Dolunay Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 23, 2007 1996 yılında müzikseverlerin karşısına çıkan grup "Ceylan" isimli parçası ile büyük beğeni topladı.Anonim bir halk türküsü olan bu şarkı Ayna'nın rock tarzındaki yorumu ile müzik listelerinde en üst sıralara çıktı.Altı kişiden oluşan grup, daha çok Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren ile tanınıyor. Erhan her yaz tatilinde Cemil'in Bodrum'daki yazlığına bir iki ay kalmaya gidermiş.Yine bir gidişinde Cemil'e kaset önerisini sununca Cemil inanamamış ve birkaç ay sonra Erhan, Cemil'i İstanbul'a çağırıp repertuarını göstermiş. Lise ve üniversite yıllarında birlikte müzik yaptıkları birkaç arkadaşı da toplayınca Ayna böylece kurulmuş. Grubun adı ise şöyle konulmuş: Ayna'nın ilk klibi Ceylanın ekranlarda yayınlanmaya başladığından haberi olmayan grup, bir sabah kahvaltıdayken gelen telefonda Erol Köse onlara televizyonu açmalarını söyler ve grup kendilerini televizyonda Ayna olarak görür.Ayna ismi gerçekten hepsinin içine sinmiştir. Ayna sırasıyla, Gittiğin Yağmurla Gel, Dön Bak Ayna' ya, Şarkılar-Türküler, Çayımın Şekeri, Bostancı Durağı, Denizden Geliyoruz, Ayna Buğusu adları ile 7 albüm çıkardı.Ayna, daha sonra Ceylan parçasını remix yaptı ve Gittiğin Yağmurla Gel albümünü ikinci kez piyasaya sürdü.A,Grubun son çıkardığı enstürmantal bir albüm olup hayranlarının büyük beğenisini kazanmıştır. Grubun diğer solisti Cemil Özeren'in gruptan ayrılmasıyla biraz grup tutuklu günler yaşasada çizgisini devam ettirdi.Ayna bu 6 albümle gördüğü ilgiyi sürekli devam ettirdi.Albümlerinde halk müziği örneklerini rock motifleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturdular.Yurtçapında verdikleri konserlerle dinleyenlerinden uzak kalmayan grup, büyük bir hayran kitlesine sahip oldu.. Grup üyeleri http://ira18.sitemynet.com/mynet_resimlerim/erhan02.jpgERHAN GÜLERYUZ İstanbul Çekmece doğumlu. Müziğe ortaokul yıllarında davul çalarak başlar.. Lisede gitarla tanışır.. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümünde okurken Hard rock grupları kurar. Üniversiteden sonra Mesleğiyle ilgili işler yapmaya çalışır fakat aklı hep müziktedir. "Takım elbise ve kravat bana uymadı" deyip müzik hayatına atılır.. Ayna grubu ile Turkiyenin 80 ilinde konser turnelerine katıldı. Birçok sanatçıya beste ve söz verdi. Rüzgar Yapım bünyesinde Ayna grubunun yanı sıra müzik hayatına aranjörlük ve yapımcılık çalışmaları ile de devam etmektedir. CAN GÜNEY 03/04/1971 İstanbul doğumluhttp://ira18.sitemynet.com/mynet_resimlerim/can12.jpg Muzık yasantısına lıse yıllarında baslayan Can GÜNEY o zamandan bu gune fatıh kısaparmak,harun kolcak,grup vıtamın gıbı pek cok unlu sanatcı ve gruplarla calısmalarda bulundu. 1996 yılı sonunda eskıye dayalı dostlugu olan erhan guleryuzden aldıgı teklıf ıle ayna grubunda calısmalara basladı ve 1000i aşkın konserde vokal yapıp elektro gıtar ıle eslık ettı. Bıreysel (anadolu rock formatlı) sahne calısmalarında da bulunan Can GÜNEY Erhan Güleryüz ile suresız gonul bırlıgı ıcerısınde ayna grubundakı calısmalarına ıstıkrarlı bır sekılde devam etmektedır. ORÇUN ÜNAL ÇOLAK http://ira18.sitemynet.com/mynet_resimlerim/orcuncolak.jpg03.05.1977 istanbulda doğdu Müziğe ne zaman başladığını hatırlamıyor.. Neden müzik onuda bilmiyor.. 7 senedir ayna gurubuyla birlikte Aradabir hatır için başka isimlere çalıyor(isimler gizli ) Kendi cover guruplarıyla barlarda eğlencesine çalıyor (goy goy - Repertuar kopekleri) http://www.orcuncolak.com AYNA ŞARKILARI Ada Vapuru Adı Konmuş Ayrılığın Ahu Gözlüm Allegria Anlatmalıymış Meğer Arkadaş Artık Herşey Bitti Arzu Gızım Aşkından Ölmedim Ya Aşık Oldum Anne Birlik Marşı Bir Sen Vardın Biz Akdenizliyiz Bostancı Durağı Ceylan Çayımın Şekeri Çocuğum Çok Fena Aşık Oldum Denizden Geliyorum Denizi Bulana Kadar Dilara Dön Bak Aynaya Dur Biraz Dünya Dünya Eftalya Ey Sevgili Fesleğen Garibim Garip Hamsi Geceler Gelincik Güller Açtı Herşeyim Sensin Işığa Doğru İstanbul Senmişsin İstiklaldeyim Kadınım Kanka Karakış Keyifli Hatun Kiziroğlu Leyla Mahzen Mutlu Ol Ölsem De Kurtulsam Ölünce Sevemezsem Seni Sana Ne Oldu Böyle Selvicanım Sen Unutma Beni Severek Ayrılanlar Seyyah Şah Topraktan Ötesi Yok Tozlandı Hayalin Uyandım Yağmur Yalnız Kumru Yeniden de Sevebiliriz... Akdeniz Yollar Anadolu'ya şarkı sözleri için; http://ira18.sitemynet.com/ayna/id1.htm NEFES AŞIK OLDUM ANNE KİZİROĞLU MUSTAFA BEY SANA NE OLDU BÖYLE ÇAYIMIN ŞEKERİ TIRTIL SEVEREK AYILANLAR SEN UNUTMA BENİ ANLATMALIYMIŞ MEĞER ARZU GIZIM 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hexagram Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2007 bir albümlerinde in flames'i bayağa iyi taklit etmişlerdi,(aşık oldum anne klibi ve şarkısı) türkiye'de yabancıları taklit etmeyen adam kalmadı sanırım... ayna'yı orjinal grup gibi görürken böyle yapmaları hem komik hem de saçma oldu bence. Bana da hitap etmemesinden dolayı sevenlerini kırmak istemem,susayım en iyisi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deaths_Expulsion Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2007 severim ayna yı eline sağlık saol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 cok severim ayna gurubunu saol..en güzel kilipleri valla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 siz saolun ya aslında daha bisürü klibi de var aynanın buraya eklenmeyen. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sensizim Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 eklesene dolunaycım ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
whitepower Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2007 Eline sağlık bazı şarkılarını gerçekten sewerim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MZ1vdnW0mtQ Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2018 Sonra böyle bir iş yapmışlar: meraklısına bu da bonus olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.