SCARRED Oluşturma zamanı: Aralık 3, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 3, 2008 Karıştırılmasın, iki ayrı Haydar Haydar vardır.... İlkinin bu yorumu Orhan Hakalmaz'dan. Bu türkünün sözlerine dikkat: On dört bin yıl gezdik pervanelikte Sıdkı ismin duydum divanelikte İçtim şerbetini mestanelikte Kırkların ceminde dara düş oldum Kırkların ceminde Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar dost dara düş oldum Güruh-i Naci'ye özümü kattım Adem sıfatında çok geldim gittim Bülbül oldum firdevs bağında öttüm Bir zaman gül için zara düş oldum Bir zaman gül için Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar Haydar dost zara düş oldum Bu da diğeri, Aşık Nesimi'den. Sözleri beter olmasa da ağırdır: Ben melamet hırkasını kendim giydim eynime Ar u namus şişesini taşa çaldım kime ne Ah Haydar Haydar Taşa çaldım kime ne Gah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi Gah inerim yeryüzüne seyrederim alemi Ah Haydar Haydar Taşa çaldım kime ne Sofular haram demişler bu aşkın badesine Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne Ah Haydar Haydar Taşa çaldım kime ne Nesimi´ye sormuşlar yarin ilen hoş musun Hoş oluyum olmuyayım o yar benim kime ne Ah Haydar Haydar Taşa çaldım kime ne http://www.youtube.com/watch?v=Q4yWbBnZdYw&feature=related Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.