psiozzy Oluşturma zamanı: Ekim 18, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 18, 2008 Merhaba herkese ... Şimdi size anlatacağım hikayeyi bende babaannemden duydum,onun dedesi yaşamış bunu .... Büyük büyük dedem yaşadığı yerde çok ünsalmış biriymiş (yaşadığı yerde tanınmış ailelerden miş ) çok iyi kalpli ve fedakarmış ... Her hafta şehirdışına ticaret amaçlı çıkarmış... Yine birgün atına atlayıp çıkmış yola ... Gitmesi yaklaşık 1-2 gün sürmüş... Sonunda varmış . Birkaç saat kaldıktan sonra atına malları ( et ve buğday alıyormuş ve memleketinde satıyormuş bunları .) yüklemiş ve yola koyulmuş ... Saat akşam 10-11 gibiymiş yola çıktığında... Atına binmiş ilerlerken yolunun üzerinde küçük bir gölet olduğunu görmüş ... İlk başta "Bu gölet atı yavaşlatır başka yollara bakıyım" demiş,ama etrafının ormanlarla çevrili olduğunu görünce gitmeye karar vermiş ... Atını hızlandırmış. Tam ata zıplaması için komut vermişken at iki ayağını havaya kaldırdıktan sonra gerisin eri düşmüş... Büyük büyük dedem " heralde sudan korktu" diyip atı okşamış ... Daha sonra gölete bakmaya giderken birde ne görsün ! Göletin etrafında kocaman parlak ışıklar ve dönüyorlar göletin etrafında içinde ! Biraz korkmuş tabii ama cesaretini toplayıp tekrar ata binmiş ve ilerlemeye çalışmış. Ama nafile , at kesinlikle göletin ucundan ilerisine gidemiyormuş . "At gidemiyorsa atı bırakır giderim" diyip kendi gitmeye çalışmış . Ama o da başaramamış . Sanki önünde bir gölet değil çelik bir duvar varmış ! Daha sonra arkasında bir ses duymuş, küçük bir kız sesi "boşuna uğraşma amca,geçemezsin oradan." Arkasına baktığında malları aldığı yerdeki küçük kızı görmüş ... kız deliymiş babaannemin söylediğine göre , gece hep o göle gidip o ışıkları seyreder ve kimseyle konunşmazmış . İlk kez dedesiyle konuşmuş . Büyük büyük dedem şaşkın şaşkın kıza bakmış . "Ne yapacağım o zaman şimdi ?" demiş sinirle . Kız sakince "sabahı bekleyeceksin,sabah gidersin gece burayı büyük güçler korur tekin değildir ." demiş ... dedem kızı takip ederek atı da alıp köye dönmiş ve sabah yoluna devam etmiş ... Evet arkadaşlar babaanemin bana bunu anlattığında benle dalga geçiyor sanmıştım (çünkü benim ilgili olduğumu bilir bunlara" ama anatırken gözlerini gördüğümde yalan söylemediğini anladım ... Yorumlarınızı bekliyorum. Okuyan herkese teşekkürler ! 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Claudia Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 neresiymiş orası ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 sanırım ereğli yani dedmin memleketi ereğli ama mal almaya gittiği yeri bilmiyorum ... büyük ihtimalle zonguldak'ın bir köyü falandır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 Halk arasında çokça anlatılır bu hikayeler,gerçeklik payı nedir,nerde olmuştur?Acaba bu ışıklar cennetten yeryüzüne yansıyan ışıklar mı?vs şeklindeki sorularla çürütmeye çalışacağımıza biraz anlatılanlara kulak verip bu alt kültürün tadını çıkartmak gerekir bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 Halk arasında çokça anlatılır bu hikayeler,gerçeklik payı nedir,nerde olmuştur?Acaba bu ışıklar cennetten yeryüzüne yansıyan ışıklar mı?vs şeklindeki sorularla çürütmeye çalışacağımıza biraz anlatılanlara kulak verip bu alt kültürün tadını çıkartmak gerekir bence katılıyorum sana maverick konuyu açma sebebim zaten mesajında söylediğin sorulara cevap bulmak değildi ... sadece üzerinde yorum yapmak için açtım konuyu yani bu çeşit hikayeleri çürütmek değil amacım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Safira Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 İlginç acaba dedni uyaran kız mı deliymiş ona inanmayan insanlarmı? Bence güzel bi hikaya paylaşım için teşekkür ederimm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kelendria Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2008 göletin tam adresi olsaydı keşke google earthten bakardık:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
magictunca Yanıtlama zamanı: Ekim 21, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 21, 2008 Ben fevziye köyünde yaşanmiş olani anlatayim.gece yarisi tarlasini sulamaktan gelen cafer abi nin motorunun arkasina birşey binmiş.önce kurtulmaya çalişmiş ne olduğunu anlamadan.motor düz yolda yuvarlanmiş.cafer de arkasina oturan şeyi görmüş.aylarca dili tutuldu.doktorlara götürdüler.çok korkutucu olduğunu anlatitormuş hep.şimdiyse susuyor. -------------------- Gene fevziye köyünden cemil gece işe gidecek.motorla mezarliğin ordan geçiyor.birden önüne beyaz birşey çikiyor.motor kayiyor.beyaz olan şey herneyse cemili çok korkutuyor.ona saldiriyor.yüzünü dağitiyormuş nerdeyse.korkudan gördüğü şeyden bayilmiş.sabaha karşi ayilmiş.hala anlatiyor.ve gördüğü şeyin ne olduğuna anlamveremiyor. Bu zamanda böyle şeylermi oluyor demeyin. Yaşayan insanlarin gözlerindeki korkuyu görünce anliyor insan gerçekolduğunu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
azazil Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2008 kız bence deli değil daha çok paranormal canlıları gören biri bazıları bu durumu kaldırır bazıları kaldıramaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2008 Çok garip yaa. Allah kötülerine rast getirmesin Paylaşım için tşkler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
philadelphia_f Yanıtlama zamanı: Temmuz 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 31, 2009 böyle şeylere feci inanırım.. o yüzden o kızın deli olduğunu düşünenler muhtemelen aptaldır.. aradan seneler geçmesine rahmen hala aynı şeyler ülkemizde oluyor yine olsa yine deli derlerdi. ne yazık yaa.. çoğu gelişmiş ülkede bile üniversitelerde paranormal olayların insan psikolojisiyle bağlantılı şekilde tedavi edilirken burda direkt karantinaya alırlar alıyolardırda zaten gelde kızma Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
jmovio Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2009 bende anlatayım o halde ananem anlatır bunu hep.. ananemin dayısı bi gece çakmaklı köyünden Büyükçekmece'ye dönüyor atıyla yolda incirlikler varmış göl'e cok yakın bu alan incirlik tarlalarında bi şenlik varmış bunu yolda durdurup buyur etmişler at bi şahlanmış fln neyse kızlar almışlar bunu oturtmuslar bı masaya elleriyle beslicekler yemek sunmuslar adamda alışkanlıktan lokmayı agzına atmadan once besmele cekemıs besmeleyı cekmesıylee hersey bırden kaybolmus adam neye ugradıgını sasırmıs eve bembeyaz bı suratla gelmıs ki o adam burda ağa'ymış tütüncü ahmet aga hatta burda iş hanı falan vardır hala adına.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2009 olağandır.birşeyi göremiyorsak bir sebebi olmalı.paranormalin dışında,mesela küçük canlıları da göremiyorz.ben yemeğimin içinde binbir çeşit bakteri kaynarken ,onların hareketlerini izlerken,kendimi de o yemeği yerken,düşünemiyorum:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.