksin, bir deney yapın mum yakın elinizin avuç içini muma yanaştırın acıya ne kadar dayanıyorsunuz, günahı öyle işleyin, diğerini anlatmama gerek yok sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dogon Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Kendi capımda ufak tefek bi yorum yapmak istiyorum.. Hayatta sadece yasayan varlık olarak insanlar yok bunu cogumuz biliyoruz...Ben diger gezegenlerde belkide hic bilmedigimiz varlıklar, yasayan canlılar oldugunu dusunuyorum.. Eger biz Cennet veya cehennem icin yasıyorsak Diger canlıların amacı ne.. Yoksa butun bu evren sadece İnsanoglu üzerinemi kurulu.. Kıyamet kopunca sadece İnsanoglumu ölüp Ahirete gidecek ? Peki uzaylılar vb.. yaratıklardamı boyle biseyle sorumlularmı? Eger öyle degilse İnsan olmak harbiden zor mesele Keske uzaylı olsaydık be abi..ben Cennet veya cehenneme inanmıyorum.. İnsanlarında bu dünyaya İbadet icin Cennet veya cehennemdeki yerini belirlemek icin geldiklerine inanmıyorum.. Ben İsmini koyamıyorum ama siz perimi dersiniz melekmi dersiniz ne derseniz deyin ama bence insanoglu su an bilindiginden cok daha Karısık bir varlıktır.. Tabi bu sadece benim yorumum.... Çok doğru söylüyorsun ama öncelikle Sir Lancelot şunu da kendimize sormamız gerekmiyormu? Bu konuya direk dalmadan önce (Kendim dalmadan önce) "Peri nedir?" Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2009 Peri, farsça bir kelimedir. Cisimleri çok lâtif ve görünmez olan hoş mahluk; insana muhabbet eden, muvahhid ve müslim lâtif mahluk gibi anlamlara gelir. Ayrıca mecaz olarak da, güzel insan, güzel kimse manasına gelir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 2009 Kendi capımda ufak tefek bi yorum yapmak istiyorum.. Hayatta sadece yasayan varlık olarak insanlar yok bunu cogumuz biliyoruz...Ben diger gezegenlerde belkide hic bilmedigimiz varlıklar, yasayan canlılar oldugunu dusunuyorum.. Eger biz Cennet veya cehennem icin yasıyorsak Diger canlıların amacı ne.. Yoksa butun bu evren sadece İnsanoglu üzerinemi kurulu.. Kıyamet kopunca sadece İnsanoglumu ölüp Ahirete gidecek ? Peki uzaylılar vb.. yaratıklardamı boyle biseyle sorumlularmı? Eger öyle degilse İnsan olmak harbiden zor mesele Keske uzaylı olsaydık be abi..ben Cennet veya cehenneme inanmıyorum.. İnsanlarında bu dünyaya İbadet icin Cennet veya cehennemdeki yerini belirlemek icin geldiklerine inanmıyorum.. Ben İsmini koyamıyorum ama siz perimi dersiniz melekmi dersiniz ne derseniz deyin ama bence insanoglu su an bilindiginden cok daha Karısık bir varlıktır.. Tabi bu sadece benim yorumum.... zaten uzaylısın. hepimiz uzaylıyız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nefertari Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 2009 İnsan bir perise eğer peri de insandır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.