alternate_aya Oluşturma zamanı: Aralık 5, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 5, 2008 malum konularda kaynak oalrak kullanabileceğim bi kitap arıyordum bunu buldum bilen varmı sizce iimi? yada siz ne önerirsiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2008 Sanırım o kitap Mustafa İloğlu'nun Gizli İlimler Hazinesi. İslami uygulamalar içerir. Yazarı aslında özgün bir eser değil bir derleme yazdığı için kendi (orta) seviyesini aşan formüller de katmıştır kitaba. Her ne kadar yazılanların çoğu eksik, yanlış veya düpedüz palavra da olsa arada birkaç adet çok riskli uygulama da vardır. Bu tarz kaynakların mutlaka karşılaştırmalı çalışılması gerekir; bir formülün biraz değişiğini bir başka kitapta görmeniz çok normaldir. Bu yüzden, çeşitli kaynaklardan, hatta çeşitli disiplinlerden beslenilmelidir. Başka türlü kendi sisteminizi geliştiremezsiniz... Ve ilk bulduğunuz kitabı korku filmlerindeki çakma Necronomicon'lar gibi giz anahtarı olarak görmeyin, değildir. En azından sizin için değildir. Unutmayın, elinizdeki Emine Bedel'in yemek kitabı değildir, öyle tarife baka baka büyü müyü yapılmaz. Kaldı ki, kitaptaki formülleri uygulayıp da başarıyla büyü yapan birinin kitaba ihtiyacı olmaz. Ben Bülent Kısa'nın Havass'ın Derinlikleri adlı kitabını öneririm. Havass'ın, dolayısı ile kitaptaki formüllerin uygulaması zor olsa da en azından sistemlere bakışın gelişmesi için faydalı, çıkılan yolu gösterdiği için güzel, kolay okunan akıcı bir kitaptır.Ama baştan söylemeliyim: Bülent Kısa balık verenlerden değil, balık utmayı öğretenlerdendir, yani önerilen kitapla hazıra konmak yok! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2008 gizli bilim_ rudolf steiner Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nextime Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2008 Bir arkadaşımın bana kesinlikle uzak durmam gerektiğini söylediği bir kitap. İçindekileri uygulaması çok riskli olduğunu söylerdi. Arkadaşımdan bu kitabı almıştım ama korkudan yarım yamalak okumuşumdur ve 2 gün içerisinde aynen geriye iade ettim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 5, 2008 hangi kitap yahu birşey göremiyorum ben :/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alienalien Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 6, 2009 Bende bu Gizli İlimler Hazinesi adlı kitapla ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Ben kendi yeteneklerimin farkına yeni yeni varmaya başladım. Yinede en büyük başarımın tanrıyla sohbet edebilmek olduğuna inanıyorum. Herkes bu duyguyu yaşayabiliyormu bilemiyorum. Tanrıyla konuşmaya başladığımda sanki öyle bir şeyler oluyorki. Beni duyduğunu hatta cevap verdiğini hissediyorum. Ama farklı bir konuşma şekli var Cümlelerini duyamıyorum ama o kadar sevgi dolu hissediyorumki sohbet edecek doğru düzgün bir şey bulamadığımda söylediklerimin değersizliğinden rahatsız oluyorum. Yine bu sohbetler esnasında Tanrıdan bir takım bilgiler öğretmesi için dilekte bulundum. Fakat o kadar bilgisizdimki istediğim şeyin adını dahi bilmiyordum. Ne olabilir ? Acaba ne olabilir diye düşünmeye başladım.. Sonra birden bire ağzımdan "Tanrım Bana Gizli İlimleri Öğret" diye bir kelime çıktı ardından "Bunun için bana bir yol göster" dedim. İnanın gizli ilimlerle ilgili hiç bir bilgim yoktu. Bunun tam olarak ne anlama geldiğini dahi bilmiyordum. Sadece bir yerlerden kulak aşinalığım olmalı ve Gizli İlimler Hazinesi diye bir kitabın varlığından hiç mi hiç haberim yoktu. Tam 3 gece dualar ve sohbetler esnasında Aynı kelimeleri tekrarladım. Bundan 5 gün sonra üsküdarda Karacaahmet Dergahı'nda bir Alevi dedesi bana bu kitabı gösterdi. Kitabın ismini sonradan farkettim. "Gizli İlilmler Hazinesi" Varlığından bile haberdar olmadığım bir şeyi hayatıma çekmiştim. Bunun bende kalıp kalamayacağını sordum. Kimseye kolay kolay kitap veren birisi değildir. Çünkü elindeki bir çok kitap piyasada buluanamayan eski basım kitaplardır. Beni çok sevdiğinden kitabı bana verdi. Başta tehlikeli olabileceğini düşündüğünden kabul etmedi. Bu kitap birkaç cilt halinde bir araya getirilmiş eski bir eser. İçindeki bilgilerin doğruluğuyla ilgili bir iddam yok. Ama bu kitabı hayatıma ben çektim. Muhtemelen burada bu kitabı çekim yasasıyla hayatıma çekmiş olabileceğim düşünülür. Sözü uzattığımın farkındayım.. Ben tanrıya dua ettim. Ama istediğim şeyin ne olduğunu bilmesemde karşıma çıkacağına da inandım ve karşıma çıktı. Bu kitabı bir rafa kaldırdım arada boş zamanlarımda göz gezdiriyorum. Faydalanmak amaçlı kullanmadım hiç. O yüzden etkisiyle ilgili bir yorum yapamam. Beni etkileyen kitabın benim ağzımdan çıkan sözlerin çok kısa bir zamanda yazılı olarak ve karşılıksız elime geldiğidir. Tanrı duamı kabul mu etti ? Yoksa çekim yasasıyla bunu başaran benmiyim? Çünkü çekim yasasıyla da ilgileniyorum ve bir çok şeyi hayatıma geçirdim. Öyleyse de böyleyse de tanrıya şükürler olsun. İkiside Tanrı iradesi sonuçta... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alternate_aya Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Ben hala bulamadım kitabı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Bulsan ne yapacaksın? 5 vakit namaz kılıyor musun? Abdestsiz dolaşmama adetin var mı? Uzun zamandır günde bilmemne kadar esma çekiyor musun? Bir mürşidden el, en azından icazet aldın mı? Kendine dininin bütün gereklerini yerine getiren bir Müslüman diyebiliyor musun? Yukarıdakilerin birine bile "hayır" diyeceksen o kitap senin hiçbir işine yaramaz. Arkadaşlar yıllardır şurada "önce kendi enerjinizi arttırın, titreşiminizi yükseltin, yoksa hangi kitabı bulursanız bulun ancak kütüphanenizde yer işgal eder" diyorum ama görüyorum ki hala bir kitap bulup dünyayı ele geçireceğini sananlar var. Onu yazan yazar da, basan matbaacı da, vaktiyle alanlar da eşşekti çünkü, o %100 garantili aşk, zenginlik, etkileme vb formüllerini hiç kullanmadılar... değil mi? Ha, o kadar meraklıysanız o zaman gidin Beyazıt Sahaflar Çarşısı'na, 10 dakikanızı ayırıp 3-4 dükkan sahibine sorun, son 50-60 yılda basılmış bütün kitapların orijinallerini, daha eskilerin, hatta el yazmalarının da fotokopilerini bulursunuz. Ne işinize yarayacaksa... Hep diyorum: sırf kitapla bir halt olmaz. Kitaptki formülleri çalıştıracak insanın da kitaba ihtiyacı olmaz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 benim bildiğim bu kitabı bulunmaz kitap insanı kendisi bulur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Borges öykülerinde fena durmayabilir bu cümle, ama söz konusu bildiğimiz "Gizli İlimler Hazinesi" ise hadi canım! Bir ara internetin orasında burasında pdf olarak bile bulunuyordu. Gizlisi saklısı mı kalmış o "ilimler"in? (Canım yabancı mıyız vb vb...) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Borges öykülerinde fena durmayabilir bu cümle, ama söz konusu bildiğimiz "Gizli İlimler Hazinesi" ise hadi canım! Bir ara internetin orasında burasında pdf olarak bile bulunuyordu. Gizlisi saklısı mı kalmış o "ilimler"in? (Canım yabancı mıyız vb vb...) pfd filan yayınlanıyodu ama benim bildiğim öyle kitap kendisi bulur insanı hatta bu kitap 3 cilt 3 cildi birleştiriyomuşsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 27, 2009 pfd filan yayınlanıyodu ama benim bildiğim öyle kitap kendisi bulur insanı hatta bu kitap 3 cilt 3 cildi birleştiriyomuşsun Yanlış. Toplam 8 kitaptır, piyasada (sahaflarda) bulunacak hali ise 1-5 ve 6-8 olarak iki cilt halindedir. Kitapların arasında bağlantı yoktur, bu yüzden birleştirmek gerekmez. Son kitap 1980'de yazılmıştır, bende ise 2 ciltlik (ve gözden geçirilip düzeltme-eklemeler yapılmış) 1985 baskısı bulunmaktadır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alienalien Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2009 Bulsan ne yapacaksın? 5 vakit namaz kılıyor musun? Abdestsiz dolaşmama adetin var mı? Uzun zamandır günde bilmemne kadar esma çekiyor musun? Bir mürşidden el, en azından icazet aldın mı? Kendine dininin bütün gereklerini yerine getiren bir Müslüman diyebiliyor musun? Yukarıdakilerin birine bile "hayır" diyeceksen o kitap senin hiçbir işine yaramaz. Arkadaşlar yıllardır şurada "önce kendi enerjinizi arttırın, titreşiminizi yükseltin, yoksa hangi kitabı bulursanız bulun ancak kütüphanenizde yer işgal eder" diyorum ama görüyorum ki hala bir kitap bulup dünyayı ele geçireceğini sananlar var. Onu yazan yazar da, basan matbaacı da, vaktiyle alanlar da eşşekti çünkü, o %100 garantili aşk, zenginlik, etkileme vb formüllerini hiç kullanmadılar... değil mi? Ha, o kadar meraklıysanız o zaman gidin Beyazıt Sahaflar Çarşısı'na, 10 dakikanızı ayırıp 3-4 dükkan sahibine sorun, son 50-60 yılda basılmış bütün kitapların orijinallerini, daha eskilerin, hatta el yazmalarının da fotokopilerini bulursunuz. Ne işinize yarayacaksa... Hep diyorum: sırf kitapla bir halt olmaz. Kitaptki formülleri çalıştıracak insanın da kitaba ihtiyacı olmaz. Sonuna kadar katılıyorum. Bu arada bendeki 1970 basımı yeşil kapaklı bir kitap. Ama derleme olduğu için ne kadar güvenilir olduğuyla ilgili endişelerim vardı. Bunun için ünlü bir medyuma bu kitabın güvenilir olup olmadığını sordum. Oda bana bu kitabın sahte olduğunu söyledi. Yani elbetteki içinde bir takım işe yarayan formüller vardır. Ama derleme olduğu için pek güvenilir birşey değilmiş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kareem Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 2011 Yeşil kitabın orjinali (iki cilt,ince ve kalın)İnce cilt mühim olanı!2006 yılında tesadüfi olarak bir sahafta denk geldi.orjinali diyorum üzerine basa basa!sizlere tavsiyem aramayın uzak durun merak bile etmeyin.yasaklanan basım 1. cilt idi.yaşadıklarımı anlatsam kimse inanmaz,unutmuştum bu kitabın varlığını taaki göstermiş olduğum birisi bana bu kitabı satın almak isteyen birisinin olduğunu söyleyene kadar.hemde inanılmaz bir fiyata.neyseki Allah'a çok şükür kurtulmuştum o kitabdan anlıyacağınız şu an bile beni rahatsız ediyor.sizlerden ricam azıcık iman sahibi iseniz bu kitabın orjinalini aramayın merak konusu değil çünki.hiç bir iman sahibine faydası olmaz.Allah rızası için aramayın! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.