emirhancan Oluşturma zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 11, 2008 bunu bi yerde gördüm ama nerede gördüğümü hatırlamıyorum , resmini cizdim , bu resim ne anlama geliyor ? http://i35.tinypic.com/35n0uwp.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Bu tür resimler genelde "Sümerler" tarafından kullanılırdı. Ölüm ve ruhani dünya ile çok ilgilenirlerdi. bakire kızları bile kurban eden ayinleri vardı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Claudia Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 horusun gözü..koruyucu tılsım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turin Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Mısırlılara ait bir resim. Sümerler ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
liremka Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 koruyucu bir tılsın kötü ruhlardan ve öbür dünya yaratıklarından korunmak için kullanılıyo die biliyorum. ama sümerlerle diil mısırla alakalı bi tılsım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Claudia Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 koruyucu bir tılsın kötü ruhlardan ve öbür dünya yaratıklarından korunmak için kullanılıyo die biliyorum. ama sümerlerle diil mısırla alakalı bi tılsım. Evet koruyucu bir tılsım ve mısırlılar tarafından kullanılan bir tılsım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dogon Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 laf olsun diye acmadım Anladım ya özür dilerim ama kendimi tutamadım biraz eylenmenin kime ne zararı olabilir ki :rolleyes:Senin le dalga geçmek gibi bir niyetim yoktu sadece içimden geldi ve yazdım. Tekrar özür dilerim:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 bende bunu bi yerlerde gördüm üstünde arapça yazılar yazıyor genelde... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mystick Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2008 nazarlık oalrak ta kullanılıyor tam olarak kökünün neye dayandığı bilinmiyor ama uygarlıklarda kullanılan ve eski bir sembol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2009 http://www.a2zfengshui.com/images/cat-hand.jpg şanslı el de denir. genellikle evleri kötü varlıklardan korumak için kullanılır ancak kişisel korunma için de kullanılır. negatif enerjileri uzak tuttuğuna inanılır. bir çok medeniyet ve inanış içerisinde kullanılmıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Harry Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2009 anneannemlerin evinde de vardı böyle bir el ve içinde göz, üzerinde arapça yazılar olan bir karton, duvarda asılı... hep merak ederdim ne olduğunu, şimdi aydınlandım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2009 anneannemlerin evinde de vardı böyle bir el ve içinde göz, üzerinde arapça yazılar olan bir karton, duvarda asılı... hep merak ederdim ne olduğunu, şimdi aydınlandım... alevi kültüründe var diyolar ama Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Harry Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2009 alevi kültüründe var diyolar ama yok alevi değiliz ama öğrendiğim kadarıyla hz haticenin eli olarak geçiyor ve şifalı olduğu söyleniyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emirhancan Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2009 bende alevi değilim ama , öyle birden aklıma geldi çizdim içimdeki ses sayesinde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ShubaDai Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 28, 2009 mezopotamya uygarlıklarının hemen hepsinde kötülükten korunma tılsımı olarak kullanılagelen bir semboldür. hatta türk toplumuna kadar ulaşmıştır, yakın zamanlarda pek rastlamadım ama eskiden bazı evlerde nazar duası ile birlikte avuç içindeki bi göz şeklinde asılı olurdu, genellikle kapı üstlerinde.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Felixx Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 2009 buldum :D ama inqilizce bir şeyler yazıyor belki sen çevirirsin http://www.darkfiber.com/eyeinhand/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
buNch Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2009 ewet koruyucu bi tılsım tıpkı nazar boncuğu gibi... -------------------- Eli Ortadoğu'da çıkarmak, Tanrı'nınkini temsil eder" koruyucu-el, "Mavi camdan, kullanıl" "Ve onda mavi göz, kem gözün lanetinden onun sahibini korur. Elin pozitif enerjisi, mutluluk, zenginlik ve sağlığı çeker. Bir tılsım, cezbetir, kem göze karşı, inancın, ortak olduğu her kültürde farklı formları alır. (Doğu Akdeniz ve Ege) Türkiye ve bitişik Yunanistan alanlarında, 'Kem göz', öyle mavi düşünülür, böylece, 'Kem göz'ün etkisi püskürtmek veya engellemek için, bir yansıtıcı" Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2009 ben de fatimanın eli diye biliyorum mesela Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Adramelech Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2009 ewet koruyucu bi tılsım tıpkı nazar boncuğu gibi... -------------------- Eli Ortadoğu'da çıkarmak, Tanrı'nınkini temsil eder" koruyucu-el, "Mavi camdan, kullanıl" "Ve onda mavi göz, kem gözün lanetinden onun sahibini korur. Elin pozitif enerjisi, mutluluk, zenginlik ve sağlığı çeker. Bir tılsım, cezbetir, kem göze karşı, inancın, ortak olduğu her kültürde farklı formları alır. (Doğu Akdeniz ve Ege) Türkiye ve bitişik Yunanistan alanlarında, 'Kem göz', öyle mavi düşünülür, böylece, 'Kem göz'ün etkisi püskürtmek veya engellemek için, bir yansıtıcı" Nazar boncuğu ne tılsımdır ne de korur nazar boncuğu sadece dikkati üzerine çeker. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2009 Hz.Fatma'nın tılsımı , şans eli vs. deniyor ... Negatif enerjiyi uzak tuttuğu söyleniyor ... Bende kolyesi vardı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wasteland Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2009 resim bir çok inanişda bulunan şans elidir islamda hz fatımanın eli olrak bilinir hz peygamber hz fatımaya çizip vermişdir hz aliyle birlikde kötülüklerden uzak yaşasinlar diye ama genel anlamda pagan tanrisi olan isisin oğlu horusun gözüdür mısır tasviridir isis ismi yanliş ola bilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psiozzy Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2009 resim bir çok inanişda bulunan şans elidir islamda hz fatımanın eli olrak bilinir hz peygamber hz fatımaya çizip vermişdir hz aliyle birlikde kötülüklerden uzak yaşasinlar diye ama genel anlamda pagan tanrisi olan isisin oğlu horusun gözüdür mısır tasviridir isis ismi yanliş ola bilir Yalnız İsis pagan değil mısır tanrıçasıdır Horus'un gözü de şudur : http://img402.imageshack.us/img402/2548/11713024.th.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Quenthel Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2009 ben de fatimanın eli diye biliyorum mesela Ben de böyle biliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wasteland Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 2009 evet mısır tanrıçasıdır kutsal dişi olerakda bilinir mısır tanrilarida pagan tanrisi oluyor pagan tanrilari aslinda çok tanrili dinlerin tanrilari ayni zamanda o ranin gözü olarakda bilinir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nghn Yanıtlama zamanı: Mayıs 18, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 18, 2011 paintte çizmiş ama qüzel çalışma. anlamını bilmiorum.. paylaşım qüzeL. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.