raskolnikov Oluşturma zamanı: Aralık 28, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 28, 2008 elimde enjektör, öylece kalakaldım. çok klasikti ama ben de arkamda birşeyler bırakmalıydım. en azından ölümü tercih ettiğimi bilmeliler diye düşündüm. ............ şöyle başlasam mı mesela: "hey mille, ben ölmeye karar verdim! niye biliyor musunuz, çünkü yaşım yirmi yediye geldi dayandı, benim gibiler daha fazla yaşamamalı. allah korusun, ya ölmeye değil de üremeye karar verseydim! neyse ki aklım başımda, sahneye girmem gereken yeri ayarlayamadım ama çıkmam gereken yeri biliyorum. kendinize iyi bakın, kötü alışkanlıklardan uzak durun." .............. en azından aileme (bendennefret etsinler diye) bir şeyler açıklamalıyım. benim yüzümden mahvoldular, çöktüler. (...) çünkü onlar beni çevredekiler "aman ne iyi çocuk yetiştirmişsiniz" desinler diye büyüttüler. hele annem... ............... tnıdığım insanların en zekilerinden biridir babam. (...) çalmıyordu, çalmayan devlet memuru da bu ülke de hiç sevilmiyordu. 12 eylül öncesi bir geceyarısı polisler evimizi basıp babamı aldılar.belki sosyalistti ama hiçbir zaman komünist olmamıştı o. ve silahla bir şeylerin çözülebileceğini kesinlikle kabul etmezdi. ergenlik çağım tam anlamıyla dengesiz geçti.(...) gögüğlerim iyice irileşmiş oldukları için bisiklete binme zevkimden mahrum bırakılmıştım. hiç unutamıyorum bir gün bakkalda mahallenin p.çleri ile atışıren dedeme yakalanmış, banyoda annemden dayak yemiştim. ciyak ciyak bağırıyordu: "****** mu olacaksın?" .................... 7 mayıs.. ne rezillikler yapmışım? tanrım, kendimden utanıyorum. erkan'la da kavga edince yine zıvanadan çıkıp, jiletle dudaklarımı parçaladım ve sakinleştim güya... ........ 11 aralık yücel, sana sevgilim demek istiyorum. yanımdayken her şey o kadar güzel ve seni kaybetmem de o kadar kolay ki..(...) ben düzeyli bir ilişki hayali kurarken, senin " ilişkimizi kimse bilmesin" diyerek düzeysizleşmen ne demek! bana hesap vereceksiniz beyefendi! "günün birinde sende birine aşık olursun" ne demek? peki sana niye aşık olamıyorum? neyse, sonuçta gözbebekelrime raptiye sokmak istiyorum. 2 ocak... (...) onyedi yaşındaydım, mantığıma göre hemen o zardan kurtulmalıydım. o kadar zordu ki... feodl takıntılar sayesinde zar duvar halini aldı, kendimi çok zor gevşetebildim. kasıldıkça kasılıyor, canım acıyana kadar uğraşıyor ama hiçbir şey beceremiyorduk. en sonunda tamam, bu sefer oldu dedik ama zardan eser yoktu. .......... gerçek ilk kürtajda anlaşıldı. hamileydim ve bakireydim. ............... küçükken cia yutmuş olan ben, kendini villy adlı ekose ceket zanneden fındık, kültür faaliyetlerinde bulunmaya karar verdik. önce şarkı yazdık: gel sokağıma gel yatağıma gel kadehimi doldur sigaramı sar hadi hazırım yeter ki AYIK OLMASIN AŞK sonra şiir: ben bir topum benekli bir avuç b.k içinde sinekli fırlatırsan uzaklara döne döne gelirim geri saydam bardaklarım üzerindeki diş izleri gibi ben bir topum benekli yuvarlanıyorum deli deli sokak çocuğu gibi kirli ben bir topum benekli... .............. romanımızın sadece ismini ve önzösünü yazabildik: İKİ ŞİZOFREN KIZIN GÜNCESİ bu kitapta anlatılanların gerçek olay, kişi ve kuruluşlarla ilgisi vardır. ama kafanız karışsın diye kadınlara erkek, erkeklere kadın muamelesi yaptık. nasıl olsa önsözleri okumadığınıza göre burada açıklamakta sakınca görmüyoruz. kitabı yazarken yardımlarını esirgemeyen çiğköftecimiz ampul ibo'ya, ziftçi'ye, bütün torbacılarımıza, tekel bayilerine, bar ahiplerine ( gitarcıve pazz spot hariç) teşekkürü bir borç biliyoruz. ................. bir de prensiplerimiz vardı: prensip 648: asla vokta-vişne içmeyeceğiz. prensip 649: vokta-vişnenin içinde bir yudum portakal olursa içeceğiz. prensip 346: dördünü boyuta her gidişimizde kırmızı giyeceğiz. prensip 696: pazar günler pazar konserleri sırasında banyo yapıp, 9,5 arayacaız. böylece prensip sahibi kızlar olmuştuk. defterde bir sürü de vcize vardı: dün hiç tanımadığım bir erkeğe sıf sana benziyor diye 20 TL ve sakız posteri verdim. ya da bir zamanlar şişelere mandal verirlerdi, bu zamanalr şişeler pet olduğundan dolayıdır ki ne mandal veriliyor ne de çamaşır ipi. şişeler lingo lingo rakı da içmizşiniz siz bensiz bende cigaramı üflerim sizlersiz. tavşan kaç oyununda gördüm seni nasıl da neşeliydiniz. tavşan kaçıyor sizler kovalıyorsunuz. tavşan kaçıyor, sizler.... ....................... Kanat GÜNER: eroin güncesinin yazarı Kanat, kitap yayımlandıktan 13 ay sonra, beyoğlu'nda bir sinemanın tuvaletinde kasığıyla iğneyle ölü bulundu. ölümünün intihar mı yoksa o gün kullandığı made ile ilgili bir sorundan mı kaynaklandığı çok tartışıldı. Kanat GÜNER, şimdi ikinci kitabına adını eren yerde, Ada 4-4910 da yatıyor. .................... Alıntı.... Kanat GÜNER... Eroin Güncesi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karkanya Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2008 uyuşturucu bağımlısı yazarlardan çıkan sanrıım en bilinen ve en can acıtan kitap... bi hayat bu hale gelmek zorundamdıır ki? sevgiler bu kadar yalana dönmek zorundamıdır? sadece kendi oluğu için sevilemez mi insan... illa değişmeli hayatını bu hale getirmeli ve hep acı mı çekmeli?:( Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2008 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2008 kitap hem anlatım olaak hemde edebi anlamda iyi bir yerde bana göre...zaten günlük olması sizi mahrem bir hayata davet etmesi ve bu hayatı tüm çıplaklığı ile anlatması güzel olmuş.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.