Typhon Oluşturma zamanı: Aralık 31, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 31, 2008 http://bentdaniel.com/wp-content/uploads/2007/09/my-skid-row.jpg Elemanlar: Vokal: Johnny Solinger Gitar: Dave "Snake" Sabo Gitar: Scotti Hill Bass Gitar: Rachel Bolan Davul: Dave Gara Biyografi: Skid Row 1987 senesinde Amerika nın New Jersey bölegesinde kuruldu.Grubun kurucu kadrosunu bas gitarda . Rachel Bolan ve gitarda Dave ``The Snake`` Sabo tarafından oluşturuldu.Kiss ve Bon Jovi gruplarının hayranı olan bu iki genç grup kurmaya karar verdi.Yanlarına arkadaşları gitarist Scott Hill ve baterist Rob Affuso almışlar ve çekirdek kadroyu oluşturmuşlardı.Sebastian Bach ta vokal boşluğunu doldurmuştu.Sebastian Bahamalarda doğmuştu ve Peterbrough ta büyümüştü.Daha sonra Kanada Toronto ya taşınmıştı.Sebastian ‘’Youth Gone Wild’’ şarkısını duyduktan sonra ‘’Bu şarkı benim söylemem için yaratılmış ‘’ yorumunu yapmıştı ve gruba katılmıştı. 1988 senesinde ise ilk konserlerini Toronto daki Rock’n Roll Heaven isimli gece külubünde vermişlerdi.Aynı sene ilk demoları ‘’ 1988 Demos’’ da heavy metal severlerin kulaklarındaydı. 1989 senesine gelindiğinde Atlantic Records ile bir anlaşma çoktan imzalanmıştı.’’Youth Gone Wild’’ single ile çıkış yakalamışlardı ve ilk albüm ‘’Skid Row’’ piyasaya verilmişti.Albümde ki en favori parçalarımı hemen sıralamak istiyorum.’’ 18 & Life’’ (bu şarkının sözlerini ve Sebastian ın o müthiş vokaline bayılıyorum.) ve ‘’ I Remember You.(Solosuna ölüyorum , bitiyorum ne derseniz deyin ama olağan üstü bir solosu ve vokali var) .1990 senesinde Ozzy Osbourne, Scorpions, Mötley Crüe ,Bon Jovi, Poison ve Cinderella gibi büyük gruplarla aynı sahnedeydi.Senenin devamında hem single larını piyasaya veriyor hem Guns N’ Roses ve Metallica gibi dünyanın en büyük gruplarıyla aynı sahneyi paylaşıyorlardı.Hatta Aerosmith in açılış grubu oldukları bir konserde Aerosmith sahnedeyken seyirciler Skid Row diye bağırıyordu.İşte bu kadar da büyük ve sevilen grup olmuşlardı. Seneler 1991 i gösterdiğinde ‘’Slave To The Grind’’ ve ‘’ Wasted Time’’ singleları ile birkez daha baş döndürmeye hazırlanıyorlardı.Aynı sene ‘’Slave to the Grind’’ isimli ikinci albümleri raflarda yerini almıştı.Bilboardlarda üç sene listede kalmış ve dört milyondan fazla satmıştı.Albümden bahsedersem eğer en sevdiğim şarkılar solosuna ve sözlerine (klasik olacak ama bir zamanlar çok şey anlatırdı bu şarkı bana ) ‘’ In a Darkened Room’’ ve elbette ki ‘’ Wasted Time’’ .’’Wasted Time ‘’ şarkısında Sebastian Bach ın o ince sesine hayran olmamak elde değil.Çok güzel sesi var off. 1992 senesine kadar birçok single ve birçok demo çıkarıldı.Bir sürü grupla aynı sahne paylaşıldı. 1992 senesine gelindiğinde ilk olarak ‘’ Youth Gone Wild/Delivering The Goods’’ EP si piyasaya verildi.Bu EP de bir de Ramones coverı olan ‘’ Psycho Therapy’’ şarkısı ar arkadaşlar dinlemenizi tavsiye ederim. Ardından da ‘’ B-Side Ourselves’’ EP si piyasaya verildi.1993 senesinde ise hem yani albüm hazırlıkları başlamış hem de ‘’ Oh Say Can You Scream’’ , ‘’ No F*cking Frills’’ ve ‘’ Road Kill’’ Video/VHS ları piyasadydı.Aynı zamanda Donington Festivalinde Iron Maiden ın açılış grubu olmuşlardı ve Rio De Janeiro daki Rock in Rio Festivalinde 100.000 kişinin önünde çalmışlardı.1994 senesi ise tam olarak albüme yoğunlaşılmıştı. 1995 senesine gelindiğinde ‘’ Subhuman Beings on Tour EP’’ EPsinin ardından üçüncü albüm ‘’ Subhuman Race’’ piyasaya verilmişti.Bu albüm hem orijinal kadrolu son Skid Row albümüydü hem de ilk iki albüm kadar büyük başarı yakalayamamıştı.Albümden bahsedersem dinlediğim en karışık Skid Row albümlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.Değişen zamanın Skid Row uda değiştirdiğini.Bu albümde nerdeyse çoğu türden bi parça bulabiliyorsunuz yani saf kan heavy metal albümlerinin geride bırakıldığı bir albüm olmuş.1996 senesinde ise Skid Row hayranları büyük hayal kırıklığına uğruyordu.Sebastian Bach solo kariyeri için grubu bıraktığını açıklıyordu.1996 senesinde ‘’ Special Selection’’ best ofu ve 1998 senesinde ‘’ Forty Seasons’’ best of u plak şirketleri tarafından piyasaya veriliyordu ve 2001 senesine kadar Skid Row dan ses çıkmıyordu. 2001 senesine gelindiğinde yeni vokalistin Johnny Solinger olduğu açıklanıyordu.Davula da Phil Varone gelmişti.Yeni kadroyla bir tura çıkılmıştı.2003 senesinde ise grubun dördüncü albümü ‘’ Thickskin’’ piyasadaydı.Yeni vokalin sesi aslında yeni nesil rock müzisyenlerinin sesine benziyor.Hani nerde o Bach ın ince ve müthiş sesi.’’Hittin The Wall’’ şarkısının koro kısmını ‘’breaking The Law’’(Judas Priest) şarkısına benzetiyorum.’’Born a Beggar’’ şarkısından hoşlanıyorum ‘’See You Around’’ da dinlenilebilecek şarkı.Açıkçası içimde tutmayacağım hiç On Thorns I Lay dinlediniz mi bilmiyorum ama vokalin sesi acayip çok benziyor grubun vokaline.Şarkı söyleyiş tarzı da aynı zamanda.(İçimde kalmasın dedim) Bu albümün birde özelliği var o da Skid Row Records etiketiyle çıkmış olması.Çünkü grubun diğer albümleri Atlantic Records etiketiyle çıktı. 2004 senesinde ‘’ Under The Skin: “The Making Of Thickskin” DVD si raflarda yerini aldı.Bunun ardından Varone grubu bıraktı ve onun yerine grubun kurucu bateristi Dave Gara geldi.2005 senesinde ‘’ Hi-Five’’ EP si ve 2006 senesinde de beşinci albüm ‘’ Revolutions Per Minute’’ piyasaya verildi.Skid Row benim için ilk iki albümüyle gönlümde taht kurmuş bir grup.Değişen zaman bazı grupların mzüiklerinide etkiledi.Bazıları için bazıları için kötü oldu.Ne olursa olsun Skid Row için konuşursak ilk iki albümüyle heavy metalin çok daha insan tarafından sevilmesini sağladığı bir gerçek Bir ‘’ In A Darkened Room’’ ve ‘’ I Remember You’’ ( Bu Thickskin albümündeki I Remember You 2 değil) dinlemeden ölmeyin. Heavy metalin bu büyük grubuna bence hayatınızda bir yer açın.Pişman olmayacağınızdan eminim Albümler: 1988-1988 Demos(demo) 1989-Basement tapes(demo) 1989-Skid Row 1991-Slave To The Grind demos(demo) 1991-Slave to the Grind 1992-Little Wing (promo)(demo) 1992-Youth Gone Wild/Delivering The Goods(EP) 1992-B-Side Ourselves(EP) 1995-Subhuman Beings on Tour(EP) 1995-Subhuman Race 1996-Special Selection(Best Of) 1998-Forty Seasons(best of) 2003-Thickskin 2003-Under The Skin: “The Making Of Thickskin(DVD) 2005-Hi-Five(EP) 2006-Revolutions Per Minute (Alıntıdır.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.