Jump to content

Işınlanmak mümkün mü? İşte cevabı..

dogon

Önerilen Mesajlar

Aslında ışınlanmayı California üniversitesindeki parçacık fizikçileri başarmıştı. Fakat ışınladıkları bir insan yada bir nesne değildi. Bir foton parçacığının quantumuydu. Yani normalde kütlesi sıfır olan bir parçacık hareket halinde kütlesi oluşabiliyor tabii bu çok küçük bir değer. Bu onun quantumu olmuş oluyo bir de ortaya çıkan enerji. İşte bunu ışınlamışlar. Ama ordaki bilim adamının anlatmak istediği aslında şu: Zaten ikiz foton diye birşey var. Ve bu ikiz fotonları bir birinden ayırdığınız varkit birine hangi etkiyi yaparsanız diğeride aynı tepkiyi veriyor. Yani bunları bağlıyan fiziki bir bağ olmadığı halde. Bu da onların rahatlıkla ışınlana bilmesinin mümkün olduğunu gösteriyor . Aslında o verdiğim sitedeki adam bunu çok iyi açıklayamamış. Anlaşılır bir dille söyleyememiş. Gerçi bende pek öyle sayılmam ama. Ben biraz araştırmıştım da Fotonları o yüzden biliyorum. Yani Foton parçacıkları ikiz olunca henüz anlaşılamamış bir bağ onların eş zamanlı hareket etmelerini sağlıyor bu da zaman kavramını ortadan kaldırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

o fotonların henüz açıklanmamış bir güçle hareketini açıklayan tez paralel evren tezidir... eğer anlamak istiyorsan ışık hızı aşıldığında paralel evrene geçişin mümkün olduğu ve bunun herşeyin ikizi olduğu bir yeri açtığı öngörülür.. araştırmanı bunun üzerine derinleştirebilirsin...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet paralel evrenden haberim var. Teşekkür ederim. Zaten onun üzerinde de araştırmalarım. Sürüyor. Ama bu ikiz foton biraz daha farklı bir şey. İkiz foton gerçektende reelde ikiz foton. Yani iki tane foton parçacığı. Sonra bunları ayırsanda biri mesela ay da olsun biri dünya da. Birine yaptığın etkinin tepkisi aynen diğerinden de geliyor. Zaten eğer yaradılışın yada maddesel oluşumun yada şöyle açıklayayım; Maddesel varlıkların hayatı algılamalarını sağlayan şeyin en küçük yapı taşı olarak fotonları düşünürsek; Birde bilimsel olarakta kanıtlanmış olan ve Einstein'in de ön ayak olmuş olduğu bir deney sonucu fotonun quantumunun sonsuza kadar yok olmadığını düşünürsek. Cevap olarak; ya sonsuzluk diye bir şey yok yada zaman yok ikiside aynı kapıya çıkıyor. Aslında paralel evrenin farklı bir boyut olduğunu yani farklı bir bakış açısı yada gerçeklik kavramı olduğunu düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar
:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aslına bakarsan bu çalışmaları öncelikle schrödinger denen herif başlatmış... 3 boyuttan çok 4. boyut olarak zamanı göstermiş ve zamana bağlı olarak teoriler geliştirmiş formüller çıkartmış.. (şimdi de o formüller benim başımı yakıyor orası ayrı konu). ve der ki paralel evrende her maddenin her canlının ikizi bulunmakta.. bir ayna gibi yansıma halinde ve ne yaparsak onlar olmakta ordada... ama bunu kanıtlamak için öncelikle ışık hızını aşmamız gerek buda çok zor... yani izafiyet teorisi gerçekleşirse bu da gerçekleşmiş olcak...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zaten sürekli bir şeyleri kanıtlamaya takıldığı için bu bilim sistemi doğru dürüst işlemiyor. Hatta maddenin bile hala ne olduğu tartışılırken nasıl materyalist bir düşünce mekanizması sağlıklı bir sonuç elde edebilir ki. Günümüzdeki tarih bilgilerinin çoğu bile avrupalı ve amerikalı bilim adamlarının yazdığı sürreel romanlar gibidir. Bende sana "Forbidden History" Yani yasak tarihi araştırmanı tavsiye ederim. Özellikle düşünce mekanizmanı sogulamanı sağlıya bilir. Çünkü daha maddenin bile nasıl oluştuğu tartışılırken böyle bir temele oturtarak paralel evreni araştırmak yada onun üzerinde çıkarımlar elde etmeye çalışmak kadar akıntıya kürek çekmek yoktur bence. Yanlış anlama bu senin düşüncene değil tam aksine "ışık hızına çıkmamız çok zor olduğu için bunu bilemeyeceğimiz" çıkarımı beni çok üzdü. Yani o tezle uğraşan kişi için büyük kayıp:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...