phoenixe Oluşturma zamanı: Ekim 29, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 29, 2008 Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Güzel bir Türkiye, güzel bir dünya... Atatürk'ün Bilinmeyen Yönleri Atatürk`ün dünyada `başöğretmen` sıfatlı tek lider olduğunu Bir geometri kitabı yazdığını. Üçgen, açı, dikdörtgen gibi ve 48 tane geometri teriminin (Türkçe) isim babasını bu yazdığı kitapla bizzat Mustafa Kemal olduğunu Bir röportajda "Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?" diye sorulur, Atatürk: "Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Davet gelirse düşünürüz". BM yasasını değiştirir ve ilk davet edilen ülke biz oluruz Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" Yıl 2000, ABD Başkanı`nın milenyum mesajından bir alıntı : "Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk' tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir" Yıl 1938, Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiir`den alıntı : "Allah bir ülkeye yardım etmek isterse onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim olduğunu Kurtuluş Savaşında rütbe alan bir çok kadın askerlerimiz var. Ama dünya tarihine geçen tek bir üsteğmenimiz var; 700 erkek, 43 kadından oluşan bir müfrezenin reiseliğine bizzat Atatürk tarafından atanmış Üstteğmen Kara Fatma `Atatürk çiçeği`nin adını, çiçeği bulan Wanderbit Üniversitesi profesörlerinden doktor Kirk Landın`in koyduğunu ve bu çiçeğin tüm dünyada bu isimle üretilip satıldığını Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu `Mimber` adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini Yıl 1996, Haiti Cumhurbaşkanı vasiyetinde mezar taşına yazılmasını istediği metni bırakmıştır. Diyor ki: "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamış ve uygulamış olmaktan dolayı mutlu öldüm" Yıl 2005, Amerika'nın en ünlü ekonomistlerinden birisi olan Mr. Johns`un önerisi "Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk' ü örnek alsın yeter" 3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Depressive Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2008 Atatürkçü Düşünce Fikir ve Paylaşım kulübü olarak bütün forum üyelerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar birlik ve bütünlük içinde nice 85 seneler temenni ederiz.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mezzaluna Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2008 sağol arkadaşım herşeye rağmen her şartta biz Cumhuriyet çocuklarıyız kimse bizi korkutamaz yıldıramaz demirden korksak trene binmezdik diyorum ve bütün Cumhuriyetçi arkadaşlarımın 85. Cumhuriyet Bayramını gönülden kutluyorum " NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Safira Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2008 85. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun.. "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
huuzur Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2008 evet arkadaslar yukarıda kı yazıda onu hıc tanımayan yabancı lıderlerın bıle onu, yenı nesıl turk genclerınden daha ıyı tanıdıgını ornek aldıgını goruyoruz . . . bence bu bızım utancımız olmalı . . . ve tekrar hepınızın cumhuriyet bayramı kutlu olsun arkadaslar sonsuza kadar bu cumleyı kurabılmek adına NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE . . . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alev Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2009 kesinlikle NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2009 Mimber adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini Ben bunu anlamadım:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArpiA Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2009 " NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" '' Bu Vatan Asla Bölünmeyecek'' Bu Kelimeleri Israrla Dile Getiriyorum... Umarım Bunları Duyan Olmuştur... Paylaşımın İçin Saol...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
phoenixe Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Mimber adında bir gazete çıkarttığını ve 52 sayı yayımlanan gazetede ilk defa sansür kelimesi geçtiğini Ben bunu anlamadım:( Blue ilk defa sansür kelimesi kullanılmış bunu demek istiyor galiba... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 oda Atatürk le ne alakası var demek istiyor sanırım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
phoenixe Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 oda Atatürk le ne alakası var demek istiyor sanırım... Mimber gazetesini kendisi çıkartmış.Sansür kelimesi de ara bilgisi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 27, 2009 böyle bir adamın kurduğu devletin çocuklarının yabancı liderlere hayran hayran bakmasını anlamış değilim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GunduzGezen Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2009 Size bir hikaye anlatim, Atatürk günlerden bir gün avrupanın düzenlediği bir balodadır. Tüm hani o özenilen ve özendirilen şık hanımlar ve beylerde oradadır. Atatürk'ün karşısına röportaj yapmak için bir muhabir çıkar, Atatürk'le röportaj yapmaya başlar; Muhabir: Türkiye ne zaman batılılaşacak ve bir batılı olacak? diye sorar Atatürk'ün verdiği cevapta çok manidardır; "Türkiye kimseyi taklit etmeyecektir. Türkiye bir maymun değildir. Türkiye ancak kendi kendisiyle özdeşecektir " der. Yani demek istediği Türkiye kendi kültür uygarlığını yaratacaktırdır, Atatürk'ün demek istediği. Bu arada cümleler birebir aynı olmayabilir ama büyük bir ihtimalle aynen bu şekildeydi. Batı sevdalılarına, Batıyı uygarlığın beşiği olarak görenlere, Türklerin kültürünü hor görenlere ithaf olunmuştur... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hush Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2009 Türk olmak varken ... elimizdeki pastaya kuru ekmeği trcih ediyoruz resmen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 28, 2009 tüm dünya anlamışda bizim ülkemizdeki bi takım insanlar anlayamamış.. keşke herkes aynı bilinçte olsa hepimiz bu kadar iyi anlasak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.