schizophrana Oluşturma zamanı: Ocak 5, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 5, 2009 Normalden uzun süresi ve aborjini adetlerini anlattığı sahnelerin fazlalığı dışında güzel bir film Avusturalya. Sığır çiftliğini kurtarmak isteyen Lady Sarah'ın hikayesine Avusturalya'ın aborjinilere uyguladığı asimilasyon politikası ve başrollerdeki Drowen ve Lady Ashley'in aşkı da eklenmiş. http://edcommunity.apple.com/settoscreen/galleryfiles/493/australia_movie_poster.jpg Yapım :2008, ABD / Avustralya Tür :Dram / Macera / Romantik / Savaş / Western Yönetmen :Baz Luhrmann Senaryo :Ronald Harwood, Baz Luhrmann, Stuart Beattie, Richard Flanagan Oyuncular :Hugh Jackman, David Wenham, Nicole Kidman, Jack Thompson, Barry Otto, John Jarratt, Wah Yuen, Bryan Brown, Bruce Spence, Essie Davis, Kerry Walker, David Gulpilil, Bill Hunter, Brandon Walters, Jacek Koman, Ben Mendelsohn, John Walton, Ray Barrett, Tony Barry, Nathin Butler, Nigel Harbach, Robin Queree, Anton Monsted, Ursula Yovich, Matthew Whittet, John Sheerin, Garry Scott, Mark Rathbone, Angus Pilakui, David Ngoombujarra, Peter Gwynne, Sandy Gore, Arthur Dignam, Lillian Crombie, Rebecca Chatfield, Shea Adams, Anthony Cogin, Elaine Walker Yapımcı :Baz Luhrmann, G. Mac Brown, Catherine Knapman, Catherine Martin, Paul 'dubsy' Watters Görüntü Yönetmeni :Mandy Walker Müzik :David Hirschfelder Film, 2. Dünya Savaşı öncesinde, kendisine kocasından bir sığır çiftliği miras kalan ve bunun için kuzey Avustralya’ya giden İngiliz aristokratı Lady Sarah Ashley çevresinde gelişiyor. İngiliz sığır baronları, arsasını almak isteyince; kaba sığır sürücüsü ile kerhen de olsa çalışmak zorunda kalır. Çünkü 2000 baş sığırı sadece birkaç ay önce Pearl Harbor baskınının yapıldığı topraklardan yüzlerce mil geçirmek için ona ihtiyacı vardır. Yolculuk sürecinde adama aşık olur. Ayrıca Avustralya’ya da hayran kalır ve kendisi için yeni bir hayatın başladığının farkına varır. sinemalar.com http://img.sinemalar.com/images/ss_buyuk/3787/Australia_8.jpg http://img.sinemalar.com/images/ss_buyuk/3787/Australia_5.jpg http://img.sinemalar.com/images/ss_buyuk/3787/Australia_6.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justaphantom Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Ben bu film icin sadece Avustralyanin günah cikarma calismasi diyorum. Filmi izledim ve bana cok ama cok basit geldi. Oyunculuk,kamera kullanimi vb süper ama cok vasat bir konu. Avustralya yerlileri su anda bildigim ve gördügüm kadariyla hala izdirap cekiyorlar.Bunu national geographic de avustralya hapishaneleri hakkinda izledigim bir belgesele dayandiriyorum. Mahkumlarin azimsanamayacak bir cogunlugu aborjin idi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Serena bu filmi izledin mi? Geçenlerde fragmanını gördüm ama izlemeye değermi emin değilim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Filmi izledim. Justphantom'un görüşlerine belli bir oranda katılmakla beraber basit de bulmadığımı söylemeliyim Hikayenin uzunluğuna rağmen akışı , oyunculuklar ve özellikle muhteşem manzaralar güzeldi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Filmi izledim. Justphantom'un görüşlerine belli bir oranda katılmakla beraber basit de bulmadığımı söylemeliyim Hikayenin uzunluğuna rağmen akışı , oyunculuklar ve özellikle muhteşem manzaralar güzeldi. Herşeyden önemlisi konu bayıyor mu? bu benim için önemli? Bununla ilgili bilgi verirmisin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Hikayenin akışı derken bunu kast etmiştim aslında. Beni baymadı. Uzun filmlere alışığım. Ama herkesin beğenisi farklıdır,bu yönden bir şey diyemem. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CREMATORY Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2009 Hikayenin akışı derken bunu kast etmiştim aslında. Beni baymadı. Uzun filmlere alışığım. Ama herkesin beğenisi farklıdır,bu yönden bir şey diyemem. Çok sağol, izlemeye değer olduğunu düşünüyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Justaphantom Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 Yok akiciligi oyunculugu ki özellikle de manzaralari ve kamera kullanimini cok begendim ama öykü , anlatim dili ,dialoglar cidden cok ama cok siradan geldi Bir de karakterler cidden cok siradan karakterler yani ekstraligi olmayan siradan karakterlerdi bence Izlemeye deger , özellikle de arka plani da izlemeyi seviyorsaniz kesinlikle deger ama cok böyle muhtesem birsey beklememek lazim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2009 öylesine bir film... evet kamera açıları güzel olabilir ama beni ilk yarım saat sonrası sıkan ve yanımdaki arkadaşımın kolumu koltuğa bağlaması sonucu çıkamadığım film olarak hafızamda kalacak. "para verdik bari izle" denir mi?... neyse; izlenmeye değer mi? bana göre değmez... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.