Typhon Oluşturma zamanı: Kasım 16, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 16, 2008 NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (UUİ) astronotların kendi idrarlarını içmelerine olanak sağlayacak bir arıtma sistemi geliştirdi. http://www.ekolay.net/haber/images/iss161108_byk.jpg Arıtılmış idrar, içme suyuyla neredeyse aynı tatta. 250 milyon dolara mal olan teknoloji sayesinde istasyona içme suyu taşımanın mümkün olmadığı durumlarda astronotlar günlerce hayatta kalabilecek. NASA'nın sistem mühendisi Bob Bagdigian, "Suyu test ediyoruz. Kimsenin ciddi bir itirazı yok. Sadece hafif bir iyot tadı var, ama yine de insanı serinletiyor. Buzdolabımda bir şişe var" dedi. Endeavor Uzay Mekiği, yeni arıtma tesisini de içeren yükünü, Dünya yörüngesindeki UUİ'ye götürdü. Florida'daki Kennedy Uzay İstasyonu'ndan önceki gün fırlatılan mekik, dün hedefine vardı. Astronotlar, 12 günlük görevde, UUİ'ye iki küçük yatak odası, yeni bir buzdolabı ve spor aletleri monte edecek. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2008 kendi idrarım olursa belki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Locked Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2008 şimdi Türkler olarak uzaya gitmememiz için bahane de oldu.. "abi çiş içiyorlar orada yaa,ne yiyorlar kim bilir?" Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GuiltyDemon Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 16, 2008 Beni orayı göndersinler arıtılmış dışkımı bile yerim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tengri Yanıtlama zamanı: Kasım 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 18, 2008 şimdi Türkler olarak uzaya gitmememiz için bahane de oldu.. "abi çiş içiyorlar orada yaa,ne yiyorlar kim bilir?" asduauda espri budur koptum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
naughty Yanıtlama zamanı: Kasım 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 18, 2008 Beni orayı göndersinler arıtılmış dışkımı bile yerim Bööğyyykk demek istiyorum bu mesaja Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Kasım 18, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 18, 2008 şimdi Türkler olarak uzaya gitmememiz için bahane de oldu.. "abi çiş içiyorlar orada yaa,ne yiyorlar kim bilir?" hocam zaten bizim bahane belli dünya zaten uzayda değil mi nereye çıkıcaz ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 ne güzel Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alternate_aya Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 Beni orayı göndersinler arıtılmış dışkımı bile yerim Abi nasıl bir uzay sevgisidir ya tanrım kim kimin neyini içtiği bellimi bari -_- Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Claudia Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 Midesi kaldırmaz be insanın =D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pr0gressive Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 100 150 sene sonra da dünyada insanoğlu içecek bunu (: içecek su kalmayacak... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
istarber Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2009 100 150 sene sonra da dünyada insanoğlu içecek bunu (: içecek su kalmayacak... bizler için sorun yok ozaman,30 yıl yaşasam yeter(normal suyla) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.