schizophrana Oluşturma zamanı: Ocak 10, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 10, 2009 BİRİ VAR Biri var, durmadan beni arar, Biri var, mevsimlerdir beklerim. Biri var ki açmamış bir bahar, Göklerimde yıldız, içimde sır. Biri var ki bahtı bende yaşar, Benim çiçeklerim açar onda. Bende musiki, bende dünyalar, Biri uzakların uzağında. Havuza düşen memleketleri, Biri var ki içimde sayıklar. GECE Fagotla bağırır gece. Gece fagottur. Bir zenci çalar onu, ak gözlü, dul bakışlı. BAŞLAMASAYDI BU MASAL Başlamasaydı bu masal Kalbin ışıktan rüyası. Solgun günler diyarında Kaybolanların dünyası. Başlamasaydı bu masal Havuzda su, dallarda renk Başlamasaydı içimde Bahçeler dolusu ahenk. Başlamasaydı bu masal Oyun peri sarayında! Çözülüyor ipi geminin Yolculuk telâşı limanda! Başlamasaydı bu masal Ve hülyası kargaların? Bitmiyen uzun uykusu Kıyıda kadırgaların? Başlamasaydı bu masal Yazı görmesek de olur. Sular aldı kayığımı. Vakitsiz kesildi yağmur. SEVDA DEMİ Sevdiğim bir kadın var Çocukluk resmi cebimde Bir sevda içindeyiz ki sormayın Gündüz gece eli elimde Gezdiğimiz yer park Bazan sinema Bir de bakıyorsun ev olmuş Şu İstanbul baştanbaşa bizim Böyle olur aşk dediğin Şaşkına çevirir insanı bir bakıma İş güç arkadaş Ne varsa unutturur adama ELİNLE Seninle sabahların aydınlığı otların ışıyışı seninle Sonsuzlukta arınmış ovada çığlıkları koşup giden atların Kirimi pasımı suyu sabunu sol bir teknede yudun yıkadın Aldın kaba doğayı düzenledin yeni baştan bir güzel elinle Su kuşlarıyla allı pullu donanma fenerleriyle ardıçlarla Bezedin düşsel gelinler örneği bir boydan öbür uca evreni Adım atmak yeniydi seninle uyumak uyanmak solumak yeni Mutlulukların çiçek açan denizi göz gördüğünce giden tarla Kanat vurur başının üstünde döner durmadan bir mavi güvercin Aydınlığında gecemin boy atan yabancıl bitkilerime azık Yaşantımı sürdürme gücüm benim günüm geceme düşen ışık Özgür dileğim kara ağaçlar değin köklü ölüm isteğim Sabahattin Kudret Aksal Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
semuel Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 19, 2009 TOMURCUK Vazgeçmededir aşkın güzelliği Boy atarken alabildiğine gür Düzlerde ırmaklar örneği yürür Yeşerirken ak bademin çiçeği Güzelliği vazgeçmededir aşkın Dur kapısında bu masal ülkenin Suyun ışığı kokusu yeşilin Bırak bir deli tomurcukta kalsın Aşkın güzelliği vazgeçmededir Bilmediğin suların yaman dibi Başında ilk yazın ağaçlar gibi Bir gün daha beter büyür güçlenir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
semuel Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2009 Sarışın her zaman sarışın yalnız akşamüstleri hüzünlü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.