Jump to content

The Village / Köy

schizophrana

Önerilen Mesajlar

M. Night Shayamalan'ın izleyenleri ikiye bölen filmi. 6. His'den sonra yönetmenden tüyleri ürpertecek bir korku filmi bekleyenler Village'ı izleyince şaşırdılar. Büyük çoğunluğu filmden nefret etti. Zaten ya sevildi film ya da nefret edildi. Ben filmi sevenler arasındayım. Anlatılmak istenen mesaj gayet güzel verilmiş filmde. Müzikleri ise başlı başına güzel.

Yapım Yılı: 2003

Süre: 108 dk

Oyuncular

Joaquin Phoenix

-- Lucius Hunt

William Hurt

-- Edward Walker

Sigourney Weaver

-- Alice Hunt

Adrien Brody

-- Noah Percy

Bryce Dallas Howard

-- Ivy Walker

Yönetmen

M.Night Shyamalan

Covington Pennsylvania, içinde garip yaratıkların yaşadığı güzel bir ormanla çevrili olan, sessiz sakin bir kasabadır. Covington halkının yaratıklarla yaptığı anlaşmaya göre yaratıklar kasabaya inmeyez, insanlar da onların korularına girmez. Fakat kasaba halkından olan Lucius, tamamen kasabaya hapsolmanın hiç de adil olmadığını düşünerek kimsenin bilmediği bir şey için koruya gider. Kısa süre sonra kasaba saldırıya uğrar. Kasabadaki evlerin kapılarında kanlı yarıklar belirir. Yaratıklar da artık Lucius’la aynı fikirdedir; avlanacak insanlar ve keşfedilecek bir kasaba varken ormanda kalmanın bir anlamı yoktur

http://images.amazon.com/images/P/B00064LJVE.01.LZZZZZZZ.jpg

film.gen.tr

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bazı sıkıcı yanları olmasına rağmen iyi bir yapımdı ki anlatılmak istenen ötekileşme kavramı ve günümüz toplumunun insanlar üzerindeki tehlikeyi çok iyi bir şekilde anlatmış bir yapım. zaten dikakt edilirse yönetmen bütün filmlerinde ötekileşme kavramını kullanmakta ve bunun üzerine filmin hikayesini oturtmaktadır...

ben sevdim..izlenilesi bir film...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kişiden kişiye değişiyor tabi. Bu filmi beğenmek için yönetmeni Shyamalan'ı ve onun tarzını da anlayabilmek ve sevmek gerekiyor sanıyorum. Bence son yıllarda izlediğimiz aynı kategorideki filmler içinde konusuyla en yaratıcı olanlardan.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...