Typhon Oluşturma zamanı: Kasım 27, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 27, 2008 Amerikalı Jill Price (42), 14 yaşından bu yana hayatının her anını hatırlayabiliyor. Price, ne zaman kalktığını, kimlerle buluştuğunu, neler yaptığını hatta ne yediğini bile unutmuyor. http://cdnimages.yonja.com/pics/news/news_51555.jpg Bir okulda yöneticilik yapan ve dul olan Price, bazen rahatsız edici anıların zihnine doluşması nedeniyle uyuyamadığını belirtiyor. Bu o kadar nadir rastlanan bir durum ki bilim adamları Jill Price vakası için özel bir bilimsel isim bulmak zorunda kaldı: Hipertimestik sendromu. Yunanca hatırlamak anlamına gelen "timesis" ile normalin epey üzerinde anlamındaki "hiper" kelimelerinden oluşturulan bu terim, Price sayesinde literatürdeki yerini aldı. Bu arada California-Irvine Üniversitesi uzmanları da kendisine birçok test uygulamış. Der Spiegel’e konuşan Price, "Verdiğim kötü kararları, uğradığım hakaretleri ve acı verici, utandırıcı şeyleri de sürekli hatırlıyorum. Bu beni yıllardır yiyip bitiriyor" dedi. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
naughty Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Çok uzun yıllardır tanıdığım biride bu tarz bir hastalığa sahip normal bir insanın hatırlamasının mümkün olmadığı şeyleri hatırlıyor. Zor bir durum gerçekten tedavisi de yok bildiğim kadarıyla Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Bence de kötü birşey:confused:Üzüldüm o kadın adına:confused: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sAcReDwitCh Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 unutkan olmayı sewiyorum sanırım ben herşeyi hatırlasam kötü olanları özellikle kafayı yer insan bi yerden sora gibi be bazen unutabilmeli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
attart Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Sadece kötü olayları unutamıyorum. Onun dışında, tarihleri, saatleri, isimleri ve özellikle de eşyaları nereye koyduğumu (cüzdan, saat, yüzük, telefon, anahtar) hep unuturum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zibailelectra Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 unutmak iyidir teşekkürler typ paylaştığın için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Bilim ve teknoloji alanında elimden geldiğince paylaşım yapmaya çalışacağım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
naughty Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Bilim ve teknoloji alanında elimden geldiğince paylaşım yapmaya çalışacağım O zaman gelsin sana karmalar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 27, 2008 O zaman bende teşekkür ettim =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
minerval_ Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 28, 2008 typ çim kendi resminide koysaydın keşke :D teşekkürler paylaşım için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.