raskolnikov Oluşturma zamanı: Aralık 1, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 1, 2008 hiçbir kelime, hiçbir cümle, hiçbir acı, kahır, nefret, isyan sözcüğü anlatamaz içimden geçenleri... duyuyorum sizi, ah eden, vah eden, yazızk diyen, "nıç nıç nıç" sesleriyle kısı şekilde konuşan herkesi duyuyorum... acımayın bana, bana acıyarak vicdanlarınızı rahatlatmayın... canınız yansın... kalbiiz sızlasın... bilirim çünkü; insan ancak canı yandığında harekete geçer!.. ancak canı yandığında çözüm üretir... kalbimde sızı kalmadı size karşı... susun artık... kesin vicdanlarınızın sesini..... sızlamasın vicdanlarınız, canınız yansın... bilirim sizin vicdanınızın sızlamasını... içine ettiğimin dünyasında, yalandan, suratlarınızı asıp, beddualar etmeyin yaşadıklarıma... içine ettiğimin yerinde, itiraf edin artık kaçınız zevke geldiniz benim yaşadıklarımı düşünerek!... kaçanızın fantazisinde yer alacak sürüklenme sahnem... YETER!... ne bedduanıza, ne sızlamalarınıza ne de k.çınızı büyüttüğünüz koltukta oturarak beyninizi tecavüze maruz bıraktığınız sanal dünyadaki tepkilerenize ihtiyacım var.. biliyorum çünkü, çoğunuzun "onları yaşayan ben değildim" diyerek sevindiğini... "beğenerek izlediğiniz" dizi arası bir ah edip, yanınızdaki sevgilinizle seviştiğinizi...yanınızda değilse bile saatlerce telefonda, internette sanal sevişmeler yaşadığınızı... bende suç arayarak, "kimbilir neler yapmıştır, niye sadece onu götürdüler" dediğinizi... "herkes günahlarının bedelini öder" dediğinizi... .................. ya sonra... yarın... sonraki gün... bir hafta... bir ay... bir yıl... bilmem kaç yıl sonra... kaç saat sonra unutacaksınız beni, kaç saat sonra çıkıp gideceğim beyninizden, hayatınızdan?... siz kaç saat dayanacaksınız benim yaşadıklarıma?... ya da ben hiç girdim mi sizin hayatınıza?.... televizyonlar, gazeteler, herkes, hepiniz didik didik ettiniz benim hayatımı ama ben girdim mi sizin hayatınıza?... siz benim ruhuma inebildiniz mi?... hissettiniz mi ruhumun gözyaşlarını?... .................... susmayın... ne olursa olsun, sakın susmayın... ..................... ben söyleyeyim size sorduğum soruların cevabını!... ben sizin hayatınıza hiç girmedim, siz de benim hayatıma hiç girmediniz... haberlerde bana ayrılan sürenin sonu geldiğinde, sizinle benim ardımızdaki ilişki de bitmişti çoktan... o yüzden diyorum ya; bırakın vicdan sızlatmaları... canınız yanmadıysa insan değilsiniz!..... ..................................... bugün yaşanan (01/12/08) tecavüz olayından sonra yazmıştım.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2008 Köy enstitüleri gitti vah vah çekip sızlandık yıllarca şimdi bu ülkeye bu durumu düzeltecek tek şey vardır bence o da şehir enstitüleridir bu insanlar günlerce it kopuk sürüsüyle dolaşan,kahvede karı kız muhabbeti yapan insanlar çoğu kırsaldan gelmiş şehir yaşamına ayak uyduramamış kişiler (ayrıca bu lafı küçümseme anlamında algılamayın) onların şehire ve sosyal olaylara adaptasyonu için tek çözümün bu olduğunu düşünüyorum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2008 sorun sadece kırsal alan denien yerden gelen insanlar mı....eğitimsiz kalan bütün bir halk mı....olayı sadece basit bir şekilde yorumlamak kolay ama öyle değil... sorunu, kırsaldan, doğudan, köyden gelmiş insanlara bağlamak ne kadar basit ama unutulmamalı ki, bu tip sorunlar belli bir yerde değil her yerde ve belli bir grup değil herkes tarafından yapılan olaylardır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 2008 sorun sadece kırsal alan denien yerden gelen insanlar mı....eğitimsiz kalan bütün bir halk mı....olayı sadece basit bir şekilde yorumlamak kolay ama öyle değil... sorunu, kırsaldan, doğudan, köyden gelmiş insanlara bağlamak ne kadar basit ama unutulmamalı ki, bu tip sorunlar belli bir yerde değil her yerde ve belli bir grup değil herkes tarafından yapılan olaylardır... ben onu küçümseme anlamında şurdan burdan doğudan gelmiş diye yanlış anlama olmasın diye yazmadım ayrıca belirttim yazımda kırsal kesimi sadece köy enstitüleri ile ilgili olarak yazımın içine koydum bağlantı olması anlamında tabii ki sadece o kesim değil ama dediğim gibi büyük bölüm adaptasyon sorunundan bu köyden gelen içinde aynıdır köye giden içinde aynıdır anlatmak istediğim insanlara yol gösterecek birimlerin olmasıdır bu da bana göre şehir enstitüleridir amacım bi kesimi yermek değildi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.