CREMATORY Oluşturma zamanı: Aralık 23, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 23, 2008 Dünya Sağlık Örgütü’nün bugün tüm dünyada açıklayacağı rapora göre, sigara salgınlardan daha fazla kayıplara yol açıyor. 8 saniyede 1 kişi sigaradan ölüyor http://www.medya24.com/resim/93837120.jpg Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) “Küresel Tütün Salgın Raporu 2008”e göre, tütün kullanımı 20. yüzyılda 100 milyon kişinin ölümüne yol açtı. Bu sayının 21. yüzyılda 1 milyara ulaşacağı belirtildi. DSÖ Türkiye Ofisi tarafından Türkçe’ye çevrilen ve 330 sayfalık raporda; dünyada her yıl 5 milyondan fazla kişinin tütün kullanımının neden olduğu hastalıklar yüzünden öldüğü bildirildi. Buna göre dünya genelinde her gün 14 bin kişi, her 8 saniyede ise 1 kişi tütüne bağlı nedenlerle yaşamını yitiriyor. Sigara yüzünden Türkiye’de de her yıl 110 bin kişi ölüyor. Raporun çeviri editörlüğünü yapan Prof. Dr. Nazmi Bilir, “Ülkemizde her gün bir büyük uçak dolusu yurttaşımızı tütün kullanımı nedeniyle kaybetmekteyiz” dedi. Rapordaki bazı saptamalar şöyle: - Her yıl 5.4 milyon kişi tütün nedeniyle ölüyor. Önlem alınmazsa 2030’da her yıl 8 milyon ölüm olacak. - Tütün kullanımı, en sık görülen 8 ölüm nedeninden 6’sı için risk faktörüdür. - Dünyada sigara içenlerin üçte ikisi 10 ülkede yaşıyor. Bunlardan birisi de Türkiye. Kaynak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 1-2-3-4-5-6-7-8 Allah rahmet eylesin diyecek söz bulamıyorum bence herşey ayarında kalsa kimse ölmez bende içiyorum ama günde 2-3 tek yetiyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 1-2-3-4-5-6-7-8 Allah rahmet eylesin diyecek söz bulamıyorum bence herşey ayarında kalsa kimse ölmez bende içiyorum ama günde 2-3 tek yetiyor... Bence onuda bırakmalısın kardeşim, çünkü inan hayat güzel,bazen çekilmez olsada! Ama bu hayatı hastane hastane sürünerek yaşamaktansa sağlıklı ol ve tadını çıkar daha iyi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
theangelofdeath Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Bence onuda bırakmalısın kardeşim, çünkü inan hayat güzel,bazen çekilmez olsada! Ama bu hayatı hastane hastane sürünerek yaşamaktansa sağlıklı ol ve tadını çıkar daha iyi doğru diyorsunda hayat bazen o kadar güzel olmuyor sigarada çare değil ama garip bi illet nedeni yok aslında tam anlamıyla... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 doğru diyorsunda hayat bazen o kadar güzel olmuyor sigarada çare değil ama garip bi illet nedeni yok aslında tam anlamıyla... Ya düşünsene yıllarca içiyorsunuz ve harcadığınız paraya bakın ve bir hesap yapın...Kesin çıldıracaksın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArtemisLykaon Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Hmm. Sıgarayı tersten için her 8 saniye de bir birisi doğsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amy_ Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 .....8saniye ..................... Ölmedim tamam.. bence haklılar ama bırakmakta kolay değilki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GuiltyDemon Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2008 Dayımın çektiği acıları görünce bırakmaya karar verdim bende ama yavaş yavaş her gün 1 tane azaltıyorum çok zor gerçekten boşu boşuna paramız duman olup uçuyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
satanic Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2008 İçmiyorum ama pasif içiciliği de sevmiyorum açıkçası..Bizim evde sigara içilmez. Babam zavallı mutfakta balkon kapısının önünde içer:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
egeninyildizi Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2009 sigara herkesin bildigi gibi cok zararli..artik sigara kutularin üstüne yaziyorlar. Ama daha halen icenler var. ( ben dahir, ara sira tabi ).icte bagimlilik böyle birsey..tiryakisi oluyorsunuz ne kadar zarali oldugunu bildigin halde.. http://img.blogcu.com/uploads/nurperikizi_SigaraZehir.jpg Yaaa, igrenc böcek zehir iciyorum resmen... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
melenie Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2010 içmesinler ölmesinler.. bu kadar basit.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mksubzero349 Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 6, 2010 Katılıyorum. Ama 8 saniyede bir insan ölüyorsa, dünyada 7.000.000.000 insan olduğunu düşünürsek 56 milyar saniye sonra bütün insanlar ölmüş olacak. Ki 6,6 milyar insan var daha. Kısacası 1 775,74835 yıl sonra insanlık bitiyor. Not: Haberin üstünden 2 yıl geçtiğine göre yaklaşık olarak 1773 yılımız kaldı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aLgoRmoRTiSs Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2010 sigaranın zararlarının bu kadar anlatılması reklam oluyo bence Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 7, 2010 ben ölmeyim o ölmesin kim ölecek birileri ölsün ki gelenlere yer açılsın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.