Jump to content

Kayıp Lira Nerede?

Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

şimdi arkadaşlar 3 kişi bi magazaya gidip bi radyo alıyorlar elemanın birinden.30 lira radyo parası 3 kişi 10'ar lira katıp alıyorlar.bakıyorlarki radyo 25 liraya düşmüş hemen magazanın sahibi cıragına diyorki oglum git bu 5 lirayı 3 kişiye bölüştür. cırak şöyle düşünüyor diyorki kendi kendine ben bu 3 kişiye 5 lirayı bölüştüremem hemen 2 lirasını indire gandi yapıyor ve 3 lirasını birer lira dagıtıyor. şimdi sorum şu iyi okuyun; adam başı 10ar liraydı birer lira geri aldılar ve radyo adam başı 9 liraya geldi buna göre 3*9= 27 2 lirada cırakta var 29 eeee bizim radyo 30 liraydı nerde bunun 1 lirası sorum bu bulun bakalım 1 lirayı..... kolay gelsin....:

Yanıtlama zamanı:

Elemanın birinden almışlar işte,1 lira da elemanın birindeki kelimesindeki bir oluyor:p

Yanıtlama zamanı:

Yok hayır orda söz sanatı mı var dedim,x elemanından alınınca x eksi bir oldu.O manada gene mi tutturamadım.

Yanıtlama zamanı:

anlamaya çalıştım ama bir lira kayıp geliyor zaten kayıp çıraktaki belli patronun verdiği belli vallahi çıkaramadım :confused:

Yanıtlama zamanı:

bir lira kayip falan degil

adam basi 9 lira veriyorlar ve 25 liralik bir radyo aliyorlar

3x9 27 liraya aliyorlar esasen radyoyu

mal sahibinin eline 25 lira geciyor iki lira da ciragin cebinde

ortada acikta bir lira falan yok yani

Yanıtlama zamanı:

şimdi 25 e düşünce 8+8+8=24 eşit ödemeleri gerek burda 1 lira kalıyor ödenmsi gereken

adamlar 10 lira vermişti

8 ödediler kaldı

10-8=2

10-8=2

10-8=2 totalde 6 lira ödenecek adamlara ama 1 lira da alınacak (işte senin meşur 1 liran)

1 lira alınınca çırağa verilir 5 lira

oda kurnazlık yapıp 2 sini cep yapar

Yanıtlama zamanı:

arkdaşlar şöyle bakın ilk radyoyu 30 liraya alıyorlar 25 liraya düşünce cırak 2 lirasını cebe atıyor geriye kalan 3 lirayıda birer lira olarak dagıtıyor oda 9 ar liraya düşüyor adam başı:D 9*3=27 2lirada cırakta 29 anladınız mı?:D bi liramı verinnnn:D

Yanıtlama zamanı:

şimdii :D burda dikkatsizlik söz konusu.. çırak 2 lirayı cebe atmasaydı ortada açık falan kalmicaktı. özetle bu yanii. hiç yazamicam buraya ayrıntılı. :D

Yanıtlama zamanı:

bi dakka ya iyi kafam karıştı birden anlatım kargaşası var kaybolan bi para yok ki ortada

Dükkan sahibi 25 aldı, çırak 2, satın alanlara da 3 geri verildi; toplamda kayıp 1 lira yok :D

25+2+3=30

Yanıtlama zamanı:

hayır bak boynuzsuzgeyik normade 30 liraydı 10 ar lira düşüyordu adam başı ama 9 ar liraya indi 3*9=27 + 2 lirada cırakta var ettimi sana 29 anladın mı? 30 lirayı bulacan:D

Yanıtlama zamanı:

ee tamam ozaman :)

3*9=27 lira ödüyorlar

3 lira da çırak veriyor

27+3=30 eksik para yok

yada ben bulamıyorum sana verecek extradan 1 lira :confused:

olayı karmaşaya ve yanıltmaya sürükleyen çırağın cepteki 2 lira ama o harcanan paranın içinde aslında bir aldatmaca

Yanıtlama zamanı:

Çırak aldı o bir lirayı şöyle ki parayı iletme ücreti olarak her kişiden 0.33 lük pay almış.Ben çıraktan hala şüpheniyorum :rofl::rofl::rofl:En sonda 2 lira 99 kuruş almış o...:D

Yanıtlama zamanı:

9 x 3 = 27 2 lirada çırakda demişsin o 2 lira zaten 27 nin içinde sen önce kendi yazdığını iyi anla güzel kardeşim

Yanıtlama zamanı:

şimdi 30 lira olan radyo dan 25 çıkıyor ve geriye 5 kalıyor ikisini çırak alıyor ve geriye 3 lira kalıyor ve çırak da 3 lirayı elemanlara dağıtıyor yani o bir lira da müşterilerde kalıyor :) Ama şu şekilde 0.6666666666666666666667 bu rakkam 3 kişiye bölünüyor:D

Yanıtlama zamanı:
ben o bir liraya çayımı içtim :rofl:

ben anlamadımki kim anlayacak :p

way hem zeki hem karizmatik fazla yaşamassın

--------------------

kayıp para yok

30-3=27

2' side cepte

25

herkse 8,3333333333 gibi bi pay düşüyo

Yanıtlama zamanı:

can arkadaşlarım benim bakın şeker arkadaşlarım radyo 30 liraydı tamam mı? 10 lira düşüyordu adam başı ama 25 e düştügü için 1 er lira geri veriyor cırak, oda 10 degil 9 ar liraya geliyor radyo adam başı tamam mı? adam başı 9 ar liradan 27 lira eder 2 lirada cırakta var 29 bana 30 lira lazım ilk başta verdigimiz 30 lira ama 1 lrası yokkk :D

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...