whitepower Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 21, 2007 1960 lı yıllardaki ilk Haramiler grubunun kurucu üyesi Uğur Dikmen in de destek vermesiyle yine Haramiler adında bir grup genç üyeler tarafından 1991 yılında Eskişehir de kurulur. İlk Haramiler grubu gibi Anadolu Rock tarzında müzik yapmaktadırlar. İlk albümleri Alın Yazısı 1998 de Ada Müzik etiketiyle çıktı. Albümün en ilgi gören parçası olan Mavi Duvar a video klip çekildi. Drama Köprüsü, Alın Yazısı, Balıkçının Öyküsü, Camdan Küre gibi güzel parçaların bulunduğu albümüyle Anadolu Rock müziğini bize yeniden yaşatan Haramiler cover parçalardan oluşan 2. albümünü 2002 yılında piyasaya sürer. Grup bu albümünde Dadaloğlu, Fabrika Kızı, Leylim Ley vs. gibi klasikleşmiş parçaları bize yeniden sunmuştur. -Diskografi- 1998 "Alın Yazısı" 2002 "Kar Yağıyor Bugün Ankaraya" -Şarkı Sözleri- Ala Gözlerini Ala gözlerini sevdiğim dilber Yar senin ahdına durmazmı sandın Hatırın hoş olsun birin bin olsun Senden alasını canım bulmaz mı sandın Doğru gelenlere doğru varayım Halden bilenlere kurban olayım Sen birini bulmuşsun bende bende bulayım Güzeller dengini canım bulmazmı sandın Karacaoğlan derki böyle olmasın Arada engeller murad almasın Sana senden olmuş benden olmasın Herkes ettiğini canım bulmazmı sandın Alın Yazısı Çağla sen çağla yaralı kalbim Feryadımı duysun alem isterdim Bal dudaktan ahu gözden Aksöğüt altında güzde Bir ateş isterim yar senden Cemalini görmeseydim alyanaktan tatmasaydım seni bir an Unutsaydım keşke demek neyime Tükenir ömrüm bir an yerlerde Güller açmaz oldu özlem hep yare Felek suç sende değil bütün kabahat bende Çiziyorum alın yazım elle Ne hasretim mavilere ne bahara nede güle Beni ayırdılar yardan kaldım burda bi çare Budur halim dertli başım uslanmadı deli gönlüm Felek sana bir çift sözüm Çiziyorum alın yazımı elle Alın yazım elle Balıkçının Öyküsü Sevinçler vardır sıcacık Umut dolu Sevinçler sıcacık sevinçler Umut dolu Yakamozların oynaşmaya Güneşin ateşinin küllenmeye Başladığı saatte Zokasına vuran iri balığı Nasırlı ve güçsüz ellerine Aldırmadan Ama umutla ama Çoşkuyla çeken İhtiyar balıkçının hissettiği gibi Bir Serüvenin Tanımı Hiç bir zaman yenilmedi geceye Sevincim de, inancım da Doğru diye bildiğim güzellikler Hiç bir gün kendinden uzak bir şeye değişmedi Hiç bir gün yolda koymadı beni Güvencim ve direncim Düşerim sandılar, dönüp baktılar Gülerek geçip gittim Evet, ben tek başımaydım Onlarsa çok yalnızdılar Büyük Şehir Herşeyi bırakıp giderken büyük şehre Mahzun ve mahçup bir çığlık var içimde Kavga gibi aklım Yalnızlık gibi ürkek Ve senin kadar çıplaktır Veda edip giderken doğduğum bu şehre Hala içimde taşralı bir his Kavga gibi aklım Yalnızlık gibi ürkek Ve senin kadar çıplaktır Bu şehrin geceleri daha parlaktır Ve kadınları daha bir kadındır geceleri Kibar beyleri, pahalı sofraları Yalancıdır aşkları, sevdaları Ve o şehrin aç çocukları bizim kadar çıplaktır Camdan Küre Eski bir şehrin ilk ışığında Puslu sokak lambasının altında Düşler tarlasına yolculuk Yalnızlık camdan bir küre Kürede düşten pencere Uzatsam elini sana sevgiyle Büyüsü aşkın dudaklarda Sokaklar bomboş o anda Düşlerim ve ben başbaşa Çagır Beni Gece soğuk ve karanlık yanlızsın üşüyorsun Sımsıcak dostun sesini arayıp bulamazsın Hani dertlerin bir çığ olur peşinden koşarda kaçamazsın Tutmak istersin gökyüzünü kanatlanıp uçamazsın Yakarım kederleri umarsız birer birer Ama elin kolun bağlıdır bu seni tutsak eder Tükettik acılarla koca bir ömrü Çağır beni anılara bir akşam üstü Dadaloğlu Ay dost canım hey Kalkıtı göç eyledi yavşar elleri hey Ağar ağar giden eller bizimdir Arap atlar yakın eder ırağı Nice dağdan aşan yollar Yollar bizimdir yollar bizimdir yollar bizimdir Ay dost canım hey Belimizde kılıcımız kirmani hey Taşı deler mızrağım cemrani Hakkımızda devlet etmiş fermanı Ferman padişahın gardaş dağları bizimdir dağları bizimdir Dağları bizimdir Ay dost canım hey Dadaloğlum bir gün kavga kurulur öter Tüfek öter davlumbazlar vurulur Nice koç yiğitler yere serilir Ölen ölür kalan sağlar sağlar bizimdir sağlar bizimdir Ay dost canım hey Drama Köprüsü Drama köprüsü hasan dardır geçilmez Soğuktur suları hasan bir tas içilmez At martinini debreli hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda hasan karakedi dinlesin Mezar taşlarını hasan koyun mu sandın Adam öldürmeyi hasan oyun mu sandın At martinini debreli hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda hasan dostlar dinlesin Drama köprüsü hasan dardır daracık Çok istemem yanko çorbacı bin beş yüz liracık At martinini debreli hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda hasan karakedi dinlesin Drama köprüsünü hasan gece mi geçtin Ecel şerbetini hasan ölmeden mi içtin At martinini debreli hasan dağlar inlesin Drama mahpusunda hasan dostlar dinlesin Emmoğlu Karşıdadır evleri, ah leylim, vah leylim emmoğlu Yayılır develeri, emmoğlu Emmoğlu ele benzer, emmoğlu Boyu fidana benzer, emmoğlu Bağa gel bostana gel, ah leylim, vah leylim emmoğlu Güle gel destana gel, emmoğlu Emmoğlu ele benzer, emmoğlu Boyu fidana benzer, emmoğlu Fabrika Kızı Gün doğarken her sabah Bir kız geçer kapımdan Köşeyi dönüp kaybolur Başı önde yorgunca Fabrikada tütün sarar Sanki kendi içer gibi Sararkende hayal kurar Bütün insanlar gibi Bir evi olsun ister Birde içmeyen kocası Tanrı ne verirse geçinir gider Yeterki mutlu olsun yuvası Dışarda bir yağmur başlar Yüreğinde derin sızı Gözlerinden yaşlar akar Ağlar fabrika kızı Oysa yatağında bile Birgün uyku göremez İhtiyar anası gibi Kadınlığını bilemez Makineler diken gibi Batar hergün kalbine Yün örecek elleri Hergün ekmek derdinde Gün batarken her akşam Bir kız geçer kapımdan Köşeyi dönüp ksybolur Başı önde yorgunca Fabrikada tütün sarar Sanki kendi içer gibi Sararkende hayal kurar Bütün insanlar gibi Şarkılarının tamamını koyduktan sonra sözleriyle kliplere yer vericem isteyen olursa bazı şarkılarının akorlarını vs de eklerim...Dewam edecek.... -------------------- İnce İnce İnce bir kar yağar Fakirlerin üstüne Neden felek inanmıyor Gariplerin sözüne Yandım yandım bana of of Etme ağam nolur nolur Adam mı ölür? toprak verince Hayat sevince nolur nolur Sen anandan ben babamdan Ağa doğmadık dostum Gel beraber yaşayalım Sanma ki sana küstüm Yandık yandık bize of of Etme ağam nolur nolur Adam mı ölür? toprak verince Hayat sevince nolur nolur Kar Yağıyor Bugün Ankara'ya Kar yağıyor bugün ankara'da Kar yağıyor uykularıma Sen uzaklardasın Dışarda buz gibi bir hava Odam sıcacık aşkınla Sen uzaklardasın Kar yağıyor bugün ayrılanlara,eski günlere,hatıralara Biliyorum örtecek onları eski günleri, hatıraları Kaç mevsim geldi geçti, yanıyorum aşkınla Sen uzaklardasın Gün seni anlattı ben dinledim Geceler tutsak yalnızlığıma Sen uzaklardasın Kar yağıyor bugün ayrılanlara,eski günlere,hatıralara Biliyorum örtecek onları eski günleri, hatıraları Kara Toprak Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Beyhude Dolandım Boşa Yoruldum Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Nice Güzellere Bağlandım Kaldım Ne Bir Vefa Gördüm Ne Faydalandım Her Turlu İsteğim Topraktan Aldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Koyun Verdi Kuzu Verdi Sut Verdi Yemek Verdi Ekmek Verdi Et Verdi Kazma İle Dövmeyince Kıt Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Ademden Bu Deme Neslim Getirdi Bana Turlu Turlu Meyva Yetirdi Her gün Beni Tepesinde Götürdü Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Karnin Yardim Kazma İle Bel İle Yüzün Yırttım Tırnak İle El İle Yine Beni Karşıladı Gül İle Benim Sadık Yarim Kara Topraktır İşkence Yaptıkça Bana Gülerdi Bunda Yalan Yoktur Herkesler Gördü Bir Çekirdek Verdim Dört Bostan Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Havaya Bakarsam Hava Alırım Toprağa Bakarsam Dua Alırım Topraktan Ayrılsam Nerde Kalırım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Dileğin Varsa İste Allah'tan Almak İçin Uzak Gitme Topraktan Cömertlik Toprağa Verilmiş Haktan Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Hakikat Ararsan Açık Bir Nokta Allah Kula Yakın Kul Da Allah'a Hakkin Gizli Hazinesi Kara Toprakta Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Bütün Kusurlarımı Toprak Gizliyor Merhem Calip Yaralarımı Tuzluyor Kolun Açmış Yollarımı Gözlüyor Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Her Kim Ki Olursa Bu Sırr-ı Mazhar Dünyaya Bırakır Ölmez Bir Eser Gün Gelir Veysel'in Bağrına Basar Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Leylim Ley Döndüm daldan düşen kuru yaprağa leylim ley Seher yeli dağıt beni sar beni leylim ley Götür tozlarımı burdan uzağa leyli ley Yarin çıplak ayağına sür beni Leylim ley leylim ley leylim ley Ayin şavkı vurur sazım üstüne leylim ley Söz söyleyen yoktur sözüm üstüne leylim ley Gel ey hilal kaşlım dizim üstüne leylim ley Ay bir yandan sen bir yandan sar beni Leylim ley leylim ley leylim ley Yedi yıldır uğramadım yurduma leylim ley Dert ortağı aramadım derdime leylim ley Geleceksin bir gün düşüp ardıma leylim ley Kula değil yüreğine sor beni Leylim ley leylim ley leylim le Mavi Duvar Duvarları maviye boyadım Maviyi çok seversin Penceremde menekşeler dizili Sularken şarkı söylersin Gramafon da eski alaturka Hoşuna gider bilirim O yaz evinin içinde Denize nazır Sabaha kadar bekledim seni Birden dalgalar dedi ki gelmeyeceksin Birden çıktım viraneden Koşa koşa indim kumsala Acı acı sövdüm sonra Yüzümü kırbaçlayan rüzgara Mektup İnan düşündüm hiç olamazdı seninle Ağırlığın bana çok gelir taşıyamazdı kalbim senide İnan çok düşündüm hiç olamazdı seninle Ağırlığın bana çok gelir taşıyamazdı kalbim senide Bitti tüm kavgalarım nerdesin diye sormalarım Bak sensiz de yaşıyorum hayatı böyle (Ayyy) Bitti tüm kavgalarım nerdesin diye sormalarım ama Bugünlerde çok yalnızım Ağzımda bir sonbahar şarkısı birde sensizliğin kalp ağrısı Pişman mıyım bende bilmiyorum dedim ya çok yalnızım Aklımdan hiç çıkmıyor peki hoşçakal deyişin Gözünde bir damla yaş ile arkana bile bakmadan gidişin Aklımdan hiç çıkmıyor peki hoşçakal deyişin Gözünde bir damla yaş ile arkana bile bakmadan gidişin Bitti tüm kavgalarım nerdesin diye sormalarım Bak sensiz de yaşıyorum hayatı böyle (Ayyy) Bitti tüm kavgalarım nerdesin diye sormalarım ama Bugünlerde çok yalnızım Bilirim sende çok yalnızsın hasret yaş olur gözlerinde Ağlarsın bir köşede sessizce başını omuzuma koymadan ilk defa Tut ellerimi sensizlikten çek al beni Tut tut ellerimi sensizlikten kurtar beni Nazlı Yarim Nazlı yarim gel yanıma Saçların dola boynuma Vermezlerse seni bana Kaçalım dağlar ardına Sen edalı ceylan Ben yaralı şahan hey, hey.. Kıraç toprakta bir çiçektim Güz bekler rahmet dilerdim Su başına geldiğinde Gölgen ile yeşillendim Sen edalı ceylan Ben yaralı şahan hey, hey.. Meskenin dağlardır benim Hüküm ferman dinlemedim Borcum olan bir canı da Senin yoluna eyledim Nem Kaldı Nakış nakış işledim,gönlüme yar Sevda desem aşk desem az gelir yar Al yazmandan,gül teninden,ela gözünden İlmek ilmek sokmuşsun oy Daha nem kaldı Gözüm yaşı doldu taşar Bir onulmaz derde akar Bu hasretle gayri gönül Karalar bağlar Giden yarim sende oy Daha nem kaldı Gonca güldüm elinde sarardım soldum Kül oldum, savruldum ateşe doydum Bin kahırla çektin gittin virane oldum Figanım artıran yarda Daha nem kaldı Suna Gelin Suna gelindir kızın adı, cemali de yavuklusu Bir akşam tütün zamanı kıymışlar kuytuda sözü Cemali durmaz ah çeker, sevda çeker, umut çeker Kaçmak için ıstanbul’a yürek değil, para ister Gelir gelir çaydan gelir, suna gelin çaydan gelir Beyazları giymiş üstüne, suna gelin çaydan gelir Deli poyraz eser durur, dalgalar koynunda vurur Gün akşama yıkılırken suna gelin zor avunur Takalar döner birer birer, suna gelin ufuk gözler Ördüğü al atkısından cemalini hemen seçer Karadeniz karadeniz dalgan engin, dibinde pis Bir yazgı ki yazıldı oy, adın gibi kara, sessiz Kasımdı ay, günlerden salı, deniz fırtına borandı Suna gelinin içini bir garip sıkıntı sardı Takalar döndü cekeğe, suna koştu yarim nerde Ördüğü o al atkısını oy kefen olmuş cemaline -------------------- Sürgün Kim bilir kaç hain gece şu gönlüme vurgun oldu Bozgun oldu talan oldu Ayrılıktır geçer dedim ser sözün içime aktı aktı kan doldu Sarı saçaların savruldu ateş bakışların soldu bu tenin Tenime yalan oldu Gittiğin gün renkler sustu zaman doldu aldığım her nefes Haram oldu Göz yaşlarımın aktığı yerde Hasretin ektim yalnız gönlümde Simsiyah simsiyah simsiyah Güller açıyor Sür beni sürgün eyle Bin derdime bin dert ekle Yoruldum duruldum artık Aşkta gurur olmaz dinle Tut beni tutsak eyle Sevdan ile ferhat eyle Aşkımdan hüküm giydim İsyanım sensizliğe Yastayım Neredesin şimdi nerde sesin duyulmuyor niye Neredesin şimdi nerde bir veda etmeden niye Gölgen düşer üzerime sana hasret her nefeste Son öpüşün saklı bende doyamadım dur gitme Yastayım yar yastayım yokluğundan yastayım Saramadan son defa gidişinde yastayım Kederle her günümde umut idin can idin Şu kısacık ömürde bir buğulu düş idin Kendini bulduğun yerdesin Gülen güldün şirin sözdün mehtabımdın can özümdün Feda olsa idi ömrüm neredesin şiir gözlüm Bir yağmura değdin göçtün damla damla akar hüznün Bu son sefer değil gülüm buluşuruz elbet bir gün Yaşamak Bir nehir gibi yorgun Umarsız yol almaktır yaşamak dedikleri Hırçın rüzgarlar beni sürüklerken meçhule Yalanlarla hüzünlerle savrulmak bu nehirde Bil ki acılar örseler yüreği Karanlık gece değil yaşamın ta kendi Korkar ellerim tutmaz ellerini Sanma umutsuzdur kaçar bu deli Rüzgara inat ve yaşamak Umutla bir başına Yeşil Gözlerinden Bir yağmur sonrası Açmıştın ellerimde Dokunmaya kıyamazdım Büyülü masum tenine Hatırla daha dün gibi Uyanırken mavi sabahlara Derdin ki Onurlu aşklar yaşanır gider sonsuza Oysa sen şimdi Diyorsun affet Güzelliğin örtmez ki günahlarını Yeşil gözlerinden sevda süzsem ne çare Yağmur olup yüreğine düşsem ne çare İhaneti gözlerinden silseydim keşke Dokunduğum mavileri çaldın ne çare Yeşil gözlerinden sevda süzsem ne çare Yağmur olup yüreğine düşsem ne çare -------------------- Klip buldukça eklerim tabi sizde eklerseniz, varsa elinizde sewinirim şimdiden saolun:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 süper wihitepower ellerine sağlık... yanlız şu Ala Gözlerini şarkısını ben güler duman ve musa eroğlu düetinden dinlemiştim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Saol beğendiyseniz ne mutlu bana:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sudem Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 ellerine sağlık arkadaşım güzell Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 -------------------------------------------------------------------------------- Saol beğendiyseniz ne mutlu bana ya white yağ çkmek gibi olcak da benim şimdiye kadar senin açmışolduğun bir başlığı beğenmemişliğim olmadı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Aman efenim yaw harbi soora şımardı dencek yapmayın böle:pEsas ben size teşekkür etmeliyim ilgi gösterip bişiler yazdığınız için:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 saol white...bu arada mavi duvar parçasının hikayesi kıbrısta geçiyormuş...bu benden bir eklenti işte...iki sevgili sahile gidiyorlar akşam...kız denize giralim diyor erkek kabul etmiyor...sonra kız yüzerken erkek de yanına gitmek için üstünü çıkarıyor..işte o yüzünün kapalı olduğu sırada kızı gözden kaçırıyor...ve günlerce orada bekliyor...orda eski bir kale duvarı var...onu maviye bayayıp bu parçayı yazıyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Yaw tamam anlatma allaam zati ben duygu selinde boğuluom:cray:Saol ama paylaşım için... Paylaşalım kaynaşalım:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidarta Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 ağla be white...ağlamayı bilmeyenin kahkahasından da bi ... olmaz ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Yılmaz Erdoğan gördüm seni:)Adam gibi hüzünlerdir,adamı adam eden...Ve ağlamayı bilmeyen adamın,gülüşünden de bir bk olmaz...Sağlam laf ne diyelim:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 white güzel bi konu hazırlamışsın emeğine sağlık... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Beğenen beğenmeyen herkes saolsun:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2007 Az önce dinledim... White müzik bölümümüz için süper konular açıyorsun.. ellerine sağlık;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2007 Eywallah saol... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.