Typhon Oluşturma zamanı: Aralık 16, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 16, 2008 Uluslararası astronomi ekibi, kara deliğin çevresinde dönerek genişleyen bölümü görüntülerdiler. http://cdnimages.yonja.com/pics/news/karadelik.jpg İsviçre’nin Lozan kentindeki Federal Politeknik Okulu (EPFL), uluslararası astronomi ekibinin, şu anki en büyük teleskoplardan bin kez daha üstün bir teleskopla, kara deliğin çevresinde dönen ve giderek genişleyen diskin dış bölümlerini incelediğini açıkladı. Bunun için Güney Yarıküre Avrupa Gözlemevi’nin Çok büyük Teleskobu’nu (Very Large Telescobe-VLT) kullanan ve biri galaksi diğeri yıldızlar olmak üzere iki doğal büyüteçten faydalanan Avrupalı ve Amerikalı astronomlar, çok uzaktaki ışıklı bir kaynak olan kuasarın dört görüntüsünden oluşan ve “Einstein Haçı” denilen ünlü kozmik yükselişi inceleyerek, kara deliğin etrafındaki diski araştırdı. EPFL’den Alexander Eigenbrod, en enerjik ışımanın dev kara deliğin orta bölgesinden yayıldığını ve teorinin öngördüğü gibi diskin kara deliğe mesafesine göre enerjinin azaldığını ispatlayabildiklerini söyledi. Bilim adamlarının gözlemlediği kuasar, Dünya’dan yaklaşık 10 milyar ışık yılı uzakta bulunuyor ve ilk planda bulunan bir galaksinin yer çekimi etkisiyle ışığının yönü değişiyor ya da gücü artıyor. Bu ışığın gücünün artması özelliği, astronomide, diğer zayıf ışıklı çok uzaklardaki cisimlerin günümüz teleskoplarıyla incelenmesi amacıyla kullanılıyor. Kara delikler dev girdaplar gibi yıldızları yutabiliyor ve hiçbir ışık bundan kaçamıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sir_Lancelot Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2008 Bu karadelik olayı benim icin hep gizemini korudu.. Karadelige giren bir seye ne oldugunu hep merak ettim... Bilgiler icin tesekkurler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2008 yeni şafak alıntısı mı belirtelim alıntı yerlerini lütfen... ve başlık açmadan araştıralım varsa açmayıp olanın altına yazalım lütfen... http://www.gnoxis.com/forum/bilim-and-teknoloji/26435-galaksinin-ortasinda-dev-kara-delik.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Typhon Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2008 "Alıntı" demeyi düşünmedim ama araştırmadan konuyu açmak benim saflığım olmuş,pardon. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 mega gravitasyonel alanlara sahip karadelikler, ölmüş birer yıldızdılar. uzayın birer çöp tenekesi gibi görevleri de var:) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
monkeybusiness Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 karadelikler içine giren maddelerin bi tarafına koyuyo güneş e girdiğimizi düşün onun milyonlarca katı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Karadeliklere hep şüpheyle yaklaşmışımdır.Yuttuğu maddeler/nesneler yokmu oluyor yoksa zaman veya mekan yolculuğu mu yapıyor acaba ? Gelecekte kara delikleri insanlık yararına kullanabilirmiyiz ? Evren çok büyük be kafa patlatmakla bitmez Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2009 Karadeliklere hep şüpheyle yaklaşmışımdır.Yuttuğu maddeler/nesneler yokmu oluyor yoksa zaman veya mekan yolculuğu mu yapıyor acaba ? Gelecekte kara delikleri insanlık yararına kullanabilirmiyiz ? Evren çok büyük be kafa patlatmakla bitmez tabiki yok olmuyorlar ama fena olarak fiziksel hacmi "0"a yaşlaşıyor. bu arada da zaman ve mekan yolculuğu da yapıyor. karadelikler zaten uzayın çöp tenekeleri gibi bişey, yani yararlı aslında Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cloud_above_myhead Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2009 yuttuğu zaman anti madde oluşuyor heralde kendini bir başka yerde buluveriyor.. bunu amit goswaminin bir açıklamasında dinlemiştim. yanlış veya eksik de biliyor olabilirim. çünkü bende merak ediyorum.. nedir tam olarak bu karadelik :J Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.