Jump to content

Manikürcü kız Manifestosu - Latife Tekin....

raskolnikov

Önerilen Mesajlar

Çocuk işçi, kaçak manikürcü, kalk doğrul, ufacıkmışım, Surdibi mahallesinde, kuaförde çırakmışım, ustam travesti, 'Ötekileri müşteri tutmuş, çingeneler, seks işçileri...

Ağda kaynatıyormuşum dükkanın arkasında, tencere kaymış üstüme, boyum yetişmiyormuş, ciğer gibi yanmış karnım, ampulde çalışan kızların ağda randevusu varmış, bohçacı kadınlar doluşmuş içeri, tesettür topuzu istiyorlarmış, sahne değişiyor rüyamda, aceleymiş işleri...

Yürüyoruz zurna, dümbelek, mahallemiz sallantıdaymış, yıkılacakmış evimiz, başbakan uğramış seçim otobüsüyle, çocuklara oyuncak dağıtıyormuş, kızlara türbanlı bebek, oğlanlara greyder, tank...

Babam katı atık işçisiymiş, tenekeye yazmış sözünü, 'Adam yerine konulmak istiyoruz diye, fırlayıp atılmışım barbi almak için, karnım açılmış, tişörtüm sıyrılmış, tam o sırada deklanşöre basmış muhabirler, ezilmişim ayak altında, kalabalık yürümüş üstüme, kaptığım bebeğin türbanı düşmüş, bacağı kopmuş, yanıklarım görünüyormuş gazetelere basılan fotoğraflarda...

Bayılmışım, soluğum kesilmiş, AKP sahip çıkmış bana, ayılana limon, çek yastığı sırtına, uyandım, hükümet hastanesindeyim, tanımadığım insanlar pasta veriyor ağzıma, sımsıkı yapışıp bırakmamışım bebeğimi, alkışlıyorlar hayata döndüğüm için, gazeteci teyzeler, manken ablalar, yoksulseverler...

Ustam tutuklanmış, kardeşlerim şoka girmiş, annemi babamı sorguya götürmüşler, abimde işkence izlerine rastlanmış, Emine Hanım türban getirmiş, hem bana, hem bebeğime, alınmışım ailemden, kamuya ait çocuk olmuşum, karnımda acı sızı var mıymış, ümitle bakabilecek miymişim geleceğe, ne hissettiğimi soruyorlar, kameralar üstüme çevrilmiş, ülkenin gündemine oturmuşum, reklam arası...

Babam babam değilmiş, annem kızgın ütüyle dağlamış beni, söylüyorum inanmıyorlar, abimi bir martı yaralamıştı, sahil yoluna dondurma yemeye gitmiştik, şehrin köpekleri, kuşları üstümüze saldırmıştı, sahne değişiyor rüyamda, bir şovmene eşlik ediyorum televizyon programında, 'Yanık Kızla Seçim Öncesi...'

Flaş, flaş, skandal, beş kuruş girmiyor cebime, çocuk istismarı dizisinde oynuyorum ayrıca, i milyon dolara satılmışım televizyona, eğitim amaçlı bir kuruluşun hesabına yatıyor param, o güne kadar ödenmiş en yüksek ücret... AKP kampanyasını benim üstüme kurmuş, partiler arası rekabetin sembolü haline geliyorum derken, Ana uçağıyla gezdirilmemi eleştirmeye başlıyor medya, derin sivil toplumcular yaz okuluna kaydettirmek istiyor beni, kadın derneklerinin baskısıyla harekete geçiyor ulusalcı kanallar, haberlerde annemle babamla görüştürülüyorum günlerden sonra, özlemişiz birbirimizi, sarılıp ağlaşıyoruz, ilk tur konuşmada gerçek ortaya çıkıyor, evlerimizde elektrik yok ki, mahallemize yıkım kararı çıkmış iki yıl önce, zaten ütümüz de yok bizim, iki yıldır kesik elektriklerimiz, bu durumda ütüyle karnımı yakmış olamaz annem, SMS yağıyor halktan, 'Hayatımız buruş buruş 6699'a, katılımcı psikologlar ağlayarak açıklıyor sonucu, masum bulmuş Dijitürk üyeleri bizi, temize çıkıyoruz ailece, ustama yöneliyor suçlayıcı bakışlar, travestilere sevgimden ağzımı açıp ağdadan yandığımı söylememişim, tutuklanıp serbest bırakılmış ustam, ağda davasıyla ilgili haberler, seçim haberlerinin önüne geçiyor, hazır ağda satışı patlıyor ülkede, transfere açık popüler bir figürüm artık, ağda reklamlarında gözüktüğüm için AKP anlaşmayı bozuyor benimle...

Reklamlardan da para aldığım yok, eğitim amaçlı kuruluş kanımı emiyor benim, öyle bir kuruluş var mı, yok mu, muamma çetesinin eline düşmüş olabilirim, bilinçleniyorum günden güne, ne yapsalar yoksulların eline para verilmiyor, iki kere iki dört...

Çocuk İşçiliği Konusunda Ulusal Kapasitenin Geliştirilmesi Doğrultusunda Eylem Projesi toplantısında durumum ele alınıp dizilerde, reklamlarda oynamam yasaklanıyor, AB'ye uyumlanma yasaları gereği setlerin minik işçisi statüsüne dü-şürülüyorum, travesti menejer tutacağım kendime, komünist avukatlar para istemez davama girmek için, orduyu kışkırtacağım gerektiğinde, patchwork savunması yapacağım, anlamış bulunuyorum durumu, babam laik konuşmalarıyla puan toplamış o süreçte, BaykaPın kurmaylarının çengeline takılmış, çatlak oluşmuş ailemizde, tercihim bağımsız cins!.. Otur yatağın içine...

Hügo'ya söven tamirci çırağının diliyle bir çocuk manifestosu yazalım... Biz gün doğarken işe giden çocuklar, sabah kuşlarının nüfusuna kayıtlıyız, yaprakların hışırtısına, çöp kedilerinin kardeşiyiz....

Biz alacakaranlıkta servis aracına binen okullu çocuklar, kolejlerinizin de, hazırlık sınıflarınızın da anasını sizin... Biz gün doğmadan... Suyu çekilmiş sisteminizin de, seçiminizin de...

Birgün

30/06/2007

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...