Jump to content

Fraternis Kayıp Kitaplar, Gizli Kardeşlik


Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

http://kitap.antoloji.com/media/erenbooks/k/22/229741_k_6604.jpg

 

Çok Satan 2012: Marduk'la Randevu ve Seni Tılsımlar Korur kitaplarının yazarından

 

Aydınlanma, Masonluk, İlluminati ve Yeni Dünya Düzeni'nin kısa tarihi

 

Kapalı bir 'erkekler kulübü' görüntüsüne sahip Mason localarının gerçek kökeni, geçmişi en az beş bin yıl geriye giden bir 'bilge kadınlar' kültü müdür?

 

'Geometri'nin Babası' Pythagoras'ı ellerindeki 'gizli bilgiyle' tanıştırıp, seçkin bir lider olarak yetiştirenler, Delphi, Samos, Cumae gibi kentlerde üslenmiş, Sibyl adlı bu güçlü kadınlar mıdır?

 

Marduk yörünge geçişleri dahil, dünyanın uzak geçmişinde yaşananları içeren binlerce yıllık kayıtlar ve evrenin yapısıyla ilgili bilgiler, bu kadınların güvence altına aldığı özel bir kitap koleksiyonunda mı saklanıyordu?

 

'Kitapların sağladığı güç' sayesinde Roma'da Cumhuriyet yönetimini kurarak etkin ve nüfuzlu bir iktidar odağı haline gelen 'Kardeşlik Örgütü', Ana Tanrıça ideallerine bağlı bu kültün devamı mıydı?

 

Binlerce yıl korunan 'gizli bilgi', Cathar'lar ve Tapınak Şövalyeleri aracılığıyla Masonik örgütlere dek iletilmiş miydi? Sophia ya da Maria Magdalena gerçekte kimdi? Masonik Hiram Abif efsanesinin ardında hangi 'örtülü mesaj' yatıyordu?

 

Efsanevi Illuminati, aşırı sağcı ve köktendinci grupların iddia ettiği gibi 'komplo' peşindeki bir gizli örgüt müydü, yoksa beş bin yıllık 'eşit, adil, barışçı ve kardeşçe dünya' düşlerini yaşama geçirmeye çalışan, idealist bir burjuva entelektüelleri grubu mu?

 

'2012: Marduk'la Randevu'nun devamını oluşturan, 'Saklı Tarih' dizisinin bu ikinci kitabında Burak Eldem, dünyanın en eski bilgi koruyucuları geleneğinin izini sürüyor...

 

(Arka Kapak Yazısı)

 

Üzerinde yaşadığımız gezegenin uzak geçmişine ve insan uygarlığının başlangıç aşamalarına ilişkin çok eski kayıt ve bilgileri içeren, gizemli bir 'kitap koleksiyonu' düşünün; elinde bulundurana güç, prestij, hatta iktidar sağlayan, eşsiz ve paha biçilmez bir belge hazinesi. Ardından, çok az insanın orijinalini görme şansını elde ettiği, bu oldukça özel koleksiyonu binyıllar boyunca gözü gibi saklayarak elinde bulunduran ve içindeki bilgilerden aldığı güç ve öngörüler yardımıyla dünyayı değiştirmeye uğraşan, insanlık tarihinin en eski 'misyon örgütü'nü gözlerinizin önüne getirmeye çalışın. İşte Burak Eldem'in yeni kitabı 'Fraternis', bu gizemli bilgi kaynağının ve onun koruyuculuğunu üstlenmiş insanlarca oluşturulan 'eski ideal'in, günümüzden beş bin yıl önceye dek uzanan izlerini sürüyor; bu oldukça uzun soluklu misyon hareketinin serüvenini, inişleri, çıkışları ve sakladığı 'gizemleriyle' birlikte mercek altına alıyor.

 

'Ana Tanrıça' kültünün egemen olduğu binyıllar boyunca saygınlığını koruyan 'bilge kadın' geleneğinin, ataerkil ilişkilerin güçlenmesi ve sınıflı toplumun doğuşundan itibaren yaşadığı zorlu süreci ve bir yandan ayakta kalmaya ve elindeki bilgiyi korumaya çalışırken, bir yandan da dünyayı değiştirme yolunda verdiği mücadeleyi buluyoruz 'Fraternis'te. Kitap, her ayrıntının üzerinde titizlikle durarak, Çatalhöyük'ten Frigya'ya, Eski Yunan'dan Roma Cumhuriyeti'ne, Haçlı Seferleri'nden Avrupa'nın burjuva devrimlerine ve nihayet günümüzün 'küresel kapitalizmi'ne dek, iki farklı tarihi, birbirine paralel olarak izleyip bağlantıları gözler önüne seriyor: Hırs, bencillik, açgözlülük ve bireysel tutkular üzerine kurulmuş sınıflı toplum yapısının evrimiyle birlikte, 'bildiğimiz' uygarlık tarihi ve sabırla, inançla, her türlü yönteme başvurarak onu değiştirmeye, 'yanlış gidişi düzeltmeye' çalışan, bu en eski 'misyon örgütü'nün bilinmeyen, gizli tarihi.

 

Bu uzun ve renkli yolculuk, gizemli Sibyl geleneğinden Pythagoras Kardeşliği'ne; Roma Cumhuriyeti'nin öncülerinden Mithra tapınaklarına; ezoterik kültler ve Hermetik gruplardan Cathar ve Bogomil hareketlerine; Tapınak Şövalyeleri'nden Alumbrados, Gül-Haç ve Mason localarına; İlluminati'den Fransız Devrimi ve Amerikan Bağımsızlık Savaşı'na, nihayet günümüzün küresel kapitalizminin efendilerince empoze edilen postmodern 'Yeni Dünya Düzeni'ne dek uzanıyor.

 

'Masonluğun uzak geçmişi üzerine, Masonların bilmedikleri' diye özetliyor Burak Eldem 'Fraternis'i. Kitap,2003'te yayımlanan '2012: Marduk'la Randevu'nun ardından, yazarın 'Saklı Tarih' adını verdiği üçlemenin ikinci adımını oluşturuyor ve her yönüyle ilk kitabın devamı ve tamamlayıcısı niteliğini taşıyor.

 

(Tanıtım Yazısından)

 

Alıntıdır.

Yanıtlama zamanı:

en kısa zamanda edinmeyi düşünüyorum bu kitabı. Ezoterizmin geçmişi hakkında birçok merak edilen konuyu ortaya koyuyor.Marduk'la randevu'yu beğenen bunu da beğenir herhalde

Yanıtlama zamanı:

Şu kadarını söyleyebilirim işi gücü bırakıp bir an önce kitabı bitirmeye çalışıcaksın.Son derece akıcı bir dil , kanıtlar , belgeler ve çok çarpıcı gerçeklerle karşılaşıcaksınız.

Yanıtlama zamanı:

oldukça güzel bir kitap..kurgu vs. dışında alternatif tarihin doğruluk olasılığını göz önünde bulundurmadan okunması haksızlık olur sanırım..malum,tarih yazana ve yazdırana ve hatta zaman içinde egemen olana göre de biçimlendirilebilecek bir malzeme.

Yanıtlama zamanı:

bu kitapla tanışmış kişilere denk gelmemiştim..başlığı dikkatimi çekti..içeriği de güzeldi..tşkr.

Yanıtlama zamanı:

şimdi de bu kitabın devamı ve üçlemenin sonu olan 'Seni Tılsımlar Korur' adlı kitabı bulmaya çalışıyorum.

Yanıtlama zamanı:

yaa gerçekten çok büyük bir dikkatle okumak lazım bu kitabı. Hersayfası dolu dolu. Çok güzel kitap.. :)

Yanıtlama zamanı:

ben de okurken önemli bulduğum yerlerin altını çizmek gibi bir huy var.Ve kitapta toplasan 30 sayfa temizdir sadece geri kalanı komple çizili.Yani gerçekten dolu dolu bir kitap.

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...