Jump to content

Türk İşletim Sistemi Pardus Windows'a 1000 Basar

kekovski

Önerilen Mesajlar

arkadaslar yanlis duymadiniz turk isletim sistemi pardus linux tabanli olan pardusu tubitak yapmakta ve tamamen ucretsiz olmakla birlikte windows dan daha kullanislidir

http://www.youtube.com/watch?v=sLyBiqETwjQ

http://www.pardus.org.tr/

bizim turkler bilgisayar ortaminda buyuk devrimler yaratacak

Typhon tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

katılmamaktayım.. Pardus işletim sistemi gerçekten kullanış olarak windowstan iyi amaaaa..Pardusun çok açığı bulunmakta ve bununla beraber yamaları bile çok geç çıkmakta... Keşke pardusun geliştirilmesi içib daha fazla yatırım ve zaman harcansa..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

katılmamaktayım.. Pardus işletim sistemi gerçekten kullanış olarak windowstan iyi amaaaa..Pardusun çok açığı bulunmakta ve bununla beraber yamaları bile çok geç çıkmakta... Keşke pardusun geliştirilmesi içib daha fazla yatırım ve zaman harcansa..

Evet ülkemizde nedense bu tür önemli şeylere yatırım çok az. Halkın bilinçlenmesi lazım. Ayrıca Windows'un da ilk zamanların da bir çok açığı vardı ki şu an kullandıklarınızın dahi açıkları bulunmakta ve firma yetkilileri sürekli güvenlik güncelleştirmeleri yapmakta. Ekranınızın sağ alt köşesinde çok çıkıyordur bu güncelleştirme :) Bu da o şekilde olabilir niye olmasın? Sonuç olarak aynı fikirde birleşiyoruz yatırım şart :whistling:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

açıklları fazla önemli değil xp kadar... ben hem xp kullanıyorum hem pardusu..

pardusu koda yazarken kullanıyorum. xpden daha kullanışlı olduğu için hem açıkları kapatmak için bütün herkes uğraşıyor ama xp de ise açıkları sadece windows kapatıyor. windows bi çözüm bulup bulmadığını bilemezsiniz ki. sadece bilgisayara herhangi bir güncelleştirme yapıyor olabilirsiniz. ama pardus'ta yaptığınız güncellemeyi anlıyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hem vista, hem alışma sürecim için pardus kullanıyorum. eğer wacom, photoshop, scanner gibi alet edevatımı da tam kurabilsem, vista'dan vazgeçerim :)

pardus'un bi sitesinde bi yazı buldum paylaşmak istedim:

kaynak: http://www.pardus-linux.org

Bugün, basın mensuplarına tanıtımı yapılan Pardus işletim sistemi, Milli Savunma Bakanlığı’nın yanı sıra RTÜK, Manisa ve Antalya İl Sağlık Müdürlükleri, Adıyaman Üniversitesi, Petrol İş Sendikası, Bergama ve Ceyhan belediyeleri tarafından kullanılıyor. Pardus’un Proje Yöneticisi Erkan Tekman, virüs çalışmayan işletim sisteminin zamanla yaygınlaşacağını ifade ediyor.

TÜBİTAK UEKAE’nin bünyesinde geliştirdiği, kolay kurulabilen Linux tabanlı işletim sistemi Pardus’un son sürümü Pardus 2009 bugün TÜBİTAK Gebze tesislerinde gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Program, temel bilgilere sahip tüm kullanıcılar ile kişisel bilgisayarlarını klasik ihtiyaçları için kullanabilen tüm kullanıcıları hedefliyor.

Turk.Internet.Com’un -bizi her zamanki gibi yok saysa da- Pardus Proje Yöneticisi Erkan Tekman ile yaptığı röportaj ile devam eden yazısını buradan[0] okuyabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorumumu belirteyim efem. Ben birkaç aydır Xubuntu(ilk göz ağrım) kullanıyordum. Onun ardından Debian,ZenWalk ve dün Pardus 2009 kurdum(Çok fazla Linux deneyimim yok yani). Kullanalı iki gün oluyor ama acayip stabil geldi bana. Hiçbir problemim yok denebilir. Hoşlanmadığım noktalar programların alternatifleri ile gelmesi. 2 tane müzik çalar 2 tane video oynatıcı gibi. Başkasını isteyen paket deposundan indirir demi? Ayrıca masa üstü KDE olarak geliyor. Aslında ilk kde kullanışım ve sevdim ama diğer seçeneklerinde olması iyi olurdu(aslında var ama biraz uğraşmak gerekiyor). Sonuç olarak genel anlamda sevdim ve Xubuntumu bırakıp Pardustan devam etmeyi düşünüyorum :).

@Tainted

Windows programlarını Linuxa kuramazsın ama benzeri bir programı çok büyük ihtimalle bulursun. Linuxun sinirimi bozan problemi oyunların linux destekli çıkmaması. Wine denilen bir programla halledilebiliyor ama sağolsun ATi amcam güzel sürücü çıkartamadığı için kullanamıyorum. Onu bırak sürücü kurup 3D desteği almaya çalışınca filmlerde görüntüde kırılma oluyor(acayip sinir oluyorum). O yüzden Linux + Windows kurup götürüyorum işi ve herkesede tavsiye ederim :). Bilgisayara ilginiz varsa mutlaka kurcalamalısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şuna emin olabilirimki Pardus Xp işletim syteminden yaratıldı şimdi Babana oğlum demişsin gibi birşey bu Saygı duyarım ama 1000 BAsar Lafı saygısızlık olur Hakkını verene her zaman hak etigini alır?

bugün çıkıp kafa tutmak utanç verici bir durum, yarın bir uydu atarız uzayaa sonrada uzay bizim deriz, ne dersin:(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

EsmerCiX Pardus Linux tabanlıdır. Bir kere bir dağıtımın XP tabanlı olması mümkün değil çünkü kaynak kodu kapalı. Anca program çıkartıp eklenebilir, sistemin genel hatlarıyla oynanabilir bildiğim kadarıyla. Ama Linux kernelini istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. İsterseniz yeni modül yazarsınız-eklersiniz, isterseniz çıkarırsınız. Bu yüzden şu anda zilyon tane dağıtım var. Her dağıtımı kurmakta ayrı bir zevk ama o ayrı bir konu :).

Ayrıca birçok dağıtım başka bir dağıtımı taban alarak çalışıyor. Pardusun ise kendi alt yapısı var. Bu da bir artı. Bence siz Pardus'un hakkını yiyiyorsunuz :) .

Pardus KDE kullanıyor bir önceki mesajımda söylediğim gibi. KDE Windows'un pencere yöneticisine benziyor. Belki oradan çıkarmış olabilirsiniz bu sonucu ama KDE nin yanında Gnome,XFce ve birçok küçük pencere yöneticisi var.

Bu arada ben linux uzmanı değilim bildiğim şeyler yanlış olabilir eğer öyleyse affola ama bir yanlışım olduğunu düşünmüyorum :).

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

linux tabanlı işletim sistemlerinin kullanım oranı arttıkça, diğer program, oyun vs. yazılım şirketleri de kendi yazılımlarını linux tabanlı işletim sistemlerine uyarlıyacaklardır. şu anda bu konuda biraz sıkıntı var.

ati ve benim kullandığım ekran kartı pardus'u yeterince desteklemiyor ve benim işim pc'nin grafik işlemcisi ile direkt ilgili, o sebepe işlerimde vista kullanmaya devam ediyorum ancak, kullanım amaçlı pc'yi açtığımda pardus kullanıyorum. pardus tabalı yazılımlar sürekli tübitak tarafından güncelleniyor, bir tık ile yeni programları seçip kullanabiliyorum. herşey elimin altında gibi geliyor...

bence en büyük artısı: çabuk ve çok hızlı kurulabilir olması:

pardus işletim sistemi + office yazılımları + grafik ve çizim programları + resim programları + outlook benzeri kmail + msn benzeri amsn+not defterleri +bi kaç oyun+ ve diğer programlarının toplam kurma sürem 20-25 dk.

vista'da sadece office 2007'yi kurmam benim 40-45 dk. alıyor, photoshop cs4'ü ise yine 30 dk.

şu anda tabiki bazı eksiklikleri var, bu da normal diyorum. ama ilerleyen yıllarda bu eksiklikler kapatılınca her alanda kullanımı mümkün olacak.

saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...