Topal Kırkayak Oluşturma zamanı: Aralık 12, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 12, 2008 Öyle ser-mestem ki idrâk etmezem dünyâ nedür Men kimem sâkî olan kimdür mey û sahbâ nedür Gerçi cânândan dil-i şeydâ içün kâm isterem Sorsa cânân bilmezem kâm-ı dil-i şeydâ nedür Vasldan çün aşık-ı müstâğni eyler bir visal Aşıka maşukdan her dem bu istiğnâ nedür Hikmet-i dünyâ vü mâfiha bilen arif degül Arif oldur bilmeye dünyâ vü mâfiha nedür Ah u feryâdun Fuzûlî incidübdür âlemi Ger belâ-yı ışk ile hoşnûd isen gavga nedür Fuzuli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paganlaw Yanıtlama zamanı: Mayıs 25, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 25, 2011 Fuzuli'yi çok severim. Bu Fuzuli'nin Leyla vü Mecnun mesnevisinden Mecnun'un seslenişini içeren bir bölüm. Ben de Leyla'dan bir kaç beyit yazayım: Yar rahm etti meger nale vü efgaanımıza Ki kadem bastı bugün külbe-i ahzanımıza Eşk baranı meger kıldı eser kim nageh Döktü bir şah-ı gül taze gülistanımıza Mecnun cevap olarak şunu der: Seni görmek müteazzir görünür böyle ki eşk Sana bakdıkta dolar dide-i giryanımıza Ne cevap be,aşk böyle bir şey! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2012 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2012 Öyle ser-mestem ki idrâk etmezem dünyâ nedür Men kimem sâkî olan kimdür mey û sahbâ nedür Gerçi cânândan dil-i şeydâ içün kâm isterem Sorsa cânân bilmezem kâm-ı dil-i şeydâ nedür Vasldan çün aşık-ı müstâğni eyler bir visal Aşıka maşukdan her dem bu istiğnâ nedür Hikmet-i dünyâ vü mâfiha bilen arif degül Arif oldur bilmeye dünyâ vü mâfiha nedür Ah u feryâdun Fuzûlî incidübdür âlemi Ger belâ-yı ışk ile hoşnûd isen gavga nedür Fuzuli Öyle kaybettim ki kendimi aşk içkisiyle, anlamıyorum dünya nedir? Ben kimim, saki olan kimdir ve içki kadehi nedir? Çılgına dönen kalbim için gerçi sevgiliden bir lutuf istiyorum; Ama sorsa ki sevgili çılgın gönlümün arzusunu; bilmem onun da ne olduğunu, nedir? Kavuşmaktan ibarettir madem, aşığı vuslata doyuran; O halde (anlam veremiyorum) nedir sevenin sevilenden böylesi uzak kalmada bulduğu acı lezzet? Dünya ve içindekilerin hikmetini bilmek değil bilgelik. Bilge o kişidir ki dünyayı da dünyadakileri de bilmeye!.. Ey Fuzûli (aşk ile eylediğin) ah ve figanlar herkesi üzmekte. Aşk belasıyla hoş geçimli isen eğer, bunca varlık iddiası (ah-vah) da nedir?!.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.