schizophrana Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 10, 2008 Güzel Kokulu Eller Bilirim zarif elleri Ve güzel kokularını onların; Bilirim nasıl Sarılırlar boyna Ve beden onlara doğru Açılarak bir gül gibi Bitkin düşer O güzel kokuları solumaktan. Ve kan çarpar şakaklarda, Sanki al damarlarda Bilinmez kuşlar Kızıl kanatlarını çırpmaktadır; O hafif ellerin dokunuşu Alazlanmış tende Yaşamın rüzgarlarıyla Uçuşur kelebek gibi, Ve cansız bedeni Yeniden diriltirler. Fakat zarifliğini bu ellerin Onların güzelliğini Ben değişirim duraksamadan Başka ellerle, O minik ellerle, Boynunda bir babanın Büyülü bir gerdanlık gibi Sımsıkı birleşen. Eksik olsun zarif ellerin güzelliği Ve güzel kokuları onların! Omuzumda O, omuzumda oturuyor benim, Kimseye görünmeden: Yabancı göze görünmez Onu yalnız ben görebilirim. Şakaklarımı okşuyor tatlılıkla Ve sıcaklığıyla ellerinin Hafifletiyor ağırlığını Dayanılmaz acıların: Istırapla mıhlandığımda, Kederle çarmıhlandığımda, Ve hayatın boyunduruğunda Donduğunda kanım; Ve bir ölüm öpücüğü gibi Acı, deldiğinde kafatasımı, Odur silen alnımdaki teri Sevecen eliyle. Ayaklarımı çelip de Beni yolun ortasında Deviren yorgunluk Ansızın siliniverir! Ve hazırım yeniden En uzak yollara gitmeye; İçimde bir sevinç Dudaklarımda bir gülüşle; Bu demektir ki Oğlum öptü beni; Omuzumda oturan, Kimsenin görmediği. Guantanamera Dürüst bir insanım ben, Palmiyeler ülkesinden. Ölmeden önce, paylaşmak isterim Ruhumdan akıp gelen bu şiirleri. Guantanamera! Guajira! Guantanamera! Guantanamera! Guajira! Guantanamera! Şiirlerim parlak yeşildir, Ama yine de kızıl alevler gibidir. Şiirlerim yaralı bir ceylana benzer, Dağda kurtarılmayı bekler. Guantanamera! Guajira! Guantanamera! Guantanamera! Guajira! Guantanamera! Dikiyorum bir ak gül fidanı Haziranda ve Temmuzda Çünkü samimi dost Elini vermiştin bana. Guantanamera! Guajira! Guantanamera! Guantanamera! Guajira! Guantanamera! Ve zalimin biri parçaladığı için Beni yaşatan yüreğimi. Dikmem ne bir ayrıkotu ne de çakır dikeni Dikerim bir ak gül fidanı. Guantanamera! Guajira! Guantanamera! Guantanamera! Guajira! Guantanamera! Dünyanın yoksul insanlarıyla, Neyim varsa paylaşmak isterim. Dağların cılız dereleri Denizlerden daha mutlu eder beni. Benim Sakim Şarap, arkadaş Sunma bana: Yok dünyada Hiçbir mahzende Öyle bir şarap Dindirebilecek Susuzluğumu benim. Ve yok Kadehler arasında O kadeh Dudaklarıma İçine düşeyim. Sakim benim Unutur muyum seni? Başka bir şarap İçmeyeceğim. Jose Marti 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Termevsimi Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2008 çok teşekkür ederim paylaştığın için gerçektende güzel şiirlermiş... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.