Typhon Oluşturma zamanı: Ocak 5, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 5, 2009 http://cdnimages.yonja.com/pics/news/elelelelele.jpg Tutkulu aşkın sanıldığı gibi zamanla yok olmadığı, 20 yıldır birlikte olan bazı çiftlerin hâlâ ilk günlerdeki gibi tutkulu olabildiklerini belirlendi. New York’taki Stony Brook Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 20 yıllık ilişkileri olan çiftlere ve yeni bir ilişkiye başlayanlara partnerlerinin fotoğrafı gösterilerek beyin taramaları karşılaştırıldı. 20 yıllık ilişkisi olan her 10 çiftten birinin beynindeki reaksiyonların yeni çiftlerinkiyle aynı olduğu görüldü. Fotoğraf hormon seviyesini artırıyor Araştırmacıların “kuğular” olarak adlandırdığı bu gruptaki kişilerin, birlikte oldukları kişinin fotoğrafına baktıklarında beyinlerindeki dopamin hormonu seviyesinin aniden arttığı tespit edildi. Araştırmacı Arthur Aaron, 20 yıldan uzun süredir birlikte olan deneklerin hâlâ aşık olduklarını söylediklerinde “Kendilerini kandırıyorlar” diye düşündüğünü ancak araştırmanın bunun doğru olduğunu gösterdiğini söyledi. Daha önceki araştırmalarda, aşkın ilk dönemlerindeki duygu değişimleri ve takıntılı ruh halinin 15 aydan sonra azaldığı ve 10 yıl sonra da tamamen yok olduğu belirlenmişti. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karizmatik Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 aşk geçici ama sevgi kalıcı boşuna dememişler görünen foto sevginin bağdaştığı yerdir, sevgi olmadan aşk olmaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DinoVelvet Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Libidal saplantı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mrs_Echelon Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2009 Yalan dostum aşk diye bişey yok.Aşk dediğin 3 günlük eğlence.Bilemedin 5 gün sürsün.Kapılıpta sürünen çok şarkısını armağan ederekten yorumuma geçiyorum. Aşk yalan ama sevgi gerçek... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitelady Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2009 Aşk hiç bitmez diyorum bende:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Argoi Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2009 bu araştırmayı nasıl yapmış acaba. Ya o denekler o resme baktıklarında başka bişey düşünüyolardıda o hormon öyle artıyodu. orgzm öncesi sendrom diyorum ben aşka. orgzm yoksa aşk var orgzm varsa aşk yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thalese Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 hayatında hiç tatlı yememiş birine nasıl anlatırsınki, baklavanın tadını?? aşk; vuku bulmuşsa eğer hiç bitmez, sonsuza dek... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrColt Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Aşka inanmıyorum : P İnanmıyordum : ) Ama bitmezzz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BlackNun Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 herkese göre değişir.. bütün insnalar aynı değildir. Bazılarının ki biter bazılarının ki bitmez.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jessica Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 7, 2009 Aşksa bitmez; öyle sanışsa öle bir biter ki.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
melenie Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2010 yok.. katılmıyorum... aşk biter sevgi-saygı sonsuzdur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
daydreamer Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2010 işsizsen aşk maşk kalmaz, tecrübelerle sabittir:) ( kızların evlenme merakı nedir anlayamadım bi türlü ne güzel takılıyoduk:) ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Claudia Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2010 İnanmam ben. İki taraftan biri seviyesiz ve saygısız davranışlar sergilemeye başlarsa aşk denen olay biter zaten... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xteksus Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2010 bittiğini farkedebildiğin aşk değildir! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cuRsed Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2010 Aşk daha tutkuludur bence sevgiden.. Sevgi birkaç duyguyu birden içinde barındırır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.