schizophrana Oluşturma zamanı: Aralık 28, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 28, 2008 http://imagecache2.allposters.com/images/pic/MMPO/503307%7EShine-Posters.jpg Yapım Yılı: 1996 Süre: 105 dk Oyuncular Geoffrey Rush -- David (yetişkin) Justin Braine -- Tony Sonia Todd -- Sylvia Chris Haywood -- Sam Alex Rafalowicz -- David (çocukluk) Yönetmen Scott Hicks Senarist Scott Hicks Jan Sardi Yapımcı Jane Scott Müzik David Hirschfelder Görüntü Yönetmeni Geoffrey Simpson Australyalı piyanist David Helfgott'un gerçek hayatını anlatan filmde, David'in çocukluk döneminden başlayarak gördüğü baba baskısına karşı çaresiz kalışı konu ediliyor. David, müziğe karşı çok yetenekli bir çocuktur ve müthiş derecede piyano çalma yeteneğine sahiptir. Ancak babası onun en küçük hatasını bile affetmeyecek kadar katı yüreklidir. Bu baskılara dayanamayan David, evden uzaklaşır ancak yıllar sonra yine babasını arar. Film özellikle müzikleriyle ve Rush'ın mükemmel oyunculuğu ile büyüler. Soundtrack'indeki parçalar şunlardır • 1. With the Help of God, Shine (3:19) • 2. The Polonaise - written by Frederic Chopin (1:20) • 3. Did He Win? (0:43) • 4. Will You Teach Me? (2:33) • 5. Scales to America (2:29) • 6. Scenes from Childhood - 'Almost too Serious' - written in part by Robert Schumann (1:32) • 7. These People are a Disgrace (1:15) • 8. Raindrop Prelude - written by Frederic Chopin (0:42) • 9. Your Father, Your Family (2:34) • 10. Tell Me a Story, Katherine (2:03) • 11. Back Stage (1:16) • 12. Punished for the Rest of Your Life (1:02) • 13. Moments of Genius (0:46) • 14. La Campalesson - written by Franz Liszt (0:49) • 15. Letters to Katherine (1:27) • 16. 1st Movement Cadenza from the Rach 3. - written by Sergei Rachmaninoff (2:37) • 17. Night Practice/Parcel from Katherine - written in part by Sergei Rachmaninoff (1:19) • 18. As If There Was No Tomorrow (1:44) • 19. The Rach. 3 - written by Sergei Rachmaninoff (4:17) • 20. Complicato in Israel (1:56) • 21. Raindrop Reprise - written by Frederic Chopin (1:44) • 22. Bath to Daisy Beryl (1:30) • 23. Gloria - written by Antonio Vivaldi (2:26) • 24. Hungarian Rhapsody No. 2 - written by Franz Liszt (3:39) • 25. Prelude in C # Minor - written by Sergei Rachmaninoff (2:17) • 26. Flight of the Bumble Bee - written by Nikolai Rimsky-Korsakoff (1:08) • 27. Rach. 3 Reborn - written by Sergei Rachmaninoff(1:13) • 28. Goodnight Daddy (2:03) • 29. A Loud Bit of Ludwig's 9th - written by Ludwig van Beethoven (0:41) • 30. Sospiro - written by Franz Liszt (2:45) • 31. What's the Matter, David/Appassionata - written in part by Ludwig van Beethoven (1:12) • 32. La Campanella - written by Franz Liszt (1:02) • 33. Familiar Faces/Rach. 3 Encore - written in part by Sergei Rachmaninoff (1:35) • 34. Nulla in Mondo Pax Sincera - written by Antonio Vivaldi, performed by Jane Edwards (4:38) Kaynak: www.film.gen.tr http://www.filmtracks.com/titles/shine.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 geoffrey rusha hayran olmamı ve dikkat etmemi sağlayan bir film olarak bu da çok beğendiklerim arasındadir... müzik ziyafeti ,duygusal sağanak ve astrolog bayan hihi kaç filmde bir astrolog var ki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Geoffrey Rush benim de sevdiğim aktörlerden. John Malkovich , Ben Kingsley ve Rush rol aldıkları her film beğenerek izlenen üç aktör Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 rush ın düşlerin efendisi performansı da beni kalbimden vuruşlarındandır... malkovichin bugün bi dvd sini daha aldım 50 kere izlememe rağmen adamın filmlerine dayanamıyorum bir kadının portresi nikol kidmınla oynadığı... en son coenlerin aramızda casus var ında da döktürmüş yine... komedilerde aksiyonlarda her türlü güzeller valla... uzun ömürler dilerim hepsine... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Düşlerin Efendisi'ni şimdi baktım ama mevcuttu diye hatırlıyordum doğruymuş o yüzden eklemedim.Bir de Lanetli Tepe'de filmin orijinalindeki Vincent Price'a tıpa tıp benzeyerek kalbimi fethetmişti Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 2009 he bak onu izlememiştim ben lanetli ev le-the haunting- aynı zamanda çıkmıştı ben lanetli eve takmıştım kafayı zaten lili taylor ı da beğenerek izlerim...filmin ortamı da beni sarmıştı onu da tavsiye edeyim arada ben de lanetli tepeyi izlerim bi ara Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.