Benjamin Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 4, 2009 şimdi arkadaşlar 3 kişi bi magazaya gidip bi radyo alıyorlar elemanın birinden.30 lira radyo parası 3 kişi 10'ar lira katıp alıyorlar.bakıyorlarki radyo 25 liraya düşmüş hemen magazanın sahibi cıragına diyorki oglum git bu 5 lirayı 3 kişiye bölüştür. cırak şöyle düşünüyor diyorki kendi kendine ben bu 3 kişiye 5 lirayı bölüştüremem hemen 2 lirasını indire gandi yapıyor ve 3 lirasını birer lira dagıtıyor. şimdi sorum şu iyi okuyun; adam başı 10ar liraydı birer lira geri aldılar ve radyo adam başı 9 liraya geldi buna göre 3*9= 27 2 lirada cırakta var 29 eeee bizim radyo 30 liraydı nerde bunun 1 lirası sorum bu bulun bakalım 1 lirayı..... kolay gelsin....: 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lair_of_Lizbeth Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Elemanın birinden almışlar işte,1 lira da elemanın birindeki kelimesindeki bir oluyor:p Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Benjamin Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 bu zmanda eli uzunlarda cok ama degil kimsenin aldıgı yok:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lair_of_Lizbeth Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Yok hayır orda söz sanatı mı var dedim,x elemanından alınınca x eksi bir oldu.O manada gene mi tutturamadım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Benjamin Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 yok biraz daha calışman lazım:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karizmatik Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 anlamaya çalıştım ama bir lira kayıp geliyor zaten kayıp çıraktaki belli patronun verdiği belli vallahi çıkaramadım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justaphantom Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 bir lira kayip falan degil adam basi 9 lira veriyorlar ve 25 liralik bir radyo aliyorlar 3x9 27 liraya aliyorlar esasen radyoyu mal sahibinin eline 25 lira geciyor iki lira da ciragin cebinde ortada acikta bir lira falan yok yani Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 şimdi 25 e düşünce 8+8+8=24 eşit ödemeleri gerek burda 1 lira kalıyor ödenmsi gereken adamlar 10 lira vermişti 8 ödediler kaldı 10-8=2 10-8=2 10-8=2 totalde 6 lira ödenecek adamlara ama 1 lira da alınacak (işte senin meşur 1 liran) 1 lira alınınca çırağa verilir 5 lira oda kurnazlık yapıp 2 sini cep yapar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Benjamin Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 arkdaşlar şöyle bakın ilk radyoyu 30 liraya alıyorlar 25 liraya düşünce cırak 2 lirasını cebe atıyor geriye kalan 3 lirayıda birer lira olarak dagıtıyor oda 9 ar liraya düşüyor adam başı 9*3=27 2lirada cırakta 29 anladınız mı? bi liramı verinnnn:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 şimdii burda dikkatsizlik söz konusu.. çırak 2 lirayı cebe atmasaydı ortada açık falan kalmicaktı. özetle bu yanii. hiç yazamicam buraya ayrıntılı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 bi dakka ya iyi kafam karıştı birden anlatım kargaşası var kaybolan bi para yok ki ortada Dükkan sahibi 25 aldı, çırak 2, satın alanlara da 3 geri verildi; toplamda kayıp 1 lira yok 25+2+3=30 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Benjamin Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 hayır bak boynuzsuzgeyik normade 30 liraydı 10 ar lira düşüyordu adam başı ama 9 ar liraya indi 3*9=27 + 2 lirada cırakta var ettimi sana 29 anladın mı? 30 lirayı bulacan:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 ee tamam ozaman 3*9=27 lira ödüyorlar 3 lira da çırak veriyor 27+3=30 eksik para yok yada ben bulamıyorum sana verecek extradan 1 lira olayı karmaşaya ve yanıltmaya sürükleyen çırağın cepteki 2 lira ama o harcanan paranın içinde aslında bir aldatmaca Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lair_of_Lizbeth Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Çırak aldı o bir lirayı şöyle ki parayı iletme ücreti olarak her kişiden 0.33 lük pay almış.Ben çıraktan hala şüpheniyorum :rofl::rofl:En sonda 2 lira 99 kuruş almış o... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OriaS Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 9 x 3 = 27 2 lirada çırakda demişsin o 2 lira zaten 27 nin içinde sen önce kendi yazdığını iyi anla güzel kardeşim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karizmatik Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2009 bende o bir lira çay içeceğim şimdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 1 lira bende yaa. kavga etmeyiin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dogon Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Sevgili astralGIRGIR yazmış olduğun oyun çok eylenceliydi ama maalesef bitti. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Bitmemiş. Henüz detaylı bir açıklama göremiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dogon Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 şimdi 30 lira olan radyo dan 25 çıkıyor ve geriye 5 kalıyor ikisini çırak alıyor ve geriye 3 lira kalıyor ve çırak da 3 lirayı elemanlara dağıtıyor yani o bir lira da müşterilerde kalıyor Ama şu şekilde 0.6666666666666666666667 bu rakkam 3 kişiye bölünüyor:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugcemgul Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 ben anlamadım bu işi tamam anlatılana göre doğru ama hala bir lira kayıp diyosunuz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karizmatik Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 ben o bir liraya çayımı içtim ben anlamadımki kim anlayacak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 ben o bir liraya çayımı içtim ben anlamadımki kim anlayacak way hem zeki hem karizmatik fazla yaşamassın -------------------- kayıp para yok 30-3=27 2' side cepte 25 herkse 8,3333333333 gibi bi pay düşüyo 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Benjamin Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 can arkadaşlarım benim bakın şeker arkadaşlarım radyo 30 liraydı tamam mı? 10 lira düşüyordu adam başı ama 25 e düştügü için 1 er lira geri veriyor cırak, oda 10 degil 9 ar liraya geliyor radyo adam başı tamam mı? adam başı 9 ar liradan 27 lira eder 2 lirada cırakta var 29 bana 30 lira lazım ilk başta verdigimiz 30 lira ama 1 lrası yokkk Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 2009 ben bunu çok pis kafama taktım. biri şu işkenceye son versiin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.